Alla Min Dotter Har Lärt Mig

Ett Brev till Min Dotter att Säga 'Tack'

Huset är tyst medan jag skriver detta. Det påminner mig om åtta år sedan när jag var försöker desperat att kontrollera min andning, som arbetar på allt jag lärt mig i klassen, hålla sig lugn och fokuserad.

Saker och ting var så annorlunda då. Jag var annorlunda. Ser tillbaka nu, jag är inte så säker på att jag verkligen tyckte om vem jag var eller resan jag var på. Jag var inte redo. Det var tre veckor för tidigt. Jag borde ha känt i detta ögonblick, att du alltid skulle göra saker och ting på dina villkor. Du lever genom dina ord. Du är självständig, modig och tuff.

När du äntligen kom, jag upptäckte att du var söt, härlig och underbar. Du var allt jag hoppades att du skulle vara.

Under åren, du har lärt mig mer om livet än jag någonsin kunde ha föreställt sig.

1. Ditt tålamod, medkänsla, empati och vänlighet har lärt mig hur jag ska bli en mamma. Du lär mig hur man blir en bättre människa.

2. Du står med mig även när jag gör kolossala misstag. Du ser alltid på mig med vänlighet och förståelse. Oavsett hur många misstag jag gör, kommer du alltid älska mig.

3. Du har lärt mig om förlåtelse och osjälviskhet. Du hanterar motgångar och besvikelser med nåd, en nåd som inte var vidare ned från mig. Detta är något du har utvecklat på egen hand, en sann skildring av din karaktär.

4. Din intelligens och skönhet inte definiera dig. Ditt hjärta gör. Du har en oändlig förmåga att ge och en ännu större gåva av acceptans. Jag ser på dig att göra det. Jag ser att du sträcker ut en hand, när ingen annan kommer. Jag hör sådana ord som du talar som tycks alltid lindra smärtan av andra.

5. Ditt lugn som naturen ger dig en unik närvaro. Människor respekterar och lyssnar på dig när du har något att säga. Du har utvecklat en förmåga att tala ord som behöver bli hörda.

6. Du älskar din bror med en känsla av hängivenhet och passion som sällan ses i syskon. Jag fortsätter att lära sig så mycket om villkorslös kärlek från att titta på dig med honom. Du har hjälpt till att forma hans vackra karaktär. Dina handlingar är anledningen till att han har så mycket ömhet och kärlek i sitt hjärta.

7. Jag beundrar verkligen den kärlek du har för din pappa. Det påminner mig om hur jag var med min pappa. Det gör mig så glad att se din relation med honom växa sig starkare varje dag. Jag känner en känsla av tröst att veta att bond som du skapar med din pappa är okrossbar. Han kommer alltid att vara den viktigaste människan i ditt liv.

8. Tack för att du älskar mig när jag inte är mycket älskvärd. I de stunder när jag är mindre än typ, du säger alltid till mig, "jag älskar dig, Mamma, oavsett vad."

9. Du har lärt mig om ödmjukhet. Din fortsatta förmågan att sätta andra först är visat i varje avsiktlig steg du tar, varje handling av vänlighet som du visar.

Jag älskar dig på så många sätt. Jag kan inte ens föreställa mig mitt liv utan dig. Det finns så mycket jag vill berätta för dig men för idag, jag kommer bara hålla med "tack".

Du har verkligen förändrat mitt liv och fortsätter att inspirera mig att bli en bättre version av mig själv. Jag är evigt tacksam och så tacksam för att jag har fått denna fantastiska möjlighet att vara din mamma.

ADVERT

Lägg till din kommentar