Ett Brev till Min Dotter strax före Hennes Födelse

Min lilla flicka, den tiden är snart här.

För 39 veckor du har varit en del av mig och jag har älskat att ta hand om mig själv och veta att det är också att ta hand om dig. Jag hoppas att du har gillat den ost pinnar och bananer, långa promenader och mysiga kvällar. Känner du fladdrar, för att sedan sparka, sedan skruva på sig, då låter verkligen inne i min livmoder har det som du försöker göra rummet som bara inte finns där längre har varit alltför häftigt. Förvåning har visat att undra och sedan till pride: en så stark, pigg dotter jag har! Och nu för tiden är nästan här för dig att ta första steget i att bli din egen person, din egen unika kraft i naturen.

Jag kommer att sakna din ständiga närvaro, att veta att du är trygg i mörk för mig, men jag ser fram emot att träffa dig.

Från det ögonblicket och med varje andetag och blinkar som följer, kommer du att bli mer och mer. Mer och mer ansvar för din egen lycka, ditt öde, din egen framgång och misslyckande. Självklart kommer jag att vara här. Självklart kommer jag göra allt i min makt för att ge dig en bra grund för att lära dig vad jag kan för att vara det bästa exemplet jag kan vara. Men det kommer att vara upp till dig. Jag vill att du ska veta att och veta att det är djupt: du har makten att göra dig lycklig på ett sätt som ingen kan någonsin ersätta eller ta bort från dig. Och oavsett hur mycket jag älskar dig, när du är på andra sidan av min mage, jag kan bara göra så mycket.

Jag säger inte detta för att du som en ursäkt, för att antyda att jag inte kommer att vara den bästa mamman jag kan vara, ta hand om dig på bästa sätt jag kan. Jag kommer att göra det. Jag lovar. Jag säger detta till dig, eftersom jag önskar att jag hade lärt mig den här lektionen, hade lärt sig omfattningen av min egen kraft inför något eller någon att livet kan ta mitt sätt, min makt för att skapa det liv jag vill ha, så mycket tidigare. Jag är tacksam för att det nu, efter att ha lärt sig det, jag kan försöka visa er ett liv med grace, centrerad och tillräcklig i min egen varelse. Detta är den nåd jag vill att du ska lära dig, den styrka jag vill att du ska växa i, den lycka jag vill att du ska se: allt som är inom din och bara din kontroll, oavsett vad.

Ja, dåliga saker händer i livet, ofta till goda människor. Dåliga saker kommer att hända dig, helt enkelt för att, trots mina ansträngningar, och det kommer vara okej. Du kan välja hur du reagerar på den dåliga saker, både stora och små. Du kan välja att ta ett längre perspektiv, att se det goda som sväller upp som svar på dåliga saker, oavsett om det är i stöd av medhjälpare (läkare, lärare, first responders), i den ström av kärlek från vänner och familj, i form leende av en främling, eller i den styrka som det avslöjar djupt i din egen. Styrka som du vet att från och med då kan du alltid räkna med.

Men låt oss inte uppehålla mig om dåliga saker. Livet har ett sätt att slå in i vad du letar efter. Så låt oss alltid leta efter kärleken, och för ljus och skönhet, och för hopp. Jag ser fram emot att hålla dig. Jag ser fram emot att titta på din pappa hålla dig kvar. (Han är en bra man, men du vet redan att från hans röst och hur han håller oss båda, varm och nära och säker. Han ser fram emot att träffa er också.) Jag ser fram emot att se dig utforska och växa och frodas.

Låt oss tillsammans se med tacksamhet, med medkänsla, med frid. Låt oss leta efter möjligheter att skratta stora rullande magen skrattar och ler nöjt litet leende. Låt oss titta på stunder av att skatten upp – moments precis som denna, full av förväntan och fred och enkla nöjen, som att ha snö på ett säkert sätt utanför och dina rörelser i min mage. Låt oss se efter hur vi kan båda göra världen till en bättre plats, hur vi kan använda våra kunskaper och passioner för att lägga till ett värde till liv runt omkring oss. Låt oss titta för glädje.

Jag lovar att vara det bästa exemplet jag kan vara för dig, att älska mig själv (åtminstone nästan) lika mycket som jag älskar dig, så att du kan lära dig att göra samma sak. Jag lovar att hjälpa dig så att du från den stund du är inte längre en del av mig. Och ändå, på något sätt som jag inte kan förstå fullt ut ännu, jag vet att du alltid kommer vara en del av mig. Och jag är tacksam för allt du har att lära mig.

Relaterade inlägg: 15 Saker Jag Vill Att Min Dotter Ska Veta

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar