Ett Brev till Min Dotter på Hennes 13-Årsdag

Tja, du gjorde det! Du är officiellt en tonåring.

Jag antog att du skulle bli riktigt glada om att vrida ännu ett år äldre, men konstigt nog, du är ganska ambivalent till det.

Jag får det. Alla hormoner, perioder och akne orsakar förödelse på din stackars själ. Du kämpar hela djupa, mörka värld av middle school och snart, high school. Du är i färd med att försöka att hitta din identitet. Jag avundas inte dig. Detta är tuff skit i livet.

I går du sa till mig att födelsedagar inte är en big deal. Du sa att det var bara ett år bort och vi alla dör så småningom så vad är poängen?

Det skrämde mig att höra dig säga det, men tyvärr var jag tvungen att erkänna att jag slåss för samma sak.

Jag försökte uppmuntra dig, men du kinda blåste mig av. Det är OK. Jag hoppas att du kommer ihåg vad jag sagt och vad jag berättar för dig nu.

Här är grejen: Det är verkligen gör fråga. Du är viktig. Ditt liv frågor. Vad du gör med ditt liv frågor. Du har möjlighet att göra bra för dem som är omkring dig, att älska och tjäna och tror på något mer. Jag tror att du har en högre kallelse, ett med det eviga belöningar. Jag ber om att du aldrig kommer att glömma att skönhet ligger inom dig. Jag ser fram emot att se den utvecklas och göra en skillnad i livet du kommer i kontakt med.

Jag erkänner, mothering är det värsta någonsin, eftersom jag vill göra rätt av dig. Jag vill verkligen inte betala för terapi för några crud-jag lagt till i ditt liv så här långt. Jag är ledsen om skilsmässa din pappa. Kanske en dag kommer du att förstå, men under tiden, tack för den nåd som du har visat mig i detta.

Du har välsignats med en lysande sinne. Använd den för gott. Tack för att du arbetar så hårt i skolan även om du inte ser poängen och föraktar varje dag du har för att vara det. Kom bara ihåg ett ord. Stipendier. Det räknas.

Jag önskar jag hade din styrka när jag var i er ålder. Jag önskar att jag visste om jämställdhet, mångfald och som vill ha en kvinna till President på det sätt du gör nu. Jag önskar att jag hade varit passionerad över något annat än Barbies och pojkar. För att jag vill ge er beröm. Jag är glad att du väljer djupare frågor att fundera på själv.

Jag vet att du skäms för mig offentligt för att skratta högt eller prata med folk för mycket. Det är OK. Jag kände på samma sätt med min mamma. Hon generad någonsin älska crud ur mig, men jag kom över det och förhoppningsvis en dag kommer du också göra det.

Om du kan, försök att inte ljuga. Liggande suger. Jag vet själv eftersom jag har inte bara varit mottagare av det, jag har gjort det själv. Försök att vara sanningsenlig med mig. Jag lovar att jag inte arg, i själva verket, jag kommer att respektera dig mer om att ha modet att vara ärlig.

Jag vet att det är naturligt att dra iväg en liten bit för att upptäcka mer om dig själv. Jag hoppas bara att du kommer ihåg att jag är fortfarande här när du behöver mig, nu och alltid. Jag väntar i kulisserna och tillgängliga.

Du sa till mig att du inte vill jobba eller ens har ett jobb. Lycka till med det. Om du ta reda på hur man gör det och tjäna pengar, låt mig veta. Jag vill på denna spelning.

Jag är tacksam för att ha dig som min dotter, även när du ignorerar mig på morgonen och får mig att känna mig som den värsta personen någonsin. Tack också för de dagar du tittade på Downton Abbey med mig. Och om inte det är kärlek så vet jag inte vad som är.

Jag älskar dig.

Kärlek, Mama

Relaterade inlägg: 15 Saker Jag Vill Att Min Dotter Ska Veta

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar