Ett Brev Till Min Döttrar Dagen Innan Jag Återvänder Till Arbetet

I morgon Jag går tillbaka till arbetet, och det kommer att vara riktigt svårt. Allt jag kan göra är att hoppas att det är svårare för mig än det är för dig. Tolv veckor har kommit och gått snabbare än jag kunde ha trott. Jag trodde att gå tillbaka till jobbet efter mitt andra barn skulle vara lättare, men jag tror faktiskt att det kan vara svårare.

Baby Girl #2, jag har inte bara haft din nyfödda snuggles varje dag, men Baby Girl #1, jag har haft särskild tid med dig som jag hade saknat så mycket. Eftersom detta är min andra barnet Jag inser ännu mer hur snabbt tiden går och att jag kommer aldrig få det tillbaka.

I morgon Jag går tillbaka till jobbet, och jag tänker på alla de saker som folk säger till mig att försöka göra det bättre. Människor säger att man ska se upp till mig och lära sig att värdet hårt arbete. Folk säger att det ska vara trevligt att ha tid och att det kommer att göra vår tid tillsammans mer speciell. Folk säger att de flesta mammor behöver arbeta idag. Folk säger att du inte kom ihåg detta och att du kommer att bli bra när jag är borta. Kanske dessa saker är sanna. Jag hoppas att de är sant, men det gör det inte lättare.

Naturligtvis vill jag att du ser upp till mig och se den passion och kärlek som jag har till mitt jobb, men jag hoppas att du aldrig känner att jag väljer mina jobb över dig. Som en high school biträdande rektor, jag har 600 andra "barn" som jag får ta hand om, och jag älskar det, men jag hatar vad jag ska förlora, vad jag ska missa när jag är borta från dig.

Kan din pappa och jag få det att fungera på en inkomst? Kanske. Men det skulle komma på kostnader, alltför. Som skulle påverka det vi kan för att ge dig, och det skulle sätta en stor press på din pappa att vara den enda leverantören. Jag är inte säker på att den skulle låta oss vara de bästa föräldrarna vi kan vara eller låt oss ge dig det liv vi vill att du ska ha.

I morgon Jag går tillbaka till jobbet, och jag inser att jag är lyckligare än de flesta. Jag är lycklig på grund av sitt skift, du kommer att få tillbringa ett par dagar under veckan med din pappa och få ha en speciell tid med honom. Jag är lycklig att han är en sådan underbar pappa och make som är stödjande av min karriär. Jag är lycklig att ha ett dagis leverantör som jag kan lita på. Jag är lycklig att ha familjemedlemmar att hjälpa till när det behövs. Jag har tur att jag älskar mitt jobb och arbeta i en skola där du inte bara får komma in, men där min chef och medarbetare älskar dig också och förstår att familjen kommer först.

Du är både välsignade med att ha så många människor som bryr sig om dig, så jag vet att när jag inte kan vara med dig, du är väl omhändertagen, men jag önskar att det kunde vara mig.

I morgon Jag går tillbaka till arbetet, och det finns ett par saker vill jag lova er. Jag vill lova dig för den tid som vi får spendera tillsammans, ni kommer att få min uppmärksamhet. Jag kommer att göra mitt bästa för att vända arbete ut, sätter ner min telefon och fokusera på er två. Vi kommer att hitta roliga saker att göra — eller att vi kommer att bara koppla av i vår jammies och titta på filmer. Men oavsett vad vi väljer att göra under vår tid tillsammans, jag kommer att göra mitt bästa för att vara närvarande. Ni båda förtjänar det.

I morgon Jag går tillbaka till jobbet, och jag fortsätter att hoppas att den tid du har barn, om det är vad du väljer, att det är bättre att vårt land inser att tolv veckor är helt enkelt inte tillräckligt och vi kan fånga upp med resten av världen. Jag är ledsen att jag inte kan ha mer tid med dig, men du ska veta att i vår tid ifrån varandra, jag älskar dig fortfarande. Du vet att jag arbetar hårt för att ge dig.

Ni ska veta att när jag kommer hem, jag kommer att ta bort alla mina andra hattar och bara vara mamma eftersom oavsett vad, DET är min nummer ett jobb.

Kärlek,

Mama

ADVERT

Lägg till din kommentar