Ett Brev Till Kongressen Från En Mass-Skytte Survivor

Kära Congress,

Jag skriver till dig idag när du hör graven nyheten att en annan avskyvärda massa skytte har hänt, denna gång i Roseburg, Oregon. Vi lärde oss att tio människor har mist livet och minst sju har skadats.

Jag skriver det här brevet, så att du kan se ansiktet av en överlevare. Jag skriver detta brev som någon som såg med mina egna ögon i skräck av en massa skytte, en fotografering som tog livet av min tvilling och yngre syster och skadade min far på New Life Church i December 2007. Och viktigast av allt jag skriver detta brev för att öppna en dialog om den roll som gun våld har spelat i vårt land.

Jag säger uttryckligen att öppna en dialog, eftersom jag inte är strikt anti-gun. Jag känner att jag är i en unik plats att ta itu med denna fråga. För cirka tre år sedan, jag tog en klass för att få en dölja bära tillstånd. Efter att ha varit ett offer för pistol våld en gång, jag var livrädd för att möta det igen. Jag har fortfarande mardrömmar om skottlossning ungefär en gång i månaden. Behovet av att skydda mig själv var stark. På den tiden kände jag mig som en dölja bära tillstånd var det enda sättet att göra tillräckligt så.

Men när jag var klar med klassen, en tanke som började genomsyra mitt sinne. Vad händer om jag var tvungen att faktiskt göra det, faktiskt dra igång? Vad då? Kan Jag? Ska Jag?

Jag tyckte om att se min tvilling Stephanie ansikte bara en kort stund efter att hon blev skjuten. Jag tänkte på min syster Rachel som var grå när jag passerade henne precis utanför vår bil i familjen denna dag. Och jag visste, i det ögonblick jag aldrig skulle kunna dra en trigger mot en annan människa. Den mänskliga kan vara någon som gjorde något fruktansvärt. Vissa tror att jag kanske har kunnat för att även stoppa skytten som dödade mina systrar. Men när det kom till kritan insåg jag att det inte spelade någon roll hur hemsk personen var. De var mänskliga. De hade en familj, en bror eller syster, föräldrar, kusiner. I slå tillbaka med en pistol, jag skulle kunna tillfoga samma våld mot skytten och hans familj, att skytten åsamkat mig den dagen han dödade mina systrar.

Detta har ändrat min åsikt om att få en dölja bära tillstånd. Eftersom jag inte personligen kunde ta på sig ansvaret för en annan persons liv, jag valde att inte göra det alls. Många har hävdat att jag inte nödvändigtvis har att "döda" någon, eller att jag skulle kunna använda detta tillstånd när du är ute på en av mina många vandringar för att försvara mig från djur. Men för mig, den potentialitet är det för mig att begå skada mot en människa, så jag vägrar att bära.

Jag delar inte denna berättelse som ett misstroendevotum mot dölja göra utan snarare att dela min tankeprocess. Jag är inte emot att dölja bära som en helhet. Vad jag är emot är bristen på förutseende som går in i det, både från dem som bär, och från vår regering. Vår regering i många fall inte säkerhetsprövning antingen de som döljer bära eller dem som köper vapen.

Varför? Vi vet att dessa grymheter som begåtts på en regelbunden basis. Vi vet att vapen särskilt kan användas för att begå våldsamma och avskyvärda brott. Och ändå har vi lite kontrollsystem för att förebygga dessa brott inträffar. Många som argumenterar mot vapenkontroll säga att det är inte vapen som är problemet, det är personen. Men om vi har ingen möjlighet att kontrollera vem personen är, gun blir det problem.

Jag måste säga än en gång tydligt, Kongressen, att alltför många människor har inte tillräckligt tänkt igenom vad vapeninnehav i detta land innebär. Jag adressen du liksom dessa människor. Du har inte tillräckligt tänkt på vad ansvaret av att äga en pistol innebär. Därför du behöver inte reglera det tillräckligt i våra offentliga system. Eftersom du inte reglera det, andra gör det inte heller. Och vi kommer fram till där vi är idag, där folket har tydligt sagt till mig, "Jag dölja bära eftersom jag är rädd för att vara i en massa fotografering och jag måste skydda mig själv."

Den roll av ett land är att skydda sina medborgare. Du har misslyckats med att göra så och nu medborgare att känna behovet av att skydda sig själva, utan att inse att kostnaden för detta kan vara i människors liv.

Jag vädjar till er i dag inte att upphäva den andra ändringen, att inte ta människors vapen, men att tänka på inom er själva ditt ansvar att ditt folk. När jag tänker på mitt eget ansvar mot den mänskliga värdigheten när jag valde att inte göra, nu ber jag dig att tänka igenom ditt ansvar mot mänsklig värdighet när det kommer till vapen i Usa. Jag ber er att ha överseénde graven bördan av det mänskliga livet på dina axlar och bestämmer själva vilka kontroller och avvägningar kan göras tillräckligt för att upprätthålla sin värdighet.

Jag ber er att öppna upp en dialog – att se människors ansikten i denna fråga. För att se mitt ansikte som en överlevare. För att se ansiktena på gun ägare som känner att de måste skydda sig själva. Som traditionen från min barndom står i Skrifterna: "Kom, låt oss därför tillsammans." Låt oss göra detta till diskussion mänskliga igen.

Snälla, se mig, och alla dem som har överlevt. Jag ber dig överväga hur man kan förhindra dessa grymheter så att andra kommer aldrig att säga, "jag överlevde se min vän, förälder, syster, sköt och dödade."

Sätt dig själv i mina skor, känna hur det skulle vara att överleva en sådan terror. Och fråga er själva vad ni kan göra för att förhindra detta vansinne från att fortsätta.

Med vänliga hälsningar, En Massa Skytte Survivor

{Skrämmande Mamman: Det är upp till oss. Tillsammans KAN VI GÖRA DETTA. Snälla gå med oss i att ta ställning mot pistol våld och kämpar för ett tryggare land för våra barn. Lära sig olika sätt att göra skillnad på everytown.org }

ADVERT

Lägg till din kommentar