Ett Brev Till Mitt Barns Dagis Lärare

Hälsningar och Hälsningar!

Har vi inte träffat ännu, men vi kommer att träffas snart. Jag måste be om ursäkt i förväg eftersom jag kommer att vara en av "dem" föräldrar. Du vet, de som ständigt kryssa i, kanske överbeskyddande ett fel.

I mitt försvar, jag känner att jag vet lite mer om detta hela skolan sak än de flesta föräldrar. Efter att ha undervisat barn i samma stad där jag växte upp och nu undervisar lärare (som på många sätt är bara större barn) i en stad långt hemifrån, jag har lärt mig en hel del om vad som händer i klassrummen idag.

Det är också fråga om att lära mig på universitetet att ta itu med utbildningspolitik (yuck!) och pedagogisk psykologi (wow!). Visste du att de flesta av våra nuvarande utbildningspolitik går stick i stäv med pedagogisk psykologi, särskilt i ljuset av de senaste framstegen inom neurovetenskap? Neurovetenskap, till exempel, berättar att två hjärnor är lika, vilket får mig att undra varför vi försöker att göra allt för gemensamma barn.

Det är riktigt varför jag skriver till dig idag. Jag inser att du måste se till att min son ska kunna "Skriva av siffror från 0 till 20. Representerar ett antal objekt med en skriftlig siffra 0 till 20 (med 0 som representerar ett antal av inga objekt)," som krävs av staten och den federala regeringen.

Sanningen skall fram, han kan räkna till 10 när vi räknar Angry Birds, men han har vissa problem med överföringen. Allt ovan 12 är ett mysterium för honom, men han är ivrig att upptäcka vad som händer uppe!

Baserat på vad jag har lärt under de senaste 18 åren i området, jag måste berätta för dig, jag bryr mig inte om han går ut ur rummet, i slutet av året och att han inte kan skriva tal upp till 20. Han kommer att välja att skill upp som hans liv kräver det.

Han är bara 5, och vi ansåg att hålla honom i ett år, eftersom jag är säker på att du är medveten om, förskolan är den nya första klass, och han är en ung 5, med en födelsedag i sommar.

Det oroar mig lite att du kommer att kräva av honom att "Med vägledning och stöd från vuxna, utforska olika digitala verktyg för att producera och publicera berättelser, bland annat i samarbete med kamrater."

Jag uppskattar vägledning och stöd från vuxna, faktum är att jag förväntar mig det, men jag är förvirrad om honom att publicera hans texter. Du ser, han kan inte skriva.

Visste du att det finns länder som inte lär läsa och skriva tills barnen är 7?

Sju år gammal!

Visar sig att det finns en hel del utvecklingsmässiga förändringar på gång inom en 5-årig huvud. Kanske dessa länder att ta en långsammare metod är på något. Jag vet att Finland blåser oss i och ur vattnet på provresultat. Jag vet också att det är mycket mer på det än vad jag kan få till här.

Jag skulle föredra att du hoppar över alla tester tillsammans och låta honom hänga i en av dina learning centers. I själva verket, jag tittar på lagligheten av mig att välja ut honom med höga insatser, standardiserade tester för hela den tid han är i systemet. Jag vill hävda att den Fjärde Ändringen skyddar oss mot oskälig husrannsakan och beslag. En provning schema om 40 dagar är, utan tvekan, är orimligt.

Som en förberedelse för dessa tester, jag fick en uppsättning syn ord i somras att vi skulle lära honom innan han gick ut genom dörren. Jag måste be om ursäkt för att lämna dem orörda. Vi har byggt en robot av en gigantisk låda som han fortfarande spelar med, och vårt vardagsrum har ganska mycket att bli Lego-land, försvarade av en armé av kvadrat och rektangel soldater som vet exakt var att attackera din nakna fötter. Vi har också tillbringat en stor mängd tid utanför simning och löpning och bara allmänt goofing, men vi fick inte syn ord.

Det visar sig att det är forskning för och emot att ha barn memorera slumpmässiga bitar av information utan någon form av sammanhang för att hysa dem i bitar. Jag faller in i lägret som anser att barnen bör vara engagerade i äkta, utmanande uppgifter som kommer, som ålder och tillstånd, kräver användning av nummer, till exempel bygga ett fort (min son är en expert) och sedan bestämma vilka ord som bäst beskriver det. Han har gjort upp några roliga historier på sistone, men tyvärr, ingen av dem är på syn ord lista.

Du måste vara undrar vad jag förväntar mig av honom att lära sig medan det i din hand. Jag har gett det en hel del tanke, och om du kan få hälften av det, jag är skyldig dig en skuld som jag inte riktigt någonsin kunna betala tillbaka.

Jag vill ha honom att avsluta året lite snällare, lite mer modig och lite mer medkännande. Han mår bra nu, men jag vet vilken typ av konkurrenssituation han är på väg in i, och jag vet vad det kan göra med människor. Det finns ingen anledning för honom att komma hem gråter för att han inte kan läsa så fort ungen bredvid honom.

Det skulle också vara otroligt om, i alla som konkurrens, han lär sig uthållighet, impulskontroll, elasticitet och hur man ska tänka om att tänka. Jag tror att dessa färdigheter och förmågor kommer att få honom långt i livet, oavsett hur bra han är på trigonometri senare.

Viktigast av allt, jag behöver honom för att lämna klassrummet älska att lära sig. Om det är allt han går iväg med, då du kommer att ha varit lyckad, och jag kommer att sjunga ditt lov.

Just nu är han lära sig maskinen. Han vill hemskt att förstå hur saker och ting fungerar, och han är mycket ivrig att lära sig att läsa. Att bevara denna enhet inför vad som måste vara en enorm press på dig, jag är rädd att vi kommer att bli en utmaning.

Vad jag kan erbjuda är min hjälp. Om du inte har lärcentra, kan jag uppbåda lite resurser för att kunna ha dem som byggdes för dig. Om du behöver tegelstenar för att räkna, glitter för målning, eller lådor för att bygga, tveka inte att fråga. Jag är i en position att kunna samla in sådana saker, och det är precis lika viktigt som hans klasskamrater har samma möjligheter som honom, som de lämnar som vill lära dig mer och lite till. För om de inte gör det, riskerar vi en värld full av människor som inte är så fantasifulla och kreativa.

Det visar sig att det finns forskning som hävdar att vi redan är det, och fingret som pekar på vår utbildningspolitik. Inte ditt fel, jag vet, bara en verklighet.

Jag tror att vi kan förändra världen bana genom att höja nyfikna varelser, och ställe att börja är i klassrummet. Vänligen låt mig veta vad jag kan göra för att stödja dig i år. Om jag är runt för mycket och är för ivriga att hjälpa till, vet att jag bara se till att min pojke, och pojkar och flickor runt om honom, är att få den bästa utbildning de kan—om utbildning betyder kärlek för att lära sig, inte memorera skiljas fakta.

En sak till: Snälla, inga kalkylblad.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Medium .

ADVERT

Lägg till din kommentar