Ett Brev Till Min Tonåriga Dotter: Du är Vacker Och Smart, Även Om Du inte Tror Det

Kära Teenage Dotter:

Snälla sluta ta ner bilden av er som hänger på vårt kylskåp.

Du och jag har varit inlåst i detta spel för flera veckor nu. Jag satte bilden upp, och du tar ner det. Jag hittar den, sätta upp den igen, och nästa dag är det borta igen. Att ditt kreditkort, du har fått kreativ om att dölja det. Vid första, jag skulle tycka att det enligt tidningarna nedskräpning kylskåp, men på sistone har det varit att resa till andra delar av köket begravda i skräppost eller halkade mellan sidorna i en tidning på disken.

Detta måste upphöra, Älskling.

Jag vet att du inte är ett stort fan av bilder. Du studera varje foto taget av dig, tyst bistert. Jag titta du ställa in telefonen att fånga ögonblick, och sedan nästan omedelbart ta bort, plussa, filtrering ansiktet ser du stirrar tillbaka på dig. Jag kan bara föreställa mig vad du säger till dig själv om hur du ser ut.

Du är orolig för din nya metall-mun leende. Ditt långa hår lockar rebelliously när det är fuktigt ute, och du önskar att du inte var så lång. Bilder fånga alla de fruktansvärda brister. Jag kom ihåg att jag brukade oroa min lugg var inte stor nog för att gömma den oändliga vidden av min blanka panna, och mitt raka hår hängde okontrollerbart oavsett hur varm locktång var. Vid 14, bilderna var min fiende också.

Du vet bättre än att prata negativt om dig själv högt. Den resulterande föreläsning det ämnet är lång och tråkig, och inget av det betyder något ändå eftersom jag ska älska dig och säger att du är vacker. Du ställer mig snabbt. Jag tror att det är därför du inte bara bad mig att ta bilden ned; du tror att du vet vad som kommer härnäst.

Du har fel.

Jag håller inte att sätta bilder på kylskåpet för att jag vill att du ska tycka om hur du ser på det. Det skulle vara perfekt, men att du pratar med kvinnan som hade mer än 25 bevis för sin high school-examen stående och avvisade dem alla. Jag vet att det väntar en tonårig tjej att gilla ett foto av sig själv är en hög stapel.

Jag satte bilden tillbaka, för i det, du sitter bredvid din äldre bror och skrattar högt. Ingen av er märkte när jag tog den, och du är helt och hållet er. Spelar du med en ljus upp bollen, av alla saker, plockade upp som du tittade på tv tillsammans. Den ögonblicksbild som påminner mig om den tjejen du brukade vara, glad och lekfull, obekymrad av vad andra tyckte om henne.

Jag valde den bilden för kylskåp eftersom det fångar som du är på väg att bli. Du bekvämt sitter högt på soffan, ingen föraning om att dina axlar. Du är lugn och trygg, oberoende av den virvel av resten av vår stora familj. Jag ser flickan som erbjuder sig att hjälpa till att städa upp i köket, och kommer ihåg att säga tack utan att fråga, och lär sig glupskt. Jag ser flickan som nu lever på Söndag familjens middagar med vuxna långt efter de andra barnen har gått iväg för att leka.

Den bilden talar till vem du är idag, någonstans i mellan flicka och kvinna . Dagarna passerar snabbt, och min uppfattning av dig är ofta höljd av där vi är planerad att vara och när, och vad är för middag. Dina bröder och systrar som tävlar om min uppmärksamhet, och när jag ser tillbaka på dig och se dig, verkligen se du det känns ibland som att månader har gått. Jag kan se dig tydligt i bilden.

Jag satte bilden tillbaka, för utan dig, kylskåp känns av. Jag märker att du är saknad varje gång jag tar tag i mjölk. Det distraherar mig, och jag för att hitta min baby, som att mamma kanin i en sliten bild boka på övervåningen. Mer än en gång, jag har haft för att lugna de oroliga, ta tag trodde att en dag snart kommer du inte att stampa genom salarna i din fotboll knapar och stjäla mitt hår band.

Bilden hjälper mig hålla dig här. Här, fast mellan dina bröder och systrar och din pappa och mig och alla ställen vi har varit och åren som vi har sett. Vår historia är inte samma utan dig.

Så knackar det. Lämna bilden ensam.

Kärlek,

Morsan

P. S. Och du är vacker. Och smart och rolig och stark och så sanslöst viktigt för mig att jag inte kan andas. Men jag ska sluta nu eftersom jag är pinsam du, och du har redan trimmad ut mig. Men det är fortfarande sant, Darlin'.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar