Ett Brev Till Mamma Till Ett Barn Med Särskilda Behov

Kära Mamma till ett Barn Med Särskilda Behov,

Jag lider av depression och ångest. Jag föredrar människor att använda person-första språk för att beskriva mig — "en person med depression" snarare än en "deprimerad person" eller "depression", "en person med en ångest" snarare än en "ängslig person." Så vet jag att använda första person språk för att beskriva ditt barn med särskilda behov. Men utöver det, jag är vid havet med vad jag kan och inte kan säga. Säger jag "sjukdom" eller "funktionshinder?" Är de OK, eller är det stötande? Vad sägs om ordet "sjuk?" Jag är lite nervös, eftersom jag vill vara PC och icke-kränkande. Jag vill komma över så snäll och äkta, eftersom jag är.

Inte för att jag behöver beskriva ditt barn, och jag inser att jag kan vara overthinking detta, men jag vill att våra barn ska vara vänner. Inte bara för att mina barn behöver för att förstå människor med olikheter är en viktig del av vår värld, för att de ska värderas och behandlas på samma sätt som neurotypiska människor, men mest för att jag vill att mina barn ska vara vänner med alla. Så jag vill att våra barn att vilja varandra, det gör jag verkligen. Jag vill inte att deras vänskap att smälla av symboliska.

Jag vet inte hur jag ska beskriva ditt barn till mig. Du kommer att behöva för att hjälp mig . Jag vet inte alltid vet vilka ord att använda och som inte är stötande (se ovan) eller hur mycket detaljer att gräva i. Se, jag vill inte kränka barnets integritet. Det är inte min unge verksamhet hur din bajsar, om du inte kan se stomi påse, i vilket fall, vad händer om han frågar? Hur ska jag kunna svara på det? Jag vill att han ska förstå din autistiska barn, men, till exempel, " jag vill inte berätta för honom att ditt barn inte tala förrän 5 år. Jag vill inte att beskriva ditt barn alls, i själva verket, eftersom jag inte beskriva mitt barns andra vänner. Men när ett barn har synliga skillnader, att min son kommer att vara nyfiken och ställa frågor, och han kommer förmodligen att bli förvånad om vi inte förklara det för honom.

Du ser, jag vill verkligen oss att få ihop. Jag kan tänka mig att att vara mamma till ett barn med särskilda behov isolerar, både för dig och för ditt barn. Jag vet att det finns en hel del fördomar där ute att ta itu med, och en hel del människor som kanske inte vill spendera tid att få att verkligen lära känna ditt barn. Du har förmodligen massor av läkarbesök och behandlingar, vilket gör schemaläggning playdates svårt. Det måste vara svårt. Det måste vara ensam. Vad kan mitt barn och jag göra för att lindra det? Jag är glad över att lyssna till dig. Eller, om du vill ha en eftermiddag fri för medicinsk prata, jag är OK med det också. Låt oss prata.

Jag hoppas vi kan vara vänner. Jag lovar dig att om vi ser dig i den offentliga ska jag behandla ditt barn som en person i stället för ett tillstånd. När mina barn ställa frågor, jag ska svara på dem till det bästa av min förmåga. Jag kommer att uppmuntra dem att be dig om något jag inte kan svara på, och tveka inte att tala om för dem att det är ingen av deras verksamhet. Du presentera dem för dina barn när de närmar dig. Det skulle vara underbart för dem att göra en ny vän, eftersom allt annat åt sidan, mina barn gillar att få nya vänner.

Jag antar att jag bara har en fråga kvar. Kan ditt barn plats på vår Lego-bord? Om inte, oroa dig inte. Vi ska räkna ut något.

Tack för din tid. Jag vet att du inte har så mycket av det.

Kärlek,

En Kollega Mama

ADVERT

Lägg till din kommentar