Livet Är Att Förbereda Oss För Varandra: Ett Brev Till Min Framtida Adoptivbarn

Till min framtida adopterade barn:

Även om jag inte vet vem du är eller om du ens har fötts ännu, jag är angelägen om att träffa dig. Jag dagdrömmer om dig hela tiden. Jag gråter för att du inte är här med mig riktigt ännu.

Vad gör du just nu? Jag har njutit av min tidiga 30-talet—att gifta sig med din pappa långben, jobbar på min karriär, med mountain semester, och gör saker som de flesta människor i min ålder gör. Men på sistone har jag känt att tomma rymden växer. Och du? Är du fortfarande bara en liten fläck i intighet, som väntar på att födas? Eller är du i en olycklig familj, som bara väntar på att falla isär, störta in foster-och sjukvården ? Är du OK ikväll ?

Du kommer inte dela med mig av mina gener, så jag kan inte ens gissa vad du kan vara. Du kan vara ett barn eller en 10-åriga barn, trött på att så många fosterfamiljer. Du kunde ha blå ögon, bruna hy, rött hår—eller ser ut precis som mig. Du kunde vara att vänta i Kina, Afrika eller Sydamerika.

Jag vill försäkra er om: oavsett vem du är, vi är skapta för varandra.

I själva verket, mina livserfarenheter har specialskrivna mig för dig.

Jag har tillbringat 10 år som lärare i förskolan, utveckla den typ av öppen hjärtkirurgi som är möjligt att ta i dussintals barn när deras egen mor inte kan vara där. Varje gång mina barn grät över en flådd knä, eller gömde sig under sitt skrivbord under ett åskväder, jag övade på att vara mamma. Varje gång ett barn som växte upp och kom tillbaka för att besöka, tacka mig för att uppmuntra deras kärlek till konst eller skriva, jag kände uppfyllda. Ja, jag kan älska dig och vara din mamma, även om du redan haft en annan mamma före mig. Jag kommer inte att vara svartsjuk. (Ja, kanske lite.)

Jag har fått en retbara, nyckfull hjärta som har varit otåligt väntar för ett barn att lära sig om konst och magi, undrar och vänlighet. Jag har fått massor av öva sig i att undervisa små hur man ska gå, hur man ska räkna, hur man läser och hur man ska vara snäll mot sina klasskamrater.

Jag har även arbetat med att främja barn, några som var nöjda, men många som hyste sin egen smärta och bitterhet mot livet. Några var utmanande bland de mest utmanande. Och jag älskade dem mest för att jag visste att de behövde en extra tålamod och förståelse, men också extra vägledning och till och med fasthet.

Så många välmenande människor har sagt till mig: "Du kommer att bli en så bra mamma en dag!" Jag vet. Det verkar vara lite orättvist. Men även det kommer att göra du och jag passar ännu bättre. När du lärt dig den smärtan av att inte ha föräldrar, jag lärde mig den tomhet av att vara barnlösa.

Jag såg vänner att dela glada baby duschar medan du såg vänner att hålla sin mammas hand i skolan. Vi känner varandras smärta och kommer därmed att till fullo uppskatta varandras glädje. Så du ser, att våra liv är pyssel oss för varandra. Varje smärtsam stund, varje färdighet i livet utvecklar vi, de kommer att göra känsla när vi träffar varandra för första gången.

När min ex-man fick sitt första barn, jag visste att hans dröm gått i uppfyllelse. Det var en dröm som jag aldrig kunde ge honom. Han visste att jag var ledsen, och han sade:

"Jag vet att du vill passera på dina gener. Dina ögon. De kinder. Men du kommer att klara på vad som är viktigt ; du passerar på din själ och ditt sinne."

Jag har hållit fast vid dessa ord vissa nätter, när jag vill för dig, min framtida son eller dotter. Jag är rädd om dig även nu. Är ditt liv, det går OK? Vilka erfarenheter kan du ha innan vi möta varandra? Kommer du någonsin att möta våra älskade husdjur, eller kommer hon att vara borta när du kommer? Skulle du verkligen älskar henne, vår lilla hund. Hennes namn är Willow. Hon skulle älska dig också. Jag hoppas du möter.

Kommer du träffa din farmor? Din farfars far? De skulle verkligen älska att se dig. De är alltid undrar när du ska komma.

Vissa kvinnor vänta på en själsfrände, den person som de är avsedda att vara med. Men jag är avsett för dig, förutbestämd att vara din mamma. Jag kan inte vänta att träffa dig någon dag när tiden är rätt. Livet är att förbereda oss. Gud förbereder oss för att vara tillsammans. Someday.

ADVERT

Lägg till din kommentar