Santa ' s Brev Till En Bummed Ut Kid

Kära Ronnie,

Santa här. Ville bara skriva dig ett meddelande för att bekräfta din besvikelse över att jag inte ta linbanan och smart whiteboard som du frågade för det här året. Du ser, mina tomtar har så många, många julklappar att göra, och endast en begränsad mängd material och tid. Din begärda poster uppgick till vad som skulle ha varit $8,010 i material och 297 elf-arbets timmar. Att de skulle ha helt enkelt inte tillät mig att ge leksaker till alla pojkar och flickor i världen. Jag vet att du är den typ av kille som bryr sig om andra och vill se till att det är rättvist för alla barn, så jag är säker på att du förstår. Men även om du förstår, jag är säker på att du fortfarande känner en liten låt-down. Efter allt, du har varit vid liv på denna planet för 7 år, samtidigt som berättade vänster och höger och överallt du ser att förvärva nästa stora material innehav är vad som ger lycka.

Så jag antar att det var bara naturligt att jag såg dig—genom min magi snow globe—be din mamma om kvällen, "Mamma, om Santa kan inte ge mig vad jag vill ha, kan du bara arbeta lite mer så att du kan köpa mig det jag vill ha?" Du såg lite besviken när din mamma förklarade att hon bara jobbar deltid, så att hon kan vara hemma med dig när du kommer hem från skolan och att pengar och leksaker är inte vad som gör människor lyckliga . Hon kramade du, och du nickade, men jag såg att du var förvirrad.

Så, Ronnie, jag vill påminna er om några saker som jag såg genom mina magiska snow globe den här julen att göra dig att bättre förstå sanningen om pengar och leksaker och lycka:

Jag såg dig, på lekplatsen efter skolan en dag, dansa till "Uptown Funk" sprängning från din mammas telefon. Du var med i en dans-tävling med fyra av dina vänner och dina båda bröder. När det var din tur att visa upp dina rörelser, din mamma skrek: "Gå Ronnie, gå!" och jag hörde dig att skratta vilt hela vägen till Nordpolen. Du pratade om att nu varje natt i en vecka. Att glädje och frihet var inte köpas med pengar och inte kommer i en fin box.

Jag såg dig, på din första steget en eftermiddag, vila ditt huvud i din mammas knä. Din bästa fördjupning kompis hade bara flyttat bort, och du saknade honom så mycket. Din mamma smekte din rygg och kysste ditt huvud. "Jag är ledsen älskling. Jag vet att du missar Jason." Du satt där i 10 minuter, lite trött och lite ledsen, bara känna värmen från din mamma s fleece jacket omger dig i tystnad. Den där känslan av säkerhet och komfort som inte kostar några pengar och inte kommer från en butik.

Jag såg dig när du insisterade på att läsa Piggy i Vattenpöl att din bror i en animerad, hög röst. Du gjorde det, trots att du hatar att läsa högt, eftersom han hade lunginflammation och du försökte att muntra upp honom. Din mamma gjort en så stor sak om din vänlighet, och du började associera vara snäll med att må bra. Senare erbjöd sig att donera $20 av dina egna pengar till en familj vars bil sönder. Jag såg också att du, efter att ha läst de bifogade tecken, smyga $1 av din tand fairy pengar till Ronald McDonald Hus Välgörenhet lådan när ingen var ens titta! (Ingen förutom mig förstås). Den känsla av syfte och mening som härrör från medlidande kan inte köpas med pengar eller insvept i en låda.

Jag såg dig, när din pappa kom hem från en affärsresa, och springer in i hans famn, bara för att vara i kläm mellan din mamma och pappa ett par sekunder senare. "En Ronnie smörgås!" Du skrattade åt det på din egna skämt och helt tog för givet att din mamma och pappa kysser varandra över huvudet. Du hittade senare en cartoonish boka din mamma gjort för din pappa i 2006 och blev fascinerad av den kärlekshistoria i det. "Japp," din pappa sade du,"jag är en lycklig man." Och du visste vad han menade eftersom du har hört dina föräldrar säga att om varandra så ofta. Att trygghet och kärlek som inte kostar några pengar och inte kan hållas i ditt toy box.

Jag såg dig, när det var dags att få på vägen till din familjs årliga Thanksgiving i Pennsylvania, lämna huset bär två olika skor. "Ronnie, varför har du två olika skor på?" din pappa frågade. Du svarade,"Eftersom jag börjar en trend. Att vara olika är ibland cool." Och din pappa för all självkontroll i världen att le mot dig och låta det gå, även om den typen av saker är pinsamt att en old-school-kille som honom. Senare din bror bestämde sig för att kopiera dina "trend" för att han ser upp till dig så mycket. Och du kunde inte dölja ditt leende när du läser denna Char hade skrivit, "jag är tacksam för mina bröder" på hans dagis turkiet projektet. Den känsla av tillhörighet och acceptans kan inte köpas och kan inte vara inslagna med en rosett.

Jag såg dig kämpar med dina läxor en dag eftersom du upprepade gånger höll hoppar över ett viktigt ord i bruksanvisningen. Din mamma lugnt påminde dig att långsamt läsa det om och om igen tills det slutligen klickade. Du kände dig stolt över dig själv—triumferande på ett sätt som senare tvingade dig att sakta ner och läsa lite svårt instruktioner i stället för att gnälla i förtvivlan. Den känsla av tillväxt och förmåga kan aldrig köpas för pengar eller insvept i blanka papper.

Jag såg dig i din moster Harry Potter -tema födelsedagsfest, jobbintervju "stavar" och utföra "magi" i din dramatisk och teatralisk röst. Hela släkten klappade vilt. Jag såg också att du senare, i bilen, tittar på en musikal ljusshow. Mellan skratt från din knock-knock skämt och rörelse från din "booty shaking," bilen var faktiskt gunga. Dina bröder hejade du på: "Igen, Ronnie!" Till dem, att du var mer underhållande än den visar. Senare, när din mamma gav dig telefonen för att ordna en playdate eller omboka din martial arts klass, du tryggt gjorda samtal. Att förtroende och självsäkerhet kunde inte köpas eller inslagna som present.

Jag såg dig under cykeltur till skolan en dag, plötsligt slutar och panik. "Jag glömde min cykel lås!" du meddelat. Din mamma såg dig i ögonen och påminde dig om trafiksäkerhet regler innan du cyklade tillbaka och korsade två gator för att hämta lås. När du fångas upp med din mamma och bröder en stund senare, lås i hand, du strålade av stolthet. Du sa till din pappa allt om hur du gick tillbaka allt själv, och hur Mamma litade på dig för att vara ansvarig . Kom ihåg att du senare frivilligt att läsa meddelanden, något som skulle ha gjort att du nervös innan. Att pride inte var köpt med pengar och inte kommer förpackade i en presentpåse.

Jag såg att du tittar i golvet som din mamma påminde dig att erkänna att du gjorde något fel som gör henne till en lite besviken men mest stolt över ditt mod. Sedan såg jag dig viska att ja, du var snooping runt och letade efter gömda presenterar i mammas garderob. Du inte protestera när din mamma bort ett klistermärke från ditt diagram på köksväggen, och du var inte förvånad då hon också gav dig en stor kram och erkände ditt mod med en klapp på ryggen. Minns du den komplicerat-men-varm känsla av att du kände just då? Det var att leva med "integritet" eller beter sig enligt vad du vet är "rätt sak att göra." Du kände den där känslan igen nästa vecka när du berättade för Nathan att han som behövs för att din bror i hans fotboll spelar, även om du visste att det sticker upp för Benny kan göra Nathan agera menar mot dig. Att kunna hålla huvudet högt, eftersom du lever med integritet är inte något som kan köpas eller placeras på en leksak hyllan.

Ronnie, jag vet att du inte förstår att detta är helt rätt nu, men alla dessa stunder av glädje, trygghet, medkänsla, kärlek, godkännande, tillhörighet, tillväxt, trygghet och integritet—är de stunder som bränsle du nu och kommer att fortsätta att bränsle du. Du förmodligen inte ens märker att den verkliga makten av de upplevelser som de händer, men jag vet att de är de verkliga gåvor i ditt liv.

Ja, jag är killen som flyger runt för att ge presenter till alla, men jämfört med de stunder jag vill att du ska veta att vad jag har att erbjuda är överskattat.

Det är min önskan att du och alla barn från 1 till och med 99—ha, stänkte i hela upp-och nedgångar i sina liv, många, många stunder mer viktigt och meningsfullt än ens de mest populära leksaker eller dyra ägodelar.

Ho, Ho, Ho!

Kärlek,

Santa

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar