Ett Brev Till Min Kollega Skrämmande Mammor

Kära Skrämmande Mamma,

Jag vet att du. Ja, jag har läst bekännelser du skriver . Jag vet att förra natten, du sätter ditt barn i säng en timme tidigare så du kan få lite lugn. Jag vet att du har kvar dina fyra månader gamla framför tv: n större delen av dagen igår. Jag vet att du ångrar att bli mamma, och du vet att du gör det helt fel.

Du vet vad jag har att säga om alla den "fruktansvärda" bekännelser du inlägg dag efter dag?

Du är för jävla hård mot dig själv. Just det, jag sa det. Du, min kollega, mamma, är din egen värsta fiende, och det är att dra ner dig, alla som skuld du bär med dig.

Nu tro mig, jag har läst en del mörka bekännelser. Kanske du är den mamma som inte känner att du lever upp till vad en mamma är tänkt att vara, eller kanske det är något mycket värre som tynger bröstet.

Men vad är en mamma ska vara? Vem ska säga?

Låt mig berätta en liten hemlighet med dig. Inte varje mor upplever en intensiv, magiska band med sitt barn. Inte varje mamma kan få genom tisdag utan ett glas vin (eller två). Inte varje mor är perfekt.

En del mammor att klättra upp i sängen på natten och gråta. En del mammor lever i sitt eget personliga helvete, och det är allt de kan göra för att klättra ur sängen på morgonen. En del mammor att skrika på sin tre år gamla för att ta för lång tid att sätta på henne skor, och på något sätt en veckas uppdämd frustration kommer spyr ut.

Skit händer. Moderskap är inte alltid lätt, och det är aldrig perfekt. Ibland, du bara gör det helt fel, och du kan inte tycks göra det rätt.

Jag ser att du, kära mamma, och du är bara så hård mot dig själv. Kanske kommer det att bli lättare, eller kanske är det inte så. Allt jag begär är att, genom allt, du kom ihåg att du är bara människa. Och det finns miljoner av mammor runt om i världen som kämpar med dig, känner sig otillräckliga med dig, hålla på hemligheter som skulle göra en person bleka sina egna hjärnan om de skulle höra dem. Till det bättre eller till det sämre, vi är i detta tillsammans.

Jag kommer att hålla dina hemligheter, min kollega, mamma, om du ska hålla mig.

Relaterade inlägg: Skrämmande Mamma Manifest

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar