Varför Det är Viktigt Att Låta Barnen Se att Du Kämpar

Grus är ett ganska stort ämne i utbildningen just nu. För er som är obekanta med denna idé, det kretsar kring ansträngning och uthållighet snarare än IQ och fysiska förmåga. Men de flesta av grus dialogrutan centra på grundskolan och high school ålder barn.

Men vad om att spädbarn och småbarn?

Jag vet. Jag är med dig. När jag tyckte om att undervisa ett barn, eller ens ett litet barn, om persistens jag rullade mina ögon. Hårt. Om någon vet om persistens det är småbarn. Alla tre småbarn som jag har haft i mitt hem var ständigt följa mig i toaletten oavsett vad jag gjorde för att stoppa dem.

Men stå ut med mig. Detta är ganska intressant.

Julia Leonard, Ph D. Student i Hjärnan och kognitionsvetenskap vid Massachusetts Institute of Technology, som nyligen utförde en studie där hon "visade 15-månader gamla spädbarn kan en av två saker: en försöksledaren arbetar hårt för att uppnå två olika mål (att få en leksak ur en container och få en nyckelring av en karbinhake), eller en försöksledaren som enkelt nås varje mål."

Visar sig att de barn som tittade på någon som kämpar med uppgiften innan du gör det själva var dubbelt så sannolikt att fortsätta att försöka utföra uppgiften innan du ger upp.

Dubbelt så sannolikt är ganska betydande, gott folk. Det är som att dubbla dina pengar.

Som föräldrar, vad säger detta oss? Tja, för mig som far, det säger mig en del saker. En är att mina barn är alltid tittar på. Detta, emellertid, som jag redan visste. Jag har tre barn (10, 8, och 3) och att de alltid verkar vara att kika runt några hörn, titta på mig att göra allt från att titta på min telefon (de älskar att näsan på att aktivitet) för att fastställa skit runt huset.

Jag antog att det var att lära av mina exempel. Jag tror att alla föräldrar antar att. Men jag tror inte att jag till fullo insett hur mycket de lärde sig av att titta på mig tills jag läste den här historien. Och på vissa sätt, jag tror att det tar bort lite press från.

Enligt denna studie, att det är okej för mina barn att se mig kämpa. De kan faktiskt lära sig en hel del om uthållighet . Till exempel, för några månader sedan var jag försöka fixa vårt badrum handfat. Det var inte som det ska. Det tog mig flera timmar. Jag såg ett tiotal YouTube-videor av andra människor som gör det, steg för steg, som om det var den lättaste någonsin. Det var så många svär ord som flyger ur min mun, som min fru faktiskt tog våra barn till parken.

Även om mina barn visste vad jag höll på med, att de egentligen inte ville hjälpa mig. Men de visste vad jag höll på med, och de visste att det var en kamp. (Med alla skrika och muttrade svordomar, det finns inget sätt de kunde inte ha känt till.) Hela dagen, jag kände mig som ett totalt misslyckande. Men i slutändan, samma kväll, diskbänken var att arbeta.

Mina barn såg mig komma på en aktivitet, kämpar med det, och fortsätta jobba tills jag klarade det. Ja, jag blev arg. Visst, jag uppfann ett par svär. Men de såg mig, arbeta igenom allt detta, och åtgärda problemet. Jag antog att jag hade gjort något fel genom att kämpa så hårt, och att mina barn såg mig som en inkompetent, Tim Taylor-typ som inte kan fixa något. Men kanske de faktiskt såg sin far stå inför en uppgift huvudet på och kämpa igenom det.

Ärligt talat, det är vad jag vill ha från dem. Jag vill att de ska bli bestående. Jag vill att de ska ha grus. Jag tror att alla av oss vill ha det. Och enligt denna studie, även vid 15 månader, våra barn är absorberande hur vi arbetar, när vi ger upp, och räkna ut hur att fortsätta försöka.

Så mycket av vad vi gör som föräldrar kommer ner för att föregå med gott exempel. Och jag vet, de av er som läser detta känner dig ännu mer press. Jag hör detta uttalande hela tiden, och jag är ofta kvar den andra gissa mig själv, undrar om jag faktiskt är så stor av ett exempel.

Men på baksidan, Julia Leonard händer ut en viss lättnad, säger "denna studie tyder på att föräldrar inte har att göra saker som ser lätt hela tiden. Nästa gång du kämpar för att öppna tomat behållare, det är OK, kanske till och med nyttiga, och låt dina barn se dig svettas."

Så nästa gång du är förbannade och kämpar för att fixa dina barn cykla eller slutföra vissa magra uppgift, nästa gång du är röd i ansiktet och skäms eftersom det borde inte vara så svårt, och du vänder dig runt för att hitta ditt barn att stillatigande titta på från åskådarplats (vi har alla varit där), inte känna sig alltför illa. De kan inte vara tyst döma dig. De kan faktiskt lära din uthållighet.

ADVERT

Lägg till din kommentar