Mina Barn Används Nappar För År, Och jag Vet inte Varför Andra Människor Bryr sig

När jag blev mamma för första gången, tog jag alla råd, rekommendationer och förslag Internet som jag kunde få, eftersom jag inte hade någon aning om vad jag höll på med. Jag vet fortfarande inte, men då jag inte hade accepterat att ingen av oss verkligen. Jag var säker på att de kvinnor som hade gjort det här förut skulle ge mig instruktioner för att uppfostra ett barn.

Jag Googlade alla saker, och läsa tråd efter tråd av svaren på mamma-styrelser. Att ha barn är som världens mest förbryllande rubiks Kub. Twist här, tur det, men bara som en rubiks Kub det finns mer än en lösning.

De första år av moderskap var lite stenig. Jag försökte göra allt "rätt sätt", så som andra föreslog att jag skulle göra det. Jag försökte att möta samhällets förväntningar, och alla runt omkring mig, men det var nära att knäcka mig. Här är vad jag verkligen lärt mig att första året: barn är intuitiva, plocka de upp med vad du lägger ut där. Om du är stressad, de är stressade. Om du är avslappnad och väl till mods, de kommer att vara avslappnad och tillfreds. När jag räknat ut, att det var den styrande kraften bakom varje föräldraskap beslutet jag gjort. Jag kastade den ökända handbok ut genom fönstret och såg aldrig tillbaka.

Jag kommer att varna dig, de flesta av mina föräldraskap metoder att gå emot vad samhället anser vara normalt, men lyckligtvis för mig, att jag inte tanken av normalt, eftersom det inte finns något sådant. Jag förälder från en plats för komfort och säkerhet—för mina barn och för mig själv. Vilket är varför jag bryr mig inte hur länge mina barn använder sina nappar.

Det är rätt, jag är mamma med barn som använder napp i mataffären. Eller jag var, ska jag säga, eftersom mina barn är äldre nu—och de är bara bra, kan jag tillägga.

Min yngsta bar hans runt i det längsta, han var tre när han slutligen gav upp. Jag låter honom ha det så länge han ville, utan press på att ge upp. Om han var trött, orolig eller rädd, hans napp lätt lugnade honom. Jag pratade med hans barnläkare och hans tandläkare regelbundet om sin napp användning. Du kan bli förvånad att lära sig att American Dental Association rekommenderar utsättning av napp använd vid fyra års ålder. Vi var noga med att kolla hans tänder och hans bett, som båda är fina. Att han inte har några problem med sitt tal, och är precis som på vilt-perfekt som alla andra barn på lekplatsen.

Det är inte ovanligt för barn att ha en särskild komfort artikel. Vissa barn har en speciell uppstoppade djur eller en filt. Andra barn, som mitt, har nappar. När de finner sin fot i världen, låt de gå av dessa poster. Att se till att de känner sig trygga, älskade och stöd är en stor del av detta. Barnen förstår inte varför föräldrar tar bort deras komfort artikel.

Jag är inte här för att döma någon, för jag känner verkligen att föräldraskap är en mycket personlig upplevelse. Skär andra föräldrar lite slack. Vad spelar det för roll om ett barn har en napp? Varför bry sig om denna du ? Dina blickar, kommentarer och åsikter ned i vikt. Vill du vara orsaken till att en annan mamma på frågor själv? Varför?

Lika säker som jag känner mig vissa dagar, som jag ändå fråga mig själv till andra. Jag väger fördelar och nackdelar med mitt val varje dag. Det gör vi alla. Men detta—en napp—det är bara inte en stor sak. De kommer att ge upp när de är klara. Låt inte någon få dig att må dåligt för att låta ditt barn komfort, eftersom i slutet av dagen, detta är ditt barn, inte deras.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar