Varför Jag Låter Mina Barn Att Klä Sig För Skolan

Barnen har stora åsikter och ännu större känslor. De har också stor vill ha det är sällan givna. Så letar de efter sätt att hitta självständigt och ta ansvar i en värld som har så många regler staplade mot dem. Så mina små barn i åldrarna 7 och 5, blir små idioter som tur måltid och bedtimes till rasande container bränder, tenderar jag att sätta upp fasta gränser på skärmen, desserter, och läggdags rutiner.

Men det är en sak jag don ' t give a fuck om, och det är vad mitt barn slitage. I vårt hus, kläder, skor, make-up redskap är ett sätt för barnen att uttrycka sig. Min dotter och hennes yngre tvilling syskon plocka ut sina egna kläder för skolan, och även om de ibland komma på nedervåningen ser ut som den tidigare versionen av en deltagare på Queer Eye Jag är glad att mina barn ska klä sig för dagen.

Min äldsta dotter gick igenom ett djur ut fas som varade i två år. Djungeldjur var att föredra mönster val. Gepard och leopard print NÅGOT som var standard, blandar mönster var high fashion i hennes sinne också. Leopard fläckar på toppen, gepard på botten, som en dålig safari mulle. Hon gillade också att komplettera med huvudet band, glasögon och bandanas. För cirka sex månader, var jag övertygad om att våra anonym spermadonator var Gift främre mannen Brett Michaels.

Bild via Amber Leventry

Men vet du vad? Jag brydde mig inte. Hon hade på kläder. Och hon var glad.

Hon har också en stor fantasi. När hon var tre, hennes dagis lärare sa att han verkligen gillade min dotter är "ut med hög röst." Vilket var kod för min grabb samtal hela jävla tiden och det innebär vanligtvis att en del historia som bara hon förstår. Vad bär hon ut ur huset samordnar vanligtvis med sitt humör och de scenarier som löper genom hennes huvud.

Dessa dagar hon söker sig till hennes T-shirts från rec sport och hennes cowboy stövlar som min partner spenderade 4 timmar med att söka efter innan det hamnar i ett slag butik sortering genom sadlar och spannmål. Men min dotter plockar det som gör henne att känna sig bra, och när du är 7 kommer på 13, vill att du ska må bra runt dina kamrater. Förtroende är ett måste i 2: a klass, och hennes kläder ge henne det.

När mina vänner fick reda på att min partner och jag skulle ha tvillingar, de frågade om vi var på väg att klä dem lika. Först av allt, vem har tid för det? För att samordna söta kläder och hoppas att barnen kommer att vara på humör för att se ut som de är en del av en Disney pop-gruppen? Nej. Också, jag påminde människor, de är två olika personer. Om jag råkade ta samma färg onesies eller inte lägger kläder på sig alls, jag hade inte för avsikt att ha mina tvillingar match.

Jag har alltid lärt mina barn att kläder är för att täcka organ; de är till för att skydda oss och hålla oss kalla eller varma. Inga klädesplagg eller dess färg eller stil kan definiera kön. Mina barn" kön begränsar inte sina kläder .

Men när min 18-månader gamla tilldelats-män-på-födelse barnet vägrade att sätta flottan sweat pants på att jag hade plockat ut en morgon, kläder blev ett uttryck för hennes identitet. Min transpersoner dotter visste från en mycket tidig ålder att hon är en flicka. Och stereotyper bli fördömd, ville hon girliest kläder möjligt. Jag grävde kläder ur papperskorgar som hade varit hennes äldre syster. Jag hittade kjolar och klänningar och glitter och rosa och lila saker som fick henne att känna sig som den flicka hon visste att hon var och ville att världen ska veta.

Bild via Amber Leventry

Ändra hennes pronomen från hane till hona, skicka henne till skolan som kvinnliga identifieras, och att korrigera hennes födelseattest (med hennes tillstånd) för att ange hennes kvinnliga kön har varit en del av hennes sociala förändringar. Men kläder var det som gav henne validering; kläder var hennes sätt att vara flicka hon ville att vi skulle känna igen. Och inte bara alla kläder, men könade kläder—trots min svaga uppskattning för det mesta. - Shirts med texten "Girl Power" eller "Super Syster" lägga till fler lager av bevis på något sätt. Och igen, du vet hur svårt det är att få barn att gå i kläder? Prova att sätta "pojke" kläder på en unge som vet att hon är en flicka och vill ha henne Elsa klänning till skolan eller mataffären. Prova att sätta alla kläder på ett barn—oavsett kön—som vill bära sin Elsa klänning till butiken.

Min son bröt mögel också. När jag erbjöd honom standard, hand-me-down atletisk byxor förra vintern, han benhårt vägrat att bära dem. Han ville inte ha jeans. Han ville inte sweat pants. Vad han ville var att gå till skolan i sina underkläder eller pyjamas, som förresten har jag också gjort, eller shorts. Men han förstod konsekvenserna av detta. Han visste att hans vänner skulle ge honom roligt ser ut om han bara hade på sin Ninja Turtle undies på. Och han visste att han skulle bli kall i hans basket shorts.

I stället för att tvinga kläder på honom som han hade i sin låda, jag frågade vad han ville ha. Vad skulle få honom att må bra? Tights. Han ville ha svarta tights—som Batman. Så vi grävde runt hans syster låda och hittade ett par tights—det lönar sig att ha en tvilling ibland. Vi hittade också ett par marinblå. Och när jag visste att hans nya klädsel kommer att vara en super hjälte tröjor och leggings, jag gick till Old Navy och köpte ett par för varje dag i veckan. Han blev jätteglad. När ett barn i hans klass berättade för honom tights var för flickor, han rättade henne: "Tights är för superhjältar."

Bild via Amber Leventry

Så länge som det är lämpligt väder, mina barn att bära vad de vill till skolan och överallt annars. Det gör det så mycket lättare att få ut ur huset varje dag—inte lätt, men lättare. Att välja vad de sätter på sina kroppar ger dem frihet att uttrycka sig kreativt och på ett sätt som speglar deras inre själv. Det ger dem tröst och tillförsikt. Och det ger dem en känsla av kontroll över sin värld, vilket känns ganska sällsynt som ett barn.

Ibland som ser ut som omaka djur ut eller glittrande paljetter. Det ser ut som cowboy boots och rainbow sneakers. Och ibland ser det ut som en liten pojke som bara vill vara Batman.

ADVERT

Lägg till din kommentar