Att Krossa Patriarkatet, Det Är Dessa Lärdomar Som Vi Borde Lära Våra Söner

Jag tror starkt på att uppfostra barn utan kön som hinder eller könsbaserade begränsningar.

Samtidigt tror jag också att det finns vissa lektioner som jag planerar att betona för min son. Och andra lektioner som jag planerar att betona för min dotter .

Beslutet att prioritera vissa lektioner beroende på social position som tilldelats till mitt barn är något som kan tyckas motsägelsefullt att min andra uttalande, men det är det inte.

Det finns gott om memes på internet om de saker som vi har för avsikt att undervisa våra söner . Men att höja söner med goda moraliska principer är mycket mer än en internet-skämt. Det är en riktigt viktig aspekt av kampen för jämställdhet för alla.

Som sagt, här är några av de grundläggande lärdomar som jag planerar att stryka med min son under hela sitt liv.

1. Kvinnor är inte din emotionella "pack åsnor."

Jag har träffat alldeles för många män som behandlar kvinnor som om vårt enda ansvar i livet är att tjäna dem. En av de mest frustrerande aspekterna av deras behandling är att tvingas bära sina känslomässiga bördor utan gensvar. När jag säger detta, jag är inte med hänvisning till kärleksfulla relationer som partners lika delar varandras känslomässiga ansvar. Jag talar om århundraden av män lämnar kvinnor att hålla på att de frågor som de vägrar att sortera ut under hela deras liv. Det är inte kvinnors jobb att hela tiden "att stödja dig" eller att göra dig till en bättre person." Om du kämpar för, att få hjälp. Gör din egen känslomässiga tunga lyft.

2. Var inte rädd för rådgivning.

Medan vi är på ämnet för att hjälpa, jag hoppas på att lära min son att vara bekväm med att söka psykisk hälsa resurser när det behövs.

Jag vill inte leva i en sagovärld. Det finns folk som är mycket bättre föräldrar än jag som har kvar sina barn med känslomässiga bagage. Jag kommer inte ta det personligt om min son bestämmer sig för att han behöver hjälp senare i livet.

Jag tror att den psykiska hälsan rådgivning är viktigt för alla i samhället att prova minst en gång (jag säga att samtidigt som brett utbud av barriärer som hindrar tillgängligheten till dessa tjänster).

Jag har träffat alldeles för många män som försöker driva igenom i stället för att söka dessa tjänster för att reda ut dessa problem. Deras familjer och nära och kära är de som får lida konsekvenserna av att vara i samband med en man som inte gör det själv-arbete.

Vi lär kvinnor att vara i jakten på emotionell stabilitet. Men vi måste erkänna att även män är inte redo "som den är" antingen.

3. Sårbarhet är inte en svaghet.

Även om du inte deltar i rådgivning, det finns en hel del lärdomar om känslor som min son kan lära sig på egen hand. En av de viktigaste är sprider idén att sårbarhet är en svaghet. Vi måste lämna utrymme för alla att vara sårbar. Deras upplevda oförmåga att vara utsatta lämnar dem att agera på ett sätt som skadar sig själva och alla andra.

Jag vill att han ska veta att det är OK att gråta. Det är inget fel med att ge hela ditt hjärta till någon du älskar. Och viktigast av allt, sårbarhet är en viktig del av alla livets glädjeämnen.

En delmängd av den här lektionen kommer att låta honom veta att det är OK att visa kärlek till sina vänner och familj oavsett kön. Det är inget fel med kärlek insidan av maskulinitet.

4. Omfamna din identitet, men låt inte den box du i.

Även om alla män utsätts för trycket att vara stark i motsats till äkta, för män av färg (speciellt svarta män), är det ännu mer utmanande att vara sitt sanna jag.

Jag har hört skräckhistorier från min pappa, make, bror och om hur världen försökt att berätta för dem vilka de var och hur de hade att bete sig som svarta män. Även om omfattningen av detta beteende varierade, var och en av dem fann sig gå igenom en period av att försöka passa in i mängden och de emotionella och mentala hälsa toll var tyngre än jag kunde ha trott.

Forskning har visat att en god uppskattning för ras identitet har positiva psykiska effekter för barn i färg. Så jag vill inte att min son att avvisa hans svarthet. Men jag vill ha honom att förstå att han väljer att omfamna en alternativ skildring av svärta, han är i gott sällskap och han ska inte känna trycket att byta.

Jag vill inte att dessa gränser för att definiera honom.

5. Din förmånen är din superkraft.

Igen, jag ger upphov till en svart son, så när han har förmånen, han har också en betydande mängd av marginalisering som inte upplevs av män från andra etniska grupper.

Han behöver veta vikten av att stå upp för dem som är mer marginaliserade än han är. Det finns mycket vi inte vet om min sons framtida identitet och det finns en möjlighet att han kommer att inte identifiera sig med alla de aspekter som han tilldelades en förlossning. Men oavsett hur hans liv visar sig, kommer det fortfarande att finnas individer som är mindre privilegierade än han är. Och jag vill inskärpa vikten av honom att stå upp för de mindre lyckligt lottade än han är. Jag planerar att lära honom att hans privilegium är hans supermakt så att han kan använda det för att förändra världen.

6. Din kropp är inte standard.

Den sista grundläggande lektion jag skulle vilja lära min son att hans kropp är inte standard. Här är vad jag menar när jag säger detta. För de sista 100 åren, marginaliserade människor har behandlats illa baserat på deras förmodade brist på förståelse av deras anatomi. Igen, höja en svart son lägger flera lager av komplikation för den här diskussionen. Men historiskt sett har kvinnors erfarenheter förbises ofta i det medicinska systemet.

Han behöver att veta om menstruation och alla saker som kommer med det. På samma sätt, han kommer att lära sig att kön, som ras, är komplicerad, men en social konstruktion.

Det finns så många saker att lära sig. Jag är glad om resan . Men de ovan är de viktigaste lärdomarna som jag tror är viktigt för honom att utvecklas och komma till nytta i kampen för förändring.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar