Lärdomar i Livet och Ljus

För ett och ett halvt år innan min man och jag började med att försöka bli gravid, jag glupskt slukade någon form av information om graviditet, förlossning och föräldraskap jag kunde få mina händer på. Jag såg dokumentärer, läsa otaliga bloggar, böcker, pratade med vänner, intervjuades en barnmorska...allt i namn av att äntligen få slogs upp. Och låt mig säga dig–jag trodde att jag visste allt. Jag kommer att ha den perfekta graviditeten. Jag kommer att göra allt rätt. Jag kommer att föda i en födelse center med hjälp av hypnos, amma exklusivt för åtminstone de första tre till sex månader, sedan pumpen religiöst när jag gick tillbaka till jobbet. Jag var på väg till baby-slitage, co-sova i några månader, praktiken eliminering kommunikation, och jag hade till och med börjat fundera på att göra min egen barnmat. Jag kommer att vara en perfekt mamma, ha den perfekta make, och har den perfekta barnet. Alla som gjorde saker annorlunda än jag var bara inte så utbildade som jag var, uppenbarligen.

Men sedan kom allt omkull. Jag blev gravid. Och jag förlorade barnet. Och allt förändrades. Alla mina drömmar om det perfekta livet gick ut genom fönstret. Jag insåg att så mycket av vad jag tänkt för mig själv var helt utanför min kontroll. Under den korta tid jag var gravid, jag gjorde allt rätt, och det fortfarande inte går som jag hade planerat. Jag försökte missfall naturligt, men jag kunde inte. Och till min fasa, att jag hamnade på en plats jag svor att aldrig sätta sin fot i under min graviditet: ett sjukhus. Min kropp kunde inte göra vad som behövs för att göra på egen hand, och jag behövde hjälp. Jag hade en D&C utförs på 12: e augusti, och överraskande, kirurgi var det minst smärtsamma delen av hela jävla upplevelse.

Ibland, livet svänger av spåret. Att du aldrig kan förutse dessa saker kommer att hända dig. Sedan mitt missfall, jag ser saker och ting annorlunda. Jag har mer medkänsla för kvinnor runt omkring mig som gör olika födsel och föräldraskap val än jag skulle. Vissa kvinnor helt enkelt inte kan föda naturligt eller amma. Och vissa vill bara inte. Vad jag har lärt mig ifrån denna erfarenhet är att allas resa är unik och speciell på sitt eget underbara sätt, och mitt jobb som en kvinna är att erbjuda stöd, inte dom. Jag började min blogg tidigare i år och valde namnet "Lektioner i Liv och Ljus" eftersom jag ville blogg om två av mina favorit saker: livet och fotografering. Jag visste aldrig hur mycket betyder titeln på min egen blogg skulle hålla för mig, för det här är verkligen den största lärdomen jag någonsin lärt mig i mitt liv.

Jag väntar ivrigt på avkastningen av min cykel så att min man och jag kan försöka igen. Jag hoppas fortfarande på att få det perfekt, magiska graviditet (barfing, svullen, och alla). Jag tänker fortfarande på med som en naturlig födelse i en födelse center med hjälp av hypnos. Jag planerar ändå att amma och pumpa, baby-slitage, co-sömn, och i praktiken eliminering kommunikation tidigt (trots att jag var självklart att röka crack när jag överväger att hela barnmat sak). Men om saker och ting inte går som jag planerat, jag tänker inte slå mig om det. Eftersom jag vet nu att så mycket av det är verkligen ur mina händer. Vad jag kan styra om är hur mycket kärlek ger jag mina barn och andra kvinnor där ute som är att hitta sin egen väg, precis som jag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar