Hur Min Överseende Föräldrar Gjort Mig Till En Helikopter Mamma

Varje generation av föräldrar tar tag i facklan av "jag Kommer att Göra Saker och ting Annorlunda Än Mina Föräldrar Gjorde" och driver en anständig några kilometer tills de sakta att bära ner deras vilja att bli bättre. Väljer att bara överleva föräldraskap blir fokus. Detta flöde mellan beslutsamhet att vara olika från mina föräldrar och göra min egen grej är där jag befinner mig dessa dagar.

När jag växte upp, mina föräldrar var laid-back . Jag menar, riktigt laid-back. Min mor, medan driven och envisa för att ge oss en anständig barndom, har inte tid att helikopter över alla mina potentiella dumma misstag. Jag har säkert gjort massor av misstag. Hon var av den uppfattningen att om jag fick själv i en enda röra då jag hade bättre vara beredd att dra mig upp från min boot remmar och ta itu med det—lösa problem, vara påhittig, be om hjälp om jag behövde det. Om jag fick själv i en enda röra då jag ska vara smart nog för att få mig ur det. Medan detta föräldraskap filosofi tjänade mig väl senare i vuxen ålder, är det vänster att jag känner mig som ett vilt barn när jag var ung.

Att växa upp var det inte tal om finansiell planering, ingen riktig utegångsförbud, inga påminnelser för att äta mina grönsaker. Det var mycket prat om att vara en stark feministisk, kvinnlig frigörelse, vikten av att läsa, och några andra bra lektioner, men annars har jag verkligen och hade inga gränser. Min mamma är lycklig att jag var ett naturligt försiktig person och haft tillräckligt av rädsla för myndighet att jag aldrig bröt en lag eller landade i allvarliga problem.

Nu när jag har barn tycker jag att pendeln har svängt helt och fullt till den andra ytterligheten och jag är—jämfört med min moder—ett mycket strikt förälder. Jag polisen mängden socker mina barn äter och insistera på en viss diet. Mina barn är i säng med 7 p.m. och inte en minut senare. Inte en enda gång har jag låtit mina barn att ha playdates utan min man eller mig själv att vara närvarande. Jag svävar över läxor. Jag är den pipig hjulet i barnläkaren kontor, kontor skola och tandläkaren kontor. Jag är absolut allt för att min mamma inte var.

Och det driver mig galen.

Någon gång nyligen, jag hade en stund av klarhet när jag insåg att jag måste bli neurotiskt Tiger Morsan ut på en rädsla att jag skulle vara så inaktiv med mitt föräldraskap att mina barn skulle känna sig försummade det sätt som jag hade. Allt från matlagning till städning för att planera sociala aktiviteter och transportera barnen blev mer än en prioritet, dessa saker blev den mening som avses i mitt liv och det sög märgen i åtnjutande av mig. Nu är jag stressad och funnit att ibland är jag knäpp på mina barn för att inte falla i den stela linjer mina förväntningar.

Så jag bestämde mig för att hitta balans. Men var ska jag börja? Jag såg mig själv beställa min familj runt, ändra mitt hus, vika underkläder (holy shit, vem gör det?), och då slog det mig. Jag måste börja långsamt och kasta ut de mest motbjudande beteenden. Rengöring kan få gjort varje dag utan mig, som har ett aneurysm på grund av att någon slängde smutsiga strumpor på golvet istället för hinder. Jag kan låta barnen göra sin egen middag val istället för mina löjliga menyn plan diktera vad vi äter. Jag kan—jag vågar säga det—låt mina äldsta barn går över till sin väns hus utan min nyfikna själv vara inblandad.

Att hitta balansen har blivit den största prioritet i mitt hus dessa dagar. Lära sig att koppla av eff ut och låta mina barn ha lite kul medan jag praktiken ignorerar mässar kommer att hjälpa mig att bli en bättre mamma.

Jag vill inte vara Tiger Morsan någon mer än jag vill vara Passiv Mamma och så, precis som alla andra mamma jag vet, jag trampar lätt i djupt vatten för att inte veta vad jag gör i moderskapet.

ADVERT

Lägg till din kommentar