Att Lära Sig Göra Tid För Mig Själv Innan "Knop" Ta Över

Att boka en tid för att få massage är en big deal för mig, det bara händer två gånger om året. Jag tycker att du gör tid för mig själv är ganska svårt. Jag tror att det som håller mig tillbaka är en känsla av att jag inte borde ta mig tid om inte alla rätt förutsättningar finns på plats: Det måste vara en låg-stress tiden, en klar-projektet tid, en allt-måste-vara-går-rätt tid. Jag gör detta för mig själv, bara så att denna typ av brott som en belöning när allt i mitt liv är att gå den väg jag tror att det ska gå. Men även när jag går, vem är jag skojar, omständigheterna är aldrig perfekt. Det finns alltid något att stressa mig, äta på mig.

Att stress blir fysiskt för mig, och jag tror att alla vet exakt de punkter i sin kropp, när de har sin stress. Min två gånger om året massage terapeuter är aldrig samma, men vem det är, hon är alltid snabba på att hitta "min knut": övre rygg, höger skuldra—varenda gång. Så snart som hon finner det, jag gör en stor affär av att namnge knut för henne. Jag säger, "Åh, det är bara min, 'Du inte Avsluta Det Arbete Projektet Ännu' knut," eller min "Du Är inte Som Mamma" knut, eller ens min "Du Har Ätit Som Skit på Sistone" knut.

Vad jag ringa min knut, det är definitivt inte min vän. Varje massage terapeut verkar ta på min knut som om det är deras personliga mission att bryta upp det och få det att försvinna. Döda fienden de måste tänka. Men är det verkligen någon befrielse från att en knut, som enda påminnelse av stressen i ditt liv? Jag tror inte det. När det blir manövreras, det är alltid smärta. Det gör ont som fan. Med varje gnugga, det är som att utöva påtryckningar till en tre-dagars-gamla blåmärke eller ett öppet sår.

Och faktum är, det ögonblick som alltid kommer efter din 50 eller 60 minuter när massage terapeut säger, "jag kommer att vara rätt ut här medan du klär på sig. Ta din tid." Det skulle vara mer realistiskt om hon bara skulle säga: "När du klär på sig, bara gå vidare och påminn dig själv om alla stressande saker som du har glömt i den sista timmen." Om jag bara kunde inte låta som skräp komma rusande tillbaka omedelbart, det skulle bara vara awesome, men som aldrig händer.

Så hur gör jag för att verkligen ta itu med dessa "knutar" i mitt liv utan en massage terapeut på efterfrågan? Jag procrastinate att undvika dem så att jag inte behöver konfronteras med dem? Ja. Skyldig. Gör försöker jag önskar att min knop bort? Eh, japp. Får jag träffa några av mina "knutar" huvud och ansikte dem direkt innan de blir ett verkligt problem? Ibland, men troligen inte med samma besked som massage terapeut.

När jag tänker på det, det är inte bara att få en massage som jag undviker, medan tro att livet måste vara hunky-dory för mig att förtjäna det. Jag behöver inte läsa för nöjes skull eller binge-titta på en ny TV-serie, antingen. Jag skriver inte så mycket eller bara tillåta mig själv att slappna av på kvällen när barnen äntligen somnat.Det är inte coolt. Detta är ett problem. Någonstans på vägen har jag lärt mig att för att göra tiden i mitt liv för att visa mig stor i mildhet och kärlek, jag måste ha allt i ordning och i perfekt harmoni. Vad ett skämt. Livet kommer alltid att vara galen. Det kommer alltid att vara stressfaktorer.

Jag skulle vilja hitta den plats där jag kan vara mindre hård mot mig själv, där jag kan ta någon uppgift med en vilja att få det gjort direkt och vara den typ av person som inte är så jäkla känslig. Och om jag gräva ner tillräckligt djupt, jag kan hitta några goda råd som jag bör nog ge mig själv och faktiskt erkänna dem:

– Det knop är kommer alltid att vara det. Livet är aldrig enkelt eller perfekt, och jag kan inte önska bort dem.

– Uthållighet innebär att leva med min knop graciöst. Ibland knop är här för att stanna, och jag har fått lära mig att sätta hårt grejer ibland så jag kan få tid för det roliga.

– Och för crying out loud, vad skulle kunna vara mer avstressande än att göra något trevligt bara för mig? Det är så uppenbart, eller hur?

Jag menar, kom igen, om några renegade massage terapeut är villig att ge det till henne för att attackera min knop, kanske jag ska vara vänlig nog att själv lära sig hur man handskas med dem—innan de manifesterar i mina axlar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar