Att lära sig Att Uppfostra ett Barn med Speciella Behov

Jag ställde upp med 30 eller så andra människor och lyssnade på experter pratar om löpning (bara eftersom jag är döv, jag kunde inte höra dem så jag tittade på skor). Då jag praktiserade. Jag sprang runt banan. Jag sprang ner stigar. Jag sprang ner trottoarer, gångvägar, stranden och jag höll på att springa.

Det var olidlig i början. Förutom att vara i den första trimestern av graviditeten, jag var ur form, övervikt och mina lungor hade full glädje av att ha känt åtminstone ett paket cigaretter varje dag i tjugo år!

Det var riktigt rackarns svårt och jag tänker inte låtsas att det inte var.

Jag tror att ha ett barn med ett funktionshinder är liknande för att lära sig hur man kör.

Vi rada upp och lyssna till en hel del människor talar om för oss vad vi bör göra. Ibland hör vi dem. Ofta har vi inte. De är vanligtvis talar av egen erfarenhet hur som helst och bara flisor av vad de säger kommer att ha riktiga tillämpligt värde för oss.

Då kör vi: vi försöka och försöka och försöka och försöka.

Vi förespråkar för våra barn, vi lär oss allt detta nya funktionshinder språk, vi prata, blogg, predika, tik, gråta och skrika. Vi gråta igen, särskilt när den gamla damen på Safeway kallar vår lilla peach 'en mongoloid retard'.

Vi rota runt i våra egna huvuden, varje häftig, icke-pc sak som vi gjorde någonsin kommer tillbaka för att hemsöka oss ( gjorde jag verkligen säga att jag har en " särskilda "dag...? Gjorde jag skrattar på retard skämt om South Park? Har jag tror det lustiga när någon frågade om Downieville Kalifornien var den downs syndrom inkomst av OSS ? ).

Vi vill bara gråta och sluta för det här är INTE ROLIGT, för helvete, och vi vill inte vara pc polisen och vi vill inte känna sig som att kalla audionom på hennes skit för att hon var ringa vår dyrbara peach "a Down ' s kid" i en spydig ton.

Men nej. Känner för det eller inte, vi håller på det, hålla försöker och försöker och försöker och vi gör det endast för att vi älskar våra barn, kärlek alla av våra barn och om vi inte gör detta, vem fan är det på väg?

Då blir det lättare.

Vi är starkare. Vi förstår mer. Vi behärskar akronymer och har våra vänner i området. Vi är inte ensamma och vi vet det.

Vi kan andas medan vi kör. Vi kan takt oss själva.

Vi går till möten och se nya föräldrar, nytt löpare och vi övervinna känslor av tacksamhet för att vi är inte det längre, vi vet hur vi ska köra nu! Men vågor minne kan mycket skölja över oss, bara för att minnas hur det kändes att känna brinna i våra lungor när vi kämpade för att pumpa våra ben framåt bara en jäkla blocket.

Minnet blir till verklighet när vi kommer upp mot något nytt, oprövat, och vi faller splat! på vårt ansikte i en kloak av fördomar och diskriminering. Damen på IEP möte tycker min dyrbara peach är dum, rullar sin ögon på mig. Jag får höra en mer terapeut berätta för mig att mitt barn är "gör bra, Ner barnen är alltid försenade så oroa dig inte" eftersom det är vad jag vill ha för min dyrbara persika, för att hon ska dömas, testat, utvärderat och höll på några avgörande av normalitet, rätt?

Åh fan det. Fuck you och det kan vara så jävla svårt.

Vi träffar den "vägg" av löpning, vill tvärstannar.

Vi kan inte gå någon mer. Det är för mycket. Vi är trött på den här skiten.

Men då, ja, ett djupt andetag kommer upp inom oss. Vi få lite sömn, vaknar upp och tar en klunk kaffe, torka munnen med baksidan av handen, smala ögonen, gå vidare och på något sätt bara genom att göra det, blir det lättare igen.

Det gör det verkligen.

Vår andning blir lättare och lättare och vi hittar kan vi hjälpa andra att köra för. Kan vi uppmuntra dem. Älskar dem. Berätta för dem att de inte är ensamma. Kom ihåg att för dem är det svårt och nytt och ord är ändå obekanta, akronymer okänd och obehandlad känsla av att vara föds in i en gemenskap som inte var deras val, färska.

Då den dagen kommer när någon säger att vi är ett affischnamn för godkännande, och vi skratta .

Vi skrattar länge och hårt, så hårt och så länge tårarna glida ur hörnen av ögonen för en tyst hyllning till de tillbringade timmar själv skärselden över varje häftig, sårande sak som vi har någonsin framkommit, tänkte om, skrattade över.

Ingen av oss— inte en— är ett affischnamn för godkännande, och men vi alla är .

Eftersom vi alla försöker.

Vi bryr oss.

Vi älskar.

Det är inte en tävling, det är ett relä. En generation av föräldrar till nästa.

Vi är i detta tillsammans, lära sig när vi går.

För att vi älskar våra barn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar