Att Lära Sig Att Balansera Arbete Och Familj En Gång För Alla

Inte långt efter att mitt andra barn föddes, jag gick tillbaka till jobbet. Jag var tacksam att ha ett nytt jobb, glad för möjligheten att få vara tillbaka på en handelsplats och bestämt att ha unga söner inte skulle hålla mig tillbaka. En dag strax efter att jag återvänt till arbetet, min nanny heter—och jag vet att du såg detta kommer—att säga att hon hade varit sjuk hela morgonen och kan inte längre titta på mina pojkar.

Det finns inget sätt jag kunde berätta för min chef att jag var på väg från jobbet, så jag ringde till min make och bad honom att gå hem. Så snart som jag hängde upp telefonen, jag hade tänkt som spårade ur så många karriärer: Jag kommer aldrig att kunna hantera detta, kommer jag?

För varje kvinna som har undrat hur—eller om—det är möjligt att kombinera liv, arbete och familj, Laura Vanderkam nya bok, Jag Vet inte Hur Hon Gör Det: Hur Framgångsrika Kvinnor Göra det Mesta av Sin Tid har svaret. Hon frågade 143 mycket framgångsrika kvinnor som är mödrar att spela in exakt hur de hade tillbringat 336 halv timmar på en vecka, och förklarar: "Alla har åsikter om att ha allt. Jag vill visa, ögonblick för ögonblick, hur det verkligen gjort."

Även om studien är liten, hennes slutsatser är stor. Dessa kvinnor under loppet av kanske inte en dag, men säkert en vecka lyckas få tillräckligt med sömn, spendera kvalitets tid med sina familjer, göra fritidsaktiviteter och har stor karriär. De gör det genom att dra deras liv ner till det som betyder mest, och då med mycket eftertanke noggrant montera dessa aktiviteter i veckan.

Vanderkam s point är en viktig sådan. Det finns dagar, ibland även veckor, när det verkar omöjligt att klämma in allt vi behöver göra i en enda dag. Men detta betyder inte att våra liv inte kan vara full av arbete, familj och fritid, som vi vill ha. Det betyder helt enkelt att för en given dag balansen kanske inte optimalt, men som över tid det verkligen kommer att bli.

Vanderkam talar om för kvinnor att släppa tanken att ditt hus eller utseendet av ditt liv måste vara perfekt. Släpp tanken på att du behöver göra allt själv och söka och ta emot hjälp. Låt gå av bandet i huvudet som fortsätter att berätta för dig att du inte har tillräckligt med tid—det är i vägen för kreativa lösningar.

Hennes viktigaste poäng är att det inte helt enkelt att du kan ha en högtflygande karriär och familj, men att de flesta av oss har mycket mer tid än vi tror. Och samtidigt som jag ville skjuta tillbaka mot tanken, jag vet att hon har rätt.

När jag upptäckte en dag i juni som en bok som jag trodde var på grund av min redaktör på 1 November var faktiskt minskade levereras med 1 September, jag visste att jag inte har tillräckligt med tid. Men min familj hade besökt England och vår första dag tillbaka var jag så jet-släpat att jag somnade vid 8:30 och vaknade upp vid 3 på morgonen Men i mitt tysta hus, upptäckte jag att min produktivitet var dubbelt så hög vid 3 på morgonen som det var vid 3 pm

För resten av sommaren, jag bodde i New York på Greenwich Mean Time. Jag vaknade varje morgon vid 3, jobbade till 7 på morgonen, tappade mitt barn mindre för sina olika aktiviteter under sommaren, och skrev tills jag plockade upp dem. Jag lägger min yngsta till sängen vid 8:30 på natten och gick för att sova, lämna min man för att reda ut våra äldre söner. Jag fick boken i tid och upptäckte, som Vanderkam gör det klart, att tiden är utbytbara och om det hanteras rätt kommer att ge timmar du aldrig visste att du hade.

Vanderkam vill kvinnor veta att de framgångsrikt kan kombinera familj, karriär och tid för sig själva. Om du någonsin tvivlade på att det skulle kunna vara gjort, hon kommer att visa dig hur. Om du någonsin tvivlat på om du kan göra det, svaret är ja.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar