Lär Dig Mer Om Godhet Män Genom Min Son

Jag har alltid varit obekväm runt män. Jag är mest bekväm med min man, men det finns bara en handfull andra män som jag känner att jag kan låta min vakt. Detta är inte en avsiktlig misstro—det är en psykologisk vägg som har byggts upp sedan barndomen.

Den första grundstenen lades av min far, som varnade mig om män från början. Han sa män var svin, att de bara ville ha "en sak." Enligt min far, män såg kvinnor som inget mer än bitar av kött. Ju äldre jag blev, desto mer empatiska hans varningar blev. Jag tror att han försökte skydda mig på sitt eget sätt, att han kanske inte gillar tanken på att en man skulle visa mig hur han sett andra kvinnor.

Vid sju års ålder, jag blev antastad av en äldre kusin. En vän till min far skulle kittla mig tills jag grät. Jag visste att den kittlande var en ursäkt för att röra mig. Det verkade som att varje gång jag vände mig om, en man som har kommenterat mitt utseende—de skändliga kommentarer bled i den till synes ofarliga och kära så att efter ett tag var de alla samma.

Att jag inte har bröder eller någon nära män för att motverka all denna negativa ingången. Mina vänner med bröderna ofta verkade mer bekväma runt män än jag var, som om de ägde information som jag inte gjorde, som om de hade varit utsatta för är en hemlighet, mjukare sidan av pojkar, en som inte ständigt vinkel för sexuell tillfredsställelse.

När jag blev intresserad av pojkar, de var en nyfikenhet till mig, och ett potentiellt svar på min fråga: Var jag en önskvärd bit kött eller inte?

I nästan alla mina relationer med pojkar och män, jag kan ärligt inte säga att jag någonsin empathized med en av dem. Jag kunde känna vagt ledsen för en pojkvän som verkade upprörd över något, men djupt ner, jag tvivlade på att han var i stånd att uppleva känslor som akut, för jag kunde—vilket vill säga, som en kvinna kan.

Och även om jag är mer bekväm i min man än vad jag någonsin har funnits någon människa, kände jag att detta kopplar från honom också, om än i mindre grad, fram till de senaste åren. Han var alltid snäll mot mig och älskade mig mer våldsamt än någon människa någonsin haft, men han var fortfarande en man. Hur djup och sann kan hans känslor vara? Jag alternerade mellan att ifrågasätta hans uppriktighet och förundras över det.

För 12 år sedan jag födde mitt första barn—en pojke. Mitt hjärta fortfarande komprimerar med skuld som jag minns hur jag var tvungen att arbeta för att uppbåda entusiasm när ultraljud tekniker sa till mig att jag bär på en liten pojke.

Hur skulle jag någonsin kunna ansluta med en liten pojke? Hur skulle jag kunna älska något jag fruktade?

Men sedan han föddes, och det är klart att jag föll i kärlek med honom som mödrar tenderar att göra med sina barn. Jag förlät honom för hans manlighet. Jag älskade honom trots det.

När min son var liten, jag köpte honom en empati docka, en som sjöng låtar om känslor, bland annat en sorglig sång om glass smälter när den föll ner på marken. Varje gång docka sjöng glass sång, min söta pojke läppen skulle peta ut och koger. Jag var förvånad över hur mycket han kände det dumma låten.

När han var sju år eller så, han tog ett gummiband runt hundens tass, bara för att vara dum. När gummi band skär av hundens omsättning, tassen svullnade upp. Jag visade min son vad som hade hänt med hundens tass, och hans ånger var påtaglig. Att han fortfarande känner skuld över det trots att det gått många år sedan det hände.

Första gången min son som utförs för en publik, tillbaka när han fortfarande spelade fiol, som han fick intensivt lugn innan du går på scenen. Hans hållning var stel och hans blick var glasartad och allvarliga. Denna vilda liten pojke med ADHD hade blivit tamd, genom prestanda nerver. När han var klar med sin prestanda, man kunde se hans lilla kropp vill med lättnad, och han log med sådan stolthet att det bröt mitt hjärta.

När min son var runt 8, han började läsa Harry Potter-böckerna. När han kom till delen där Dumbledore dör, han sprang in i mitt rum, gråter hysteriskt. Det var en absolut överraskning för mig att pojkar grät över böcker.

Förra året, under det att åka hem den sista dagen i femte klass, min son berättade för mig att det var en tjej på skolan som han gillade som mer än en vän. Jag hade alltid trott att detta ögonblick som fylls med bävan. Kvinnor är inget annat än bitar av kött . När min son blev intresserad av flickor, skulle han vara förlorad för mig? Skulle han bli vad jag hade fruktat så länge?

Men titta på hans ansikte när han berättade om sin vän som var så öm och oskyldiga. Vi hade sin vän över för en play date, och jag lärde känna henne lite. Jag tror inte att jag medvetet väntade min son som en flicka bara för att hon var söt, och ändå av någon anledning var jag ändå förvånad, eller kanske till och stolt eller imponerad, att det var självklart min son gillade den här tjejen så mycket mer än hur hon såg ut. Hon är en smart, kreativ, väl talat lite smällare.

Jag kommer inte att säga mer om min sons relation, eftersom det är inte min historia att berätta, men jag kan säga att bevittna min son är ren kärlek för en flicka som har varit helande för mig. Detta och många andra ackumulerade instanser av bevittnar hans mild själ i åtgärder har påbörjat arbetet med att inskränka på den gamla mur av misstro.

Jag lyssnar på min man nu med ett mer öppet hjärta, oavsett om det är chit-chat om arbete eller en uppvärmd argument. Jag ser hans önskan att vara bra och göra bra mer än jag någonsin gjort innan. Jag vet att det fortfarande finns män där ute som jag bör rädsla, men jag inser nu att det finns så många fler med vänliga hjärta och goda avsikter. Jag kommer förmodligen alltid att känna åtminstone lite obekväma runt människor jag inte känner mycket väl, men tack vare min son, jag lär inte vara så förmäten.

Jag tänker ofta att min son kom in i mitt liv och lär mig en läxa i medkänsla—för pojkar och män, men också för mig själv. Jag vet att han inte alltid vara perfekt, för ingen är, men min son har gett mig en inblick i den söta, pojkaktiga dygd som befinner sig i kärnan av varje god människa. Och jag är en bättre människa för det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar