Vad jag har Lärt mig Sedan Min Man Erkände Att Ha En Affär

365 dagar sedan jag var i sängen på väg att somna när min make gick till min sida av sängen och sa till mig att han hade en bekännelse att göra. Han lade sin hand på mitt ben och sa till mig att han hade varit intim med en annan kvinna .

Denna nyhet kom utan förvarning. Det var inte någon läppstift på hans kläder eller parfym eller någon av de stereotypa saker som man skulle förvänta sig att se om något av detta slag som har hänt. Jag drabbades av illamående, och en våg av smärta i mitt hjärta som var så intensiv att jag fortfarande riva upp när jag tänker på det i nuet. Han i detalj vad som hade hänt mellan dem, och efteråt tog jag våra bilder från vårt sovrum väggen och slet upp dem. Jag tog ner våra ceremoniella vigselbevis och förstörde det också. Jag var fylld av sorg och vrede.

Jag förstår inte hur en människa som jag hade litat så mycket och så helt skulle kasta bort de drömmar vi hade gjort tillsammans och den familj vi hade skapat. Han berättade att han aldrig brydde sig om henne, men som en uppenbarelse gjorde mig mer förvirrad och mer ont. Jag minns att jag tänkte om våra döttrar, och mitt hjärta sönder igen överväger hur den här nyheten skulle förändra våra liv och vår framtid.

Jag grät mer under de kommande dagarna och veckorna än vad jag hade i år. Jag kände mig som om jag var en bearbetning döden i stället för otrohet, som verkligen är vad förlusten av förtroende känns. Jag minns att jag låg i min gynekolog kontor som jag testades för sexuellt överförbara sjukdomar, som om det var igår. Jag kände mig förnedrad, och ropade från lättnad när jag fick samtalet om att min hälsa var okej en vecka senare.

Men jag kommer inte att glömma hur min läkare försökte trösta mig den dagen i läkarmottagningen. De berättade för mig att jag inte skulle vara den sista kvinnan att komma i veckan på grund av samma omständigheter, och att de ser detta "sånt" ganska ofta. Mitt hjärta bröt för alla de män och kvinnor som skulle ha att göra med samma rädslor, osäkerhet, frågor om självkänsla och förvirring som jag behandlar. Jag kände mig avtrubbad i kärlek och med samhället, eftersom vi hade alltid lovat att berätta för varandra om vi någonsin haft känslor eller ville gå vidare med en annan person.

De kommande dagarna var utmanande och månaderna som följde var ännu svårare. Det senaste året har varit en virvelvind av känslor, omvandling, kamp och förändring. Här är några saker som jag har insett under det senaste året:

1. Det finns en klarhet i stormen.

Mitt i den intensiva smärtan jag upplevde de första dagarna efter hans bekännelse, jag insåg att jag hade förlorat mig själv i relationen. Jag kunde inte minnas vem jag hade varit eller vad mina drömmar var innan vi hade gift sig och bildat familj. Jag insåg att, oberoende av vår framtid som ett par, jag behövde få känna mig själv igen. Jag kände mig som om jag hade blivit en skugga av mitt forna jag under loppet av vårt äktenskap, och som behövs för att fokusera på att föra mig tillbaka till en bra plats innan jag verkligen kunde bestämma vad som skulle hända i vår relation.

2. Det kommer alltid att vara mer frågor än svar.

Jag har sökt efter svar på vad som gick fel i vårt äktenskap och undrade om det fanns mer att gå på med min före detta make och kvinnan han var otrogen mot mig med. Jag har också frågat mig själv många frågor i mitt arbete mot självinsikt. Han och jag har tillfrågades och fortsätta att förhöra varandra av och på när vi bearbetar vår sorg, sorg och förlust. Jag vet att jag kanske aldrig har en fullständig bild eller en klar uppfattning om vad som har hänt längs vägen, och jag långsamt börjar komma till rätta med denna verklighet. Jag har också insett att det finns vissa situationer där det finns helt enkelt inte ett svar, men en fristående serie av val, omständigheter och situationer längs vägen vilket blev för mycket för oss att bära över tid.

3. Vägen till förlåtelse är inte lätt.

Jag ville inte lämna min man omedelbart efter att han erkände. Jag stannade ett par månader för att se om han skulle ändra en del av de beteenden som vi ansåg bidrog till otrohet, och på många sätt, han kunde ändra. Han tillfälligt slutat sin anställning där otrohet inträffat, och fokuserat på att arbeta på de hus vi bygger tillsammans. Men när jag tänkte på de förändringar som jag har sett, jag undrade om kostnad för honom var värt det. Jag visste i mitt hjärta att han var passionerad om hans tidigare karriär och jag tillbringade många nätter undrar om bad honom att lämna som industrin var rätt sak för mig att göra. Jag är orolig om inte de förändringar som jag såg skulle blekna om han kände sig trygga i själva verket var jag inte lämna.

Det var så mycket osäkerhet och stress under resten av vår tid tillsammans. Vår relation var väldigt stenig, flyktiga, och gick så småningom till en plats som inte var hälsosamt för någon av oss. Så småningom kom jag till honom och berättade för honom att jag ville gå vidare med en skilsmässa, och jag vet att denna begäran krossade hans drömmar och krossade hans hjärta.

Vi försöker fortfarande att gå förbi den komplexa lager av såra och skada för att hitta förlåtelse för varandra i kölvattnet av alla som har framkommit under de senaste 12 månaderna. Det finns dagar då jag undrar om vi någonsin kommer att kunna förlåta varandra och gå vidare lugnt som co-föräldrar till våra barn. Förlåtelse sker inte över en natt, en vecka senare, en månad senare, eller ens ett år senare. Det är en mångbottnad val som förmodligen kommer att ta år att övervinna.

4. Det kommer att finnas situationer och minnen som triggar dig.

Det har varit många nätter när jag har haft drömmar om mitt ex och jag är fortfarande gift och allt i drömmen känns lugnt och som det var i början av vår relation. När jag vakna ur dessa drömmar, jag känner mig alltid som om jag är den som blir påkörd i tarmen igen. Vägen mellan då och nu verkar det som ett suddigt töcken av minnen som ringar på vattnet över dig i vågor från tid till tid. Mitt ex kommer att tala om saker eller framföra synpunkter till mig att utlösa den olösta känslor av smärta och skador som fortfarande dröjer sig kvar mellan oss. Min första instinkt är att knipsa tillbaka en isig svar även om jag vet att detta bara kommer att skapa mer spänning. Jag arbetar fortfarande på att hitta en plats av frid innan jag pratar med mitt ex, och jag lär mig varje dag för att se honom (och även mig själv) som en bra person att navigera komplicerat vatten.

5. Du kommer att göra misstag.

Jag har gjort många misstag och dåligt omdöme samtal under de senaste 12 månaderna. Jag har försökt att fylla den emotionella tomrum som orsakas av slutet av vårt äktenskap med fritidsintressen och även en annan relation. Men jag har sett med egna ögon att det inte finns något botemedel-alla-lösning och att det är okej att vara felaktig i mitt i kaoset. Det är okej att vara förvirrad och att det är okej att inte ha alla svaren eller vet den bästa vägen att ta i din situation. Jag har lärt mig helt på att varje val har konsekvenser, och det är okej att göra några omvägar på vägen för att hitta en väg som serverar dig mer fullständigt.

6. Se din före detta make flytta på kommer att bli svårare än väntat.

Mitt ex har en ny relation och nya älskare, och i all öppenhet är att jag fortfarande känner en tagg av irritation och känslan av ont i kölvattnet av vår separation bubbla upp till ytan när jag ser hennes bil på hans uppfart. Det är inte hennes fel, men ser din före detta make behandla någon annan med den vård som du en gång har längtat efter har sting. De har inte år av komplex historia om att han och jag hade tillsammans, och utifrån och in, det ser lätt och roligt. Jag vet att dessa noppor av ilska och bitterhet kommer att blekna med tid för både oss och jag hoppas att vi kan finna verklig lycka för varandra som vi titta på våra före detta make / maka hitta kärlek och fred igen.

7. Ser fram emot är ett val.

Jag har tillbringat en hel del tid på att analysera de senaste 6 åren, och ser att det senaste för ett svar för att lätta de bördor i nuet. Det finns tillfällen när jag känner mig som om jag kunde bara fingret på en viktig punkt där allt gick fel, jag kommer att på något sätt kunna hitta omedelbar fred. Dock har solen ligger på vår relation och damm är lösa på allt som fanns och har funnits. Jag gör en medveten ansträngning varje dag för att fokusera på framtiden.

Det finns dagar som jag väljer att inte följa denna väg, och jag måste rikta mig mot en som ligger framför mig som en kvinna och en mor och jag ser fram emot en ny början.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar