Jag Växte Upp Fattigt, Och Detta Är Vad Jag Lärt Mig

För en stor del av min barndom bodde jag i en enda bred släpvagn där jag delade ett rum och en säng med min lilla syster. Min mor var drottning av sändningen shopping och kupong klippning. När det kom till att spara pengar i kassan står, hon var mästare. Hand-me-downs var normen, och spontana leksak köp inte en sak.

Men vår lilla trailer hållit oss varma och torra, det var inte de kraftigaste struktur. En väg som klarat plywood täckt den leriga fläckar som ledde till vår dörr, som kan vara lätta att öppna med en skruvmejsel om du glömmer din nyckel.

När du är dålig, du vet bättre än att be för saker som fyrverkerier på den Fjärde juli eller resor till pumpkin patch i höst. Inköp är begränsad till saker som är viktiga, såsom gas-och elräkningen. Dina kläder är aldrig trendiga, och sällan nya. Ibland är handgjorda. Havregrynsgröt, smörgåsar jordnötssmör och spannmål som äts till frukost, lunch och middag, och du behöver inte äta ute om det inte är ett speciellt tillfälle.

Min familj inte har landsbygden vatten eller en brunn, så att varje vecka har vi körde till stan med en stor vattentank och fed fjärdedelar in maskinen på vatten i huset tills tanken är full. Vi tömt vatten i en cistern som är tillbaka hemma. När cisternen sprang torrt, vi var ute i vattnet och processen igång igen. Ibland fanns det inte tillräckligt med vatten för att göra tvättservice eller dusch. Vatten var en ständig oro.

Men att växa upp fattiga är inte alla dåligt. I själva verket, över tiden, jag har lärt mig att se några av de saker som växer upp fattigt lärt mig. Om vi pratar i termer av silver skedar, barn som växer upp fattigt är tacksam bara för att ha en plast spork. Jag uppskattar allt jag har och det hårda arbete som krävdes för att få det. Mina förväntningar är ofta överskrids, eftersom min bar som är acceptabelt är normalt lägre än de flesta. Jag kräver inte så avancerade saker för att vara lycklig, och jag värdesätter säkerhet och hälsa på min familj över allt annat.

När saker går fel, du lär dig att bara rulla med den. Du behöver inte ta livet på för stort allvar, och man skrattar en hel del. Jag kredit några av de märkligaste ögonblick i min ungdom för min förmåga att hitta humor i de mest udda situationer—som när jag var nio och en opossum fick i luftkanaler under trailern. Vi har hört det ilande runt innan det trycks fast från golvet och sprungit ut som världens freakiest jack-in-the-box. När ett stort skogen råtta krafter trädde i ditt vardagsrum, kan du verkligen bara har några alternativ: du kan skrika, kanske kontakta en terapeut, eller så kan du skratta. Vi hade inte råd med terapi, så min familj skrattade en hel del—det gör vi fortfarande.

Styrka och motståndskraft är en annan lyckosam biprodukt av att växa upp dålig. När saker och ting inte kommer lätt, lär dig att skjuta hårdare och hitta alternativa vägar. Människor tenderar att inte förvänta sig mycket från barnen i trailer park, som kan göra vägen mer skrämmande. Vi lär oss att driva tillbaka, att hålla sig i rörelse. För dem av oss som gjorde det, jag försäkrar er att det var inte lätt.

Jag läste någonstans att inställning är skillnaden mellan en prövning och ett äventyr, och det kunde inte vara mer sant. Några av mina största egenskaper är för att jag valde att se våra omständigheter som ett äventyr. Jag minns att jag satt på sängen som jag delade med min syster, tjocka skivor av plast täckt vårt sovrum windows för att hålla förslaget ut. På blåsiga dagar, plast skulle fylla med luft och billow inåt som segel på en båt. Vi trodde vi var pirater seglar på öppet hav, slåss havet monster och söka efter skatten. Jag greppade tag en fly swatter som ett svärd, och skrek ord som bara pirater ska säga. Dessa minnen är magisk, och påminna mig om hur långt jag har kommit.

Lite om min barndom var lätt, men jag har kommit bort från det som en starkare kvinna än jag kan ha varit med om saker och ting var annorlunda. Att växa upp dålig gjort mig till den jag är idag, och för att jag är tacksam för.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar