7 Saker jag har Lärt mig Sedan Bor Utanför USA.

Jag är Svensk, född och uppvuxen, men jag har tillbringat de senaste sex åren som bor i Europa. Mycket få personer i min familj har även lämnat Usa för en semester, mycket mindre att leva i ett annat land. Men jag bestämde mig för att lämna bekvämligheten (och komfort mat, kan jag tillägga) i Amerika vid 22 års ålder och flyttar till Europa. Lång historia kort: jag träffade någon, blev kär, gifte sig och fick barn.

Nu när jag är mamma, det finns flera saker som jag befinner mig att ifrågasätta om livet i Amerika. Som till exempel den tuitions av universitet i USA! Eller varför lokala poliser här inte bära vapen (eftersom inga civila har vapen). Samtidigt som jag älskar Amerika, och kommer alltid att vara en sann Amerikansk på hjärtat, jag tycker själv att ifrågasätta vissa aspekter av livet där.

1. Gratis hälso-och sjukvård det är en grundläggande rättighet.

Det verkar normalt för mig nu, eftersom jag har varit här så länge, att jag ska inte behöva betala pengar när mina barn eller jag blir sjuk och behöver träffa en läkare. Men det är definitivt ett riktigt slag i ansiktet när vi åker tillbaka till Usa på semester och jag se verkligheten i livet där (tittar på dig, $866 medicinska räkningen för min UVI).

2. Betalas föräldraledighet det ska inte vara en lyx.

Hur är Usa anses vara en av de mest avancerade länderna i världen än kvinnor fortfarande tvingas tillbaka till arbetet bara veckor efter förlossningarna en liten människa. Det är omänskligt för mig att kvinnor har att välja mellan att ta hand om sina (i princip) nyfött barn och betala sina lån. Här kvinnan få 19 veckor och vanligtvis tack på deras inbetalda månad av semester (se #7) –som fortfarande inte är tillräckligt om du frågar mig, men det är fan så mycket bättre än vad som händer i Amerika. Dessutom, varför är daghem och förskolor så dyrt i Amerika?

3. Kommer i skuld, så att du kan gå på college är inte normal.

Under den tid jag har varit utomlands, jag har avslutat två masterprogram och jag arbetar för närvarande på en doktorsexamen. Ingen som har begärt finansiellt stöd eller lån (jag tittar på dig $30,000+/år journalistik examen från USC). Hur är det vanligt att man betala så mycket för en högskola "erfarenhet"?

4. Att ha barn i Amerika är alldeles för dyrt.

Se #1, #2 och #3.

5. Middag borde inte vara den största måltiden på dagen.

Jag har kämpat med min vikt från 16 års ålder fram tills jag åkte till Spanien vid 22 års ålder. Jag skulle binge äter, motion tvångsmässigt, försök modefluga kostvanor, etc., ändå har jag aldrig lyckats se någon förändring. Men ända sedan jag kom hit, jag har haft en mycket hälsosam vikt med liten eller ingen ansträngning. Bland andra saker (promenader varje dag, till exempel), jag tillskriver detta främst för att det faktum att det här är den största måltiden på dagen är lunch. Det är när vi har två eller tre kurser och äta tyngre saker (kött, pasta, etc.). Middag är oftast något lättare, som yoghurt, sallad, eller en liten smörgås. Det tog mig lång tid att anpassa sig till mat här, men detta var en av de mest hälsosamma förändringar och en av de lättare för dem att anpassa sig. Det är bättre för matsmältningen och sover och jag är säker på att det är anledningen till att jag har möjlighet att hålla sig friska.

6. Barn bör tas ut.

Barnen här beter sig mycket bra. Varför? De går ut när deras föräldrar gå ut. Barnvakter inte finns här. Barnen kan roa sig själva (utan utrustning) på restauranger, fester, kyrkan, etc. eftersom de ges möjlighet till. Det finns ingen betald underhållning (barnvakter), utan snarare att barnen är kvar till deras fantasi, och som sådana familjer är närmare och barnen uppförde sig bättre. Win – Win.

7. Den Amerikanska arbetsmoral är lite löjligt.

Här får alla minsta 3 veckors betald semester för att ha tagit när du bestämmer dig för att. Du kan ta all tid på en gång eller dela upp den i dagar/veckor under hela året. Alla får minst en timme för lunch, om inte två, och ingen skulle någonsin drömma om att äta lunch på deras skrivbord. Hej! Det är en betalas timme för att äta – människor här säkert som fan inte går att arbeta under det.

Samtidigt som jag älskar Amerika, och jag räknar ner dagarna tills våra resor tillbaka hem, jag måste säga att jag inte hatar det faktum att jag kan ha barn och ge dem en framtid här, även om jag inte är en miljonär, är friskare, och var inte rädd för mina barns säkerhet när jag lämnar dem i skolan.

ADVERT

Lägg till din kommentar