Att jag inte Lär sig Ordentlig 'Adulting Kompetens Förrän Senare I Livet

När jag först flyttade hemifrån, redo att möta världen på egen hand, jag trodde att jag var redo. Jag antog att ålder var tillräckligt för att ge mig den erfarenhet jag behövde för att hantera alla curveball kastat min väg. Jag trodde att jag visste vad som väntade mig ut i "den verkliga världen".

Men här är grejen. Några av oss var inte lära sig de färdigheter som behövs för att " vuxna "korrekt. För en eller annan anledning, vi åkte hem med lite kunskap om hur man gör i livet.

Detta är inte ett inlägg för att peka finger eller att skylla på. Kanske våra föräldrar var illa utrustade för sig själva. Kanske tragedi eller omständigheter som orsakade dem att vara upptagen. Kanske vi själva var för envis för att lyssna och lära sig vad vi behövde.

Det spelar ingen roll varför vi lämnade hemmet utan tillräckligt med information om grundläggande kunskaper för livet. Allt som betyder något är att vi gjorde.

Men viktigast av allt, det viktigaste är vad vi gör för att övervinna vår brist på kunskap i de färdigheter som vi behöver för att lyckas i livet.

Jag tillbringade det mesta av min 20-årsåldern fumla runt, inte säker på hur man gör grunderna. Jag visste inte att det var obligatoriskt att göra skatter varje år. Jag hade ingen kunskap om hur man köper ett hus eller en bil. Heck, jag kunde inte ens köra bil. Jag kämpade med grundläggande hushållning färdigheter och matlagning var definitivt en utmaning i dessa tidiga år. Och hantera ekonomi? Att glömma det. Jag menar, vad var budget iaf?

Det första steget för att förvärva de kunskaper vi behöver är att upptäcka att vi faktiskt saknar dem. Under de första åren efter att jag flyttat hemifrån, jag tror inte att jag ens märkt hur mycket jag inte vet.

Men åren gick och jag fortsatte att köra in i hinder och utmaningar, blev det klart för mig att jag visste mycket få saker om "adulting." Kasta några barn i mixen och jag verkligen upptäckte att jag visste ingenting.

Så här är det: När vi inser hur mycket vi INTE vet, som öppnar dörren för att lära sig vad vi behöver.

Ofta hör jag folk som säger att de inte kan laga mat för att ingen lärt dem. Jag tror inte att vi kan använda det som en ursäkt längre. Vi lever i informationsåldern. Med bara ett klick på en knapp vi har tillgång till skriftliga handledning, steg-för-steg videos, podcasts, och ändlösa forskning om eventuella förbehåll vi kan tänka på.

Under de senaste 10 åren, jag har lärt mig hur man lagar mat, hur man kan bevara mat, hur man trädgård, hur man gör grundläggande (och jag menar, GRUNDLÄGGANDE) sy, hur man köper en bil, hur man säljer och köper ett hus, och hur att göra min skatt. En del av denna information var från att ställa frågor på de runt omkring mig, men mycket av den information som var av att titta på filmer på nätet går mig igenom hur man gör saker och ting steg-för-steg.

Det brukade vara så att vi lärde mig alla dessa färdigheter från våra far-och morföräldrar och föräldrar, men det är inte sant för många av oss längre. Samtidigt som det är en känsla av förlust som kommer med det, jag är så tacksam för att vi lever i en tid där vi i princip kan lära sig något vi vill, så länge vi är villiga.

För alla de negativa saker som tekniken kan medföra, att det har definitivt fört några fantastiska möjligheter i våra liv.

Vi kan sitta här och skylla på någon annan för anledningen till att vi inte har lärt sig något, men sanningen är att vi inte är barn längre. Vi har makten att förändra vår framtid. Om du vill lära dig något eller uppnå ett mål, att du bara kommer att få det genom att trycka framåt och att lära sig vad du behöver till dig själv. Att peka finger på någon annan inte kommer att hjälpa dig att lära dig vad du miste på när du var yngre.

Jag har gått från en 20-årig tjej som visste väldigt lite om den verkliga världen till en 34-årig kvinna som älskar att laga mat, inte hennes egna skatter varje år, och fortsätter att titta på YouTube-videor och läsa online tutorials för att lära sig hur man gör saker. En bra sak, eftersom jag har upptäckt att jag kan lära sig i princip vad jag vill, jag tänker aldrig på att stanna. Jag kan tänka mig på 80 år gammal jag kommer fortfarande att titta på online video för att lära dig att skapa, bygga, eller uppnå ett mål.

Så, vad är det med dig? Vad har du sagt till dig själv, det är för sent att lära dig eftersom du fick aldrig veta? Det är dags att byta dialog från "jag kan inte" till "Titta på mig att göra det."

ADVERT

Lägg till din kommentar