Jag Fick Lära Mig Att Som Mitt Barn Igen

Som mammor, vi är inte tänkt att erkänna när vi inte som våra barn, men det är sant. Ibland är häftig. Som, oerhört häftig. När våra negativa interaktioner med dem gå från tillfälliga till vanliga, vi riskerar hälsan för hela relationen med barnet.

Låt oss inte glömma att våra barn inte är tänkt att vara änglar. De är bara människor med (oftast) vår DNA eller vårt efternamn. Och vi är bara människor att höja dem. Föräldrar och barn lika, vi är alla människor med dåliga vanor och dålig andedräkt, som bor i samma hus.

Det är sant, ofta våra personligheter som inte matchar. Eller att vi har barn med riktigt utmanande beteende . Det kan ta en person till bristningsgränsen föräldraskap ett barn som inte kommer att svara på deras tålamod och omsorg, och ibland föräldrar känner att de är helt enkelt gå igenom de motioner med svåra barn.

Vad jag har hittat för att vara sant om föräldraskap kärlek är ett verb och "gilla" är en känsla. Vi kan kärlek våra barn genom våra handlingar, genom att ta hand om dem och tillgodose deras behov, men vi behöver ett positivt samspel med dem som vill uppleva känslan att vi som dem. Detta är viktigt, för när vi inte känner att vi vill våra barn, att det är svårare att övertyga dem om att vi faktiskt älskar dem.

Så hur göra vi gillar barnen när de upprepade gånger unsymphatisch?

För några år sedan gick jag genom en period där dagar förvandlas till veckor som jag kände allt mer att kopplas bort och arg för att en av mina barn. Det visade sig att den verkliga kampen inte var med min son. Det var med mig, och hur jag kände mig för att vara en "dålig mamma". Hans utmanande beteende och mina negativa reaktioner skapat en cykel som bekräftade för mig att jag var en dålig mamma, och jag var arg på min son för att påminna mig om det.

En morgon när jag satt i sängen, jag fick mod att ifrågasätta mitt antagande att jag var en dålig mamma och undrade om det fanns mer till berättelsen. Här är ett par saker som jag provat som arbetade med att hjälpa mig att njuta av mitt barn igen:

1. Jag bestämde mig för att jag ville inte längre att tolerera avstängning från mina barn.

Visst, vi blir arga på våra barn, men när vi börjar känna sig främst arg eller irriterad, när vi kämpar för att få "jag älskar dig" ur våra munnar, när vi inte vill ge dem kramar eller bekräftelse, så är det något som är fel. Var annars är våra barn kommer att få positiv feedback och kärlek om inte från oss? Familjen är den plats där våra barn lär sig om de är värda kärlek eller inte. Naturligtvis, de är, men det är de att höra det från oss som sina föräldrar?

2. Jag kom ihåg att vi är på samma lag.

Vi talar om att "bryta våra barn" eller en "viljornas kamp", och jag tror att detta sätt att tala om föräldraskap sätter oss i strid med våra barn. Varför kämpar vi dem igen? Att vinna med våra barn ser mer ut som att hålla förhållandet intakt i slutet, snarare än att vara starkast eller vara rätt...eftersom vi föräldrar kan alla vinna den striden, amiright? Istället för att göra fiender av våra barn, att vi kan fokusera på beteende och göra som the bad guy.

3. Jag förlät mig själv.

Jag insåg att även om jag inte ska ha orimliga förväntningar om min son, det gjorde jag. Han var ung och skuld berättade för mig att jag skulle kunna rulla med sin misbehaviors, men när jag inte gjorde, jag kände mig hemsk. Det bekräftar bara vad jag redan var känslan — att jag var en hemsk mamma för överreagerar eller inte gillar mitt barn. Att känna skuld bara höll mig fast i samma dåliga beteende, men att förlåta mig själv och ge mig nåden att lära sig att mamma gav mig utrymme att börja agera annorlunda.

4. Innan de känslor kom tillbaka, jag började agera som om jag gillade honom.

Jag började att säga "jag älskar dig" och vara avsiktligt tillgiven med min son, och det förändrade mig. Åtgärden går före känsla, folk berätta för dig, men det finns vetenskap bakom detta råd. Forskning visar att oxytocin, vårt välbefinnande och bindning hormon som frigörs under positiv interaktion, särskilt positiv beröring som kramar, brottning eller kittla kämpar och andra spel. I själva verket behöver vi runt åtta kramar om dagen för att underhålla en optimal oxytocin, eller välbefinnande, nivå. Om du har barn, åtta kramar bör vara en självklarhet, vilket är awesome.

5. Jag fortsatte att nå ut.

När vi är i en relation rut med våra barn, att nå ut och säga "jag älskar dig," att sätta ett vänligt meddelande på sin lunch eller stoppat dem på natten med en extra berättelse kanske känner nästan för hårt — gör det ändå. Om du har varit vresig eller avlägset för en stund, eller om du befinner dig arg på dig själv för hur du föräldraskap, det kan även bidra till att fråga dina barn om förlåtelse. Detta gör det möjligt för dem att se att du äger ditt dåliga beteende och vill göra en förändring, vilket är precis vad vi vill lära dem att göra. Och om du inte modellen det för dem som kommer?

Jag tror inte att det är en lyx att älska och som våra barn. Det är en nödvändighet. Så om du fånga dig själv inte känner kärlek, inte förlora hoppet. Du kan göra något åt det, och faktiskt njuter av att ditt barn är värt det.

ADVERT

Lägg till din kommentar