Koppla Av, Mama, Din Late Bloomer Kommer Att Bli Bra

Min förstfödde var en tidig talare, walker, och läsaren. Allt med henne var så lätt. Jag lärde henne något, och hon snabbt plockade upp det. Människor runt om mig var prisa min stellar föräldraskap för att höja en sådan intelligent och rimliga barn. (Ärligt talat, en apa som kunde ha tagit upp henne, men jag tog någon komplimang som kom i min väg.) Mitt andra barn följde en mycket liknande väg, men hans feisty temperament ofta fick mig ser ut för "varför kan du inte styra ditt barn?" Fortfarande, han var slå milstolpar som en chef — bara ibland med lite extra god aptit.

Och sedan kom mitt tredje barn. Mycket snabbt, jag visste att vi hade en late bloomer på våra händer. Vad är en late bloomer? Detta är det barn som tar med sig sin söta tid att lära sig nästan allt som vårt föräldraskap kultur bryr sig om att spåra. Min yngsta är sinnebilden av en late bloomer. Hon är inte bråttom med att träffa någon av hennes utvecklingsmässiga milstolpar — kanske för att hon inte har skicklighet och kanske för att hon är fokuserad på något helt annat. Så småningom får hon saker gjorda, men det är ofta i de mest invecklade sätt som möjligt, och alldeles vid kanten av det som experterna kallar "normal".

Och jag älskar henne för det.

Om min late bloomer var min första, jag skulle ha flippade ut på en daglig basis. Min tid i föräldraskap har lärt mig att chilla för fan och låt barnen lära sig i sin egen takt. Det betyder inte att jag inte oroa henne eller arbeta med henne på uppgifter som jag tycker är viktigt. Vi har varit i för att se den tidiga barndomen tal patologer mer än en gång, men de försäkrar mig om att hon utvecklas väl i sin egen takt.

På 3, min äldsta ska kunna identifiera sig och skriva nästan alla 26 bokstäver och kunde recitera 30-sida böcker från minnet. Min yngsta, men kan inte klä sig själv och tycker att 4 och 5 är siffror som bör vara frivillig när man räknar till 10. Trots alla hinder som hon kan ha mot henne för att vara dagis-redo, jag vet att hon kommer att vara oerhört framgångsrika i livet.

Här är varför:

Hon är snäll.

Min dotter är en älskare. Hon är barnet som kysser andra barnen på lekplatsen när de gråter efter att ha fallit utanför bild. Hon går fram till barn med funktionshinder och ger dem en stor squeeze, ofta för att lämna moms runt henne hålla tillbaka tårarna.

Jag har sett henne närma sig människor som jag inte kan tänka mig att särskilt snäll eller tillgiven och få dem att delta i samtal. Det är som att hon vet att när människor behöver lite kärlek, och att hon gärna sprider sin kärlek runt. Världen behöver en massa mer kärlek och hon är redo att ge det.

Hon är påhittig.

Det tog månader för att räkna ut att hon inte kunde klä sig själv, eftersom hon visste hur man spelar alla i huset på en rotation. På måndag skulle hon be sin syster, på tisdagen sin bror, på onsdag hennes pappa, och så vidare. När vi sätter detta tillsammans, vi insett det geniala i sitt hantverk. Snarare än att lära sig att göra det själv, hon lärde sig snabbt att manipulera andra för att få vad hon behövde var en effektiv och roligare. En del av mig vill vara arg på henne och en del av mig vill att high five henne.

Hon kan få folk att skratta.

Trots att långsamt växande språkkunskaper, hon har en kuslig förmåga att använda språket för att få folk att skratta. Vi kan vara i mitten av en familj middag och pratar om våra nattliga planer när hon entusiastiskt röster "heck yeah," och vi bryta ut i skratt. Hon ger skratt till alla runt omkring henne.

Hon är inte smal.

Hälften av tiden tycker jag att hon inte gör saker på mitt sätt enbart eftersom jag bad henne att göra det på det sättet. Min dotter har en känsla av byrån att hon kommer att vara trogen. Som ett barn, hon var barn som vägrade att ta en flaska och skulle gå åtta timmar plus väntar henne mjölk att komma hem. Ingen kommer att övertyga henne om annat. Tack och lov att hon är en ganska chill barn mest av tiden, men det är ingen jävlas med henne när hon inte vill göra något.

Den här tjejen vet hennes signatur.

Mina barn vet hur man skakar det. Hon är ständigt brista ut i dans mitt i mataffären eller i kyrkan eller i mitt i hennes syskon är temper tantrum. Du kan inte hjälpa att jag älskar att se det lilla bootie som skakar om den. Mitt högsta hopp för att min dotter inte har hennes förmåga att skaka hennes bootie, men jag måste respektera en tjej som vet vad hon är bra på att tidigt i livet. Att veta din signatur i livet kan få dig en lång väg.

För er föräldrar med en late bloomer på dina händer, var så säker, de kommer att bli bra. Om du befinner dig uppe sent på natten oroande oavsett om du har en sent utvecklad eller ett barn med en mer allvarlig fördröjning, be om hjälp, eftersom inga föräldrar ska offra sömn. En late bloomer kommer att ta en annan väg i loppet, men på slutet, de hamnar exakt där de ska vara. Det är som att ta den natursköna vägen istället för den trafikerade motorvägen.

Jag vill tro att hennes väg är en som kommer att vara rotad i mötet med fantastiska människor, växer en unik kompetens, att få människor att skratta och dansa för fan av det. Naturligtvis, jag oroar mig för sent utvecklad, men även om hon inte kan räkna med att spara hennes själ, hon är att få ett antal viktiga kunskaper för livet som kommer att få henne att trivas. I sin tur, hon lär mig att alla barn inte har att göra saker på samma sätt och att en hälsosam dos av avslappning som kommer att göra vårt hus till en bättre plats.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar