Varför Inte Ta Hand om sig Själv Är Självisk

Hej, mitt namn är Sara och jag är en nykter Mamma. För år, jag var Alla Andra är min Mamma, men jag tog aldrig hand om mig själv. Jag trodde att detta var ädelt. Jag antas detta innebar att jag offrat mer än andra. Jag trodde att ha min telefon på 24/7 skickat meddelandet jag brydde mig mer om andra än vad jag gjorde själv.

Det var så illa att under säkerheten budskap på en flygning, när flygvärdinna påminde oss alla att sätta på syrgasmask på oss själva innan vi hjälper våra seatmates. Jag tänkte, Hur självisk. Jag önskar att jag skämtade.

I mitt sinne, att jag var en så bra person. Men varför var jag så trött och bitter?

Det beror på att jag var som en mor för alla andra utom för mig. I stället för att vårda mig själv först så jag kunde ta hand om andra med sann altruism, no strings attached, jag sökte för att bota andra, så att de skulle vända sig om och hjälpa mig.

Det var ett affärsbeslut kärlek, en kärlek som hoppats på något i gengäld. En bortglömd själ kan inte älska villkorslöst, även om hon ville.

Detta otillfredsställda behov växte in i ett beroende, min sjukdom. Ju mer jag hjälpt andra, ju sjukare jag fick. Min själ i kaos och oordning, jag frenetiskt undrade när någon skulle komma och ta hand om mig som jag brydde mig om andra.

Jag blev bitter. Jag kände ingen såg mig. Men fortfarande jag som serveras. Eftersom någon skulle komma så småningom, eller hur?

Det tog mig 32 år att lära sig att ingen var på väg.

På väg hem från jobbet en eftermiddag, jag tyst griped till mig själv om allt det arbete som jag gjorde och hur ingen annan arbetade lika hårt som mig. Jag är så trött, tänkte jag, den långa listan av mina många bidrag till världen vajade framför mig för miljonte gången. Denna lista var mitt bevis på att jag var mer kärleksfull och uppoffrande än de flesta människor. Men detta var också anledningen till att jag var en av de angriest människor jag kände.

Jag undrade när någon skulle uppmärksamma mig och ge mig vad jag behöver eftersom jag ta hand om alla andra.

Från ingenstans, en oroande tanke som slog mig. "Sarah, ingen kommer att ta hand om dig. Det finns ingen mamma som kom med kyckling soppa. Om du inte tar hand om dig, ingen kommer."

Aj då.

Sanningen sved, och tvingar mig att räkna med det. Jag spelar på orden igen. "Om du inte tar hand om dig, ingen kommer." Budskapet var inte att jag var ensam i den stora, grymma värld. Det var en påminnelse om att vara ansvarig för mig själv. Min faux osjälviskhet var att få kallas ut som egoism. Och det gjorde ont.

Efter alla, som terapeut, min utbildning lärde mig att jag är i kontroll över och ansvar för mig själv. Jag har som mål att modellen livet som en behärskad person som vet när han ska säga "Ja" och "Nej" till andra genom att ta ansvar för tillståndet i min själ. Men denna vana av att bry sig om andra innan jag brydde mig om mig själv flög under radarn för min medvetenhet för år.

Den dagen lärde jag mig en person som är inte i kontroll av sig själv, som tvångsmässigt säger "Ja" och tror att offra utan att egenvård är ädelt, är denna person som fängslats av hennes egna otillfredsställda behov.

Så till alla er som Återvinner Mödrar där ute, de som säger "Ja" när de menar "Nej" och väntar på att någon ska ta hand om dig, sätta på din syrgasmask först eftersom det är omöjligt att ta hand om andra med ren generositet, söker någonting i gengäld, om du inte först har mött de behov av din egen kropp, sinne och själ.

Som mödrar, det bästa vi kan göra är att mamma oss själva först. Ja, du först. Om du behöver något, säga något. Ge en pålitlig partner, vän eller mentor åt att uppmuntra och stödja dig, men inte få dem att gissa vad du behöver. Ansvara för staten av din kropp, sinne och själ, med hela din själv, eftersom min kära Mor, ingen annan kommer att vara.

ADVERT

Lägg till din kommentar