Hej Världen: Din Etiketter Förstör Föräldraskap

Jag har alltid tänkt på mig själv som en fri ande. Jag hatar etiketter, och hur de laptop människor.

I gymnasiet som jag föraktade att bli kallad hippie bara för att jag hade tie-dye leggings och skrev dikter. Jag som inte ens gillar när jag blev utsedd till "Mest Individualistiska" i årsboken. "Individualistiska" passar mig OK, men det kändes ändå som en etikett. Det utgjorde fortfarande andra människor förväntar mig att vara på ett visst sätt. Jag var bara mig. En människa. (En fantastisk människa, hm.)

En del av vad jag inte gillar om etiketter var att de antog att jag var kunde inte ändra. Ja, jag kanske har varit hippie-aktig i high school, men genom college var jag klädd i kostym och make-up, och arbetar på ett kontor på deltid för att betala min väg genom skolan.

Vissa människor var förvånade när jag blev mer mainstream, men jag var inte. Jag kan ha sett annorlunda – mitt liv kan ha haft en annan inriktning – men jag var fortfarande jag.

Jag gjorde det genom high school och college, oftast ignorerar alla kartonger och etiketter och föreställningar om min identitet.

Sedan jag blev förälder. Och, whoa nelly . Föräldrar etikett skiten ur varandra.

Eller kanske är det vi som föräldrar inte gör det-märkning. Kanske de "experter" är. Vi kanske ska vi skylla på sociala medier – hur vi ser på varandras liv och jämföra. Är det något om hur denna generation växte upp? Något i vattnet? Jag vet inte, men jag är bara så jävla trött på det, jag vill skrika.

Så snart som jag tänkt mitt första barn, jag var tvungen att välja en sida. Ska vi ha en traditionell baby dusch, eller bjuda in män? Vad sägs om en hippie-dippy välsignelse sätt? Bör vi ta reda på könet på bebisen? Och naturligtvis, stora och små sjukhus eller hemförlossning? Epidural eller drogfri?

Jag trodde verkligen att jag kunde fly alla etiketter, men även nu, som en ganska erfaren mamma, jag finner mig själv brottas med dem på en daglig basis.

Vissa version av denna monolog är ständigt spela i mitt huvud:

Jag är en SAHM, men jag skriver när barnen är limmade på sina skärmar, och jag klämma in andra att arbeta på helgerna. Så vad fan ska jag kalla mig? EN SAHM? EN WAHM? Kanske bara en arbetsnarkoman ...

Vilket påminner mig: jag är den typ av förälder som begränsar skärmen gången ... förutom när jag jobbar. Eller att känna sig som skit, eller har inte sovit, eller inte vill lasta diskmaskinen. Så i princip, mina barn är på skärmar hela jävla tiden, och jag är bokstavligen vrida sina hjärnor till gröt ...

Men vänta! Jag är den största bilaga förälder har du någonsin träffat. Mitt barn föddes hemma, jag ammade dem för evigt, co-sov. Wow! Gå mig. Jag borde vinna Attachment Parenting-Os.

Uh-oh. Förutom att jag inte homeschool. Min son älskar skolan, faktiskt lär sig det, och vill gå. OCH JAG ÄR SKYLDIG OM DET VARJE SEKUND AV MITT LIV. Varför? Eftersom jag ska lära honom goddamn it, och hans virgin ögon ska aldrig titta på en Gemensam Kärna matte bok som den, någonsin, i hela sitt liv.

Och OH SHIT. Jag hade inte tyg blöja heller. Jag visste inte ens köpa Sjunde Generationen blöjor. Skämmer bort alla sätt, man. Och jag behövde inte ändra dem tills de var tunga med kissa. Så jag är säker på att deras rumpor och penisar är full av kemikalier, och det kommer att bli mitt fel när den hemska blöja kemikalier hamnar förgiftar dem.

Men ÅTMINSTONE jag inte omskära dem eftersom åh herre som brutalitet just det! (Jag är i hemlighet helt OK med människor som omskär. Men skkk. Låt inte den anti-circ publiken vet.)

Åh Min Gud. Jag tror att det är det. Jag kan inte ens stå ut med att skriva något mer.

Men jag är säker på att du kan gräva upp mer om mig. Alla mina motsägelser, alla sätt jag är och att jag inte lever upp till en idé som ni har om mig, eller som jag har om mig själv.

Det måste till slut. Vi måste sluta oroa om vad typ föräldrar vi är, vilken box vi passar in, och bara VARA. Föräldraskapet har blivit ett sportevenemang, med föräldrar som ständigt konkurrerar inte bara med varandra utan också med sig själva.

Kom ihåg att dina föräldrar? Tänkte de om något av detta skit? Var de strävar efter perfektion på samma sätt som vi är?

Det är nästan som om vi inte litar på oss själva att följa våra instinkter, för att göra våra beslut grundar sig på våra egna tankar och önskningar. Det är som att vi inte litar på oss själva på alla.

Igen, jag vet inte vem som är att skylla, men förändringen måste komma inifrån, från oss. Jag tror att många av oss känner disken för att avsluta detta nonsens. Jag tror att vi alla vill bara vara oss själva – våra brister, utvecklas, fantastiska själva.

Så alla till alla breastfeeders, formel matare, spjälsäng sliprar, co-sliprar, schoolers, homeschoolers, fn-schoolers, frigående föräldrar, helikopter föräldrar, hemma-hos-föräldrar, föräldrar – och den andra är ute – du är inget av dessa saker. Du är du. Du är ofullkomliga. Du är vacker. Och alla som säger något annat kan stänga fan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar