Kim Kardashian: "jag är väldigt Rädd För att Min Leverans"

Kim Kardashian är verkligen passande röst graviditet sanningen. För några veckor sedan hon medgav att hon "hatar" att vara gravid. Förra veckan twittrade hon hennes verkliga vikt. Nu är hon på väg fram för att prata om hennes high-risk för graviditet, och hur det gör henne livrädd för att leverera. Tack, Kim. Det är alltid härligt när någon med en enorm plattform är ärlig om sina kamper. Det gör att många kvinnor känner sig mindre ensam.

Kim visade i ett inlägg på hennes hemsida som hon kämpat med havandeskapsförgiftning under sin första graviditet. Hon hade inledas tidigt på grund av det, sedan uthärdade en mycket smärtsam procedur efter North ' s födelse. Hennes moderkakan var tvungen att manuellt skrapas från hennes livmoder väggen, eftersom det inte loss på egen hand. Hon beskriver det som "den mest smärtsamma erfarenhet av [hennes] liv." De förvaltade en andra epidural för smärta, men hon förklarar att "det var vi som tävlar mot tiden, så jag var bara tvungen att ta itu med."

Eftersom hennes moderkakan ville inte lossna helt, Kim lidit genom ett jordskred av medicinska förfaranden efter North födelse:

Efter allt detta, jag fortfarande hade en bit av moderkakan fäst på insidan av mig och jag var tvungen att genomgå en operation för att ta bort det. Då jag hade en annan operation för att ta bort ärrvävnad. Detta var allt som hindrar mig från att bli gravid andra gången. Jag har fantastiska läkare som hjälpt mig genom hela processen och jag är så tacksam för att jag kunde bli gravid igen!

På grund av alla de frågor som med sin första födelse, hennes risk att få havandeskapsförgiftning och placenta accreta igen är förhöjd, vilket Kardashian medger att hennes ångest om leverans höga. Vem kan klandra henne? Någon som har upplevt något trauma under förlossningen kan intyga att det faktum att efter graviditet är inte avkopplande... på alla .

Det är ett tabubelagt att erkänna att du inte älskar graviditet. Det finns också en hel del av dom som finns när du erkänner att du är rädd för att leverera igen. Rädslan för gravida kvinnor är ofta minimeras av välmenande familj och vänner. Du och barnet fick igenom det okej! Du har den bästa läkare! Det är inget att oroa sig för! Månaderna och veckorna fram till födseln som följer en traumatisk man kan vara riktigt hemska.

Min första graviditet slutade i ett akut kejsarsnitt. Mitt barns hjärta slutade att slå. Jag var tvungen att vara rusade till en ELLER. Jag var livrädd och övertygad om att min son kommer inte att vara levande födda. Operationen i sig var snabba, plötsliga och våldsamma: de gjorde allt de kunde för att få min son så snabbt som möjligt. Att säga att jag var traumatiserade av att erfarenhet är en underdrift. Men när jag skrev sist om smärta och skräck jag kände för månader efter att min son föddes, så många människor borstat bort det — många även kallar mig självisk för att hänvisa till min födelse upplever som "traumatiskt" eftersom mina barn överlevde.

Veckorna som leder upp till mitt andra arbete var ångest-ridit. Jag var så rädd att gå under kniven igen efter mina tidigare erfarenheter och försökt allt för att kunna ha en VBAC. Jag gick aldrig in i arbete, så på inrådan av min barnmorska att jag var tvungen att schemalägga en annan c-sektionen. Jag hade en panikattack är på väg till sjukhuset.

Graviditet kan vara underbart för vissa, men för andra är det verkligen skrämmande. Det ska inte finnas någon skam i att erkänna det. Växer en människa och kommer till insikt om att det har att lämna din kropp på något sätt är inte så lätt för en del av oss. Om du arbetar med ångest om leverans, omge dig med människor som är sympatisk och snäll. Det är inget fel med att hysa vissa farhågor om att en sådan betydelsefull medicinsk händelse.

"Jag har några dagar får jag SÅ rädd, men då ska jag tala med min läkare, Dr Paul Kran, och att han alltid lugnar ner mig, säger Kim. "Mitt råd till alla som går igenom detta eller något svårt under graviditeten är det allt du kan göra är att vara hoppfull, få den bästa informationen ute och bara vara förberedd."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar