Varför inte Mina Barn Höra Mig När jag Talar?

De flesta konversationer med mina barn börja ungefär så här:

Mig: Käraste barn, kan du vara snäll och gå och borsta tänderna?

Inget svar.

Mig, växer otålig: Barn! Gå och borsta tänderna!

Ingenting.

Mig, att få förbannad: Sista varning! Tänder. Nu.

Fortfarande ingenting.

Mig, redo att förlora min skit : HEJ! DUDE! DAGS ATT BORSTA DINA JÄKLA TÄNDER JUST NU!

Nope. Nada.

Man: Gjorde du hör din mamma? Gå och borsta tänderna.

Små fötter skutta iväg för att borsta sina tänder, och jag är återigen helt dumfounded, en liten bit tacksam, och irriterad bortom ord.

Vad allt-älskande knulla?! Varför är mina barn inte höra ljud av min röst? Och varför lyssnar de på sin far, och inte mig? Vad fuckity knulla?!

Jag känner mig som en stå-upp komiker tafatt trycka på mic — Hej! Är den här? Ibland undrar jag om de ord som kommer ur min mun har fått konfys på väg ut och har översatts till ett annat språk. Kanske är planen för min röst är något som bara kan höras av hundar och vilda djur. Kanske är jag som lärare i alla Jordnötter filmer surrande på med henne whah-wha-wha-wha-whah instruktioner.

Eftersom mina barn lider av Selektiv Lyssna Syndrom, det är inte undra på att jag måste skrika så mycket. Mina barn bokstavligen inte hör mig om jag skriker så högt att hundarna springa ut ur rummet. Artig förfrågan? Jag får ingenting. Att röra sina axlar samtidigt som man talar? Meh, ibland. Om jag inte förlora min skit och scream frågor och önskemål på toppen av mina lungor ibland skulle vi bokstavligen får ingenting gjort och gå ingenstans.

Det är lite svårt att inte ta deras stycket lyssna personligen, men något säger mig att jag inte är ensam i denna kamp. Kanske är problemet inte mig men dem. Kanske är det för att de är barn och att barnen inte lyssnar, eller kanske är det för att de är pojkar och alla vet att män har ett litet problem med att lyssna. Vetenskapen säger så. Nej, verkligen, det gör .

För några år sedan, en studie som kom ut konstaterande att män har det svårare att höra kvinnors röster eftersom de måste använda en annan del av hjärnan för att bearbeta ljudet av kvinnlig röst. Tydligen, män behöver använda den del av hjärnan som bearbetar musik för att dechiffrera den kvinnliga röst, som är en mer komplicerad process än att dechiffrera en manlig röst.

Så kanske svaret är att börja sjunga allt. I själva verket, jag får eller inte får ha sjungit "Få dina skor, vi måste gå, vi är sena, vi är sena" till tonerna av "Let It Go" för tillfället.

Jag har hört allt om den Orange Noshörningar och mammor som skriker sluta och ärligt talat, det gör mig bara mer förvirrad och frustrerad. Vilka är dessa särskilda enhörningar vars barn lyssna till dem när de talar på en normal decibel? Och vad är det för fel med mitt folk till barn som inte svarar om jag skriker så högt att min hals gör ont? Vad är det för fel med mig att mina barn ignorera mig fem gånger ber jag dem att göra något, men lyssna första gången min man säger något?

Jag begär inte svar, gott folk, så att du kan spara dina förslag om att ge mina barn varningar, viskade till dem, eller att få på deras ögonhöjd när man talar till dem. Jag har hört alla de råd, thankyouverymuch, och i den stora tingens ordning, mina barn är bra barn. Det är inget "fel" med dem. De är inte respektlöst eller menar; de får bara konsumeras med vad det är de håller på med och stänga ute ljudet av min röst ibland.

Och det är inget "fel" med mig heller, eller att du, om ditt barn lider av Selektiv Lyssna Syndrom också. Vi är bra mammor som tjatar våra barn nu och då som en mamma ska. Ibland måste vi bara behöver ventilera från en ignoreras mamma till en annan, amirite?

Och detta Selektiva Lyssna Syndrom gäller inte bara på min begäran för dem att plocka upp sina skor, ta en dusch, eller lägga undan sina kläder. Jag skulle nästan förstå om sina öron helt enkelt avstängd när jag bad dem att göra något de inte vill göra, men de kan inte höra mig och ber dem om saker som de kanske vill. Vill du ha lite frukost? Jag får ingenting. Vad vill du ha att dricka? Nada. Någon som vill ha en kaka? Okej, så jag är lite glada att de inte alltid höra det sista.

Nu när jag tänker på det, kanske Selektiv Lyssna Syndrom är inte så illa trots allt, eftersom muttrade FTS under min andedräkt samtidigt som stress-äta en Kit Kat bar är mycket roligare när ingen lyssnar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar