Vad Mammor Utan Barn Med Allergier Bör Veta Om Barn Med Allergier

Jag kan börja med detta: Kära Syster, Kära vän, Kära Mig-fyra-år-sedan,

Jag vet att vad är det att vara på båda sidor av födoämnesallergi mynt. Jag levde som en mamma omedvetna om andra barn med allergier. Jag hade tre härliga år av moderskap utan en rädsla för mat. Min son kunde och skulle äta precis vad som helst! Sedan kastades jag in i världen av matallergier nästan över en natt. Jag har hört att det jämfört med att låta ditt barn leka i närheten av kanten på en canyon – ständigt orolig för att hon skulle falla utanför kanten. Du vet aldrig när faran kommer att fånga dig off guard. Det är skrämmande . Hanterbart, men skrämmande.

Jag önskar att jag hade vetat bättre om hur man handskas med mat när jag var runt vänner och familj med födoämnesallergier. Jag visste inte att jag var slarvig. Men, ärligt talat, jag hade ingen aning om hur man blir bättre om det. Så, jag tänkte att jag skulle ge några råd. Här är några praktiska sätt du kan tjäna och älska mammor och deras mat allergi barn:

1. Om du inte är säker på om ett barns allergier och du planerar en fest eller playdate, bara att fråga . (De kommer förmodligen att slå dig till det ändå, men det är skönt att veta att du bryr dig.)

2. Bli inte förolämpad om jag är på ditt hus, och jag ber att kontrollera etiketter . Även om du tror att det är säkert, det hjälper mig att vara helt säker! Det är inte så att jag inte litar på dig. Jo, ja, det är det. Men jag knappt ens lita på mig själv när det kommer till mina barns säkerhet.

3. Om jag ber ditt barn att tvätta händerna eller i ansiktet, det är inte för att jag tror att dina barn är smutsig . Jag är orolig för vad de bara åt och om det kommer att hamna på mitt barn. Jag har nog ett paket våtservetter finns om du behöver en!

4. Tror inte att jag är en ranka om jag följer ditt barn runt plocka upp sina smulor.

5. Förutsätt inte att jag tycker att du är en dålig förälder om jag ber dig att ha dina barn mat på bordet och inte i mitt lekrum. Jag bryr mig inte vad ditt barn gör hemma, men jag måste skydda min dotter utrymme.

6. Om du serverar snacks, hålla påsarna och lägg varje objekt i sin egen skål. Kors-kontaminering som kan göra ens de mest grundläggande mellanmål osäkra. Denna är ENORM och det är så LÄTT.

7. Bli inte förolämpad om jag dyker upp med snacks för min egen unge . Och inte känner att du har för att alltid ge ett säkert saker, även om gesten uppskattas.

8. Ibland kan jag plocka upp barnen koppar och satte upp dem högt för att skydda mitt barn. Lär mina barn att vara försiktig tar tid och spill hända.

9. Tycker inte illa om mitt barn har en reaktion på ditt hus. Det händer oftare än du tror och jag har förberett. Det är inte ditt fel. Men följ upp med samtal senare är en söt gest för att påminna mig om att du bryr dig.

10. Jag är mer bekväm med att spela datum på mitt hus eller utanför, men det betyder inte att jag inte gillar ditt hem. Bonus: här får du ut av städa upp tull också.

11. Om du ser mitt barn med mat eller dryck som du inte är säker på är hennes, känn dig fri att ta det och fråga mig . Jag är lycklig när jag ser andra att skydda henne, även om det var en säker mat.

12. Om jag kasta mig i ett rum och skrika "Nej!" ska du inte antar jag är en galen mamma. Kom ihåg, mina barns säkerhet är min första prioritet.

13. Vid planering av evenemang som involverar mat, kontakta mig i förväg så jag kan hjälpa till att hålla den säker och ändå kunna delta. Jag mår dåligt för min dotter när alla andra får cupcakes och kakor och jag bara tog hennes frukt.

14. Improviserad lunch och middagar är nästan omöjligt. Om du vill bjuda in oss, låt oss göra det en plan innan vi beger oss ut.

15. Du kan (nästan) alltid vara säker med färsk frukt.

16. Om du skickar in godsaker till skolan för semester, fråga läraren om det finns några allergier. Jag kastar ut mer än hälften av de saker hon tar hem från vänner. Det betyder mycket när det är ett par saker som hon kan njuta av.

17. Om ditt barn gör vänner med ett barn med matallergier i skolan, försöker att skicka in snacks och lunch objekt som är säkert så att de alltid kan sitta tillsammans.

18. Om du spenderar en hel del tid med ett barn med födoämnesallergier, frågar om deras allergi handlingsplan och hur man använder en adrenalin-injektor. Du vet aldrig om du kanske använda en dag.

Tack för att du hjälper till att skydda andra barn. Det betyder världen för allergi mammor och deras barn.

*Mitt barn har mjölk, ägg och jordnötter allergier. Detta är mitt perspektiv bara! Andra mammor kanske har starkare åsikter om vad de kommer att tillåta nära sina barn, så kontrollera alltid med varje mom individuellt.

Relaterade: Den gången jag nästan dödade mitt barn

ADVERT

Lägg till din kommentar