Kära Barn: Gör Din Egen Jävla Rätter

Kära Barn,

Här är affären: jag är klar diska dag in och dag ut. Det är en oändlig, manikyr och förstör jobb som jag inte längre är villiga att ta itu med måltid efter måltid efter måltid efter slem-att göra efter måltid efter måltid. Jag är som Sisyfos med sin evigt rullande rock — så fort jag är klar med en sinkful, en annan ett magiskt visas, och det är om jag har tur.

Brukar du lämna mig en skock av smutsig disk spridda över köksbordet, tyst calcifying på disken eller balansera på fönsterbrädan bakom soffan i TV-rummet där du lämnade skålen efter fyllning era ansikten med att fake-buttered popcorn medan du tittar på Guardians of the Galaxy . Och nu har vi myror, för fan.

Jag vet att jag är en top-notch bricka med tallrikar, kastruller, stekpannor, knivar i alla former och storlekar, kristallglas, färgglada plastmuggar och dessa underbara handgjorda muggar inredda med dina värdefulla små handavtryck du har varje prytt mig med flera gånger under det senaste decenniet. Jag vet att du förmodligen i vördnad av min kompetens, så jag vet hur man hanterar en svamp, sakkunnigt vända det från den mjuka sidan till knaster en beroende på nivå av crud crustning pannan. Jag vet precis hur mycket tvål som sprutar och när man åter spruta för maximal rengöringseffekt. Jag använder bara den mängd vatten som jag behöver. Ingen vårdslös körning av kran för detta torka medvetna California girl.

Jag vet vad som händer i diskmaskin och vad som måste handtvättas på grund delikatess, storlek eller design. Jag laddar en diskmaskin med hastighet och effektivitet i världsklass rubiks Kub-lösare: varje kopp, glas, slev, Termos, tefat, och skärbräda faller på plats om du bara vända och vrida saker och ting lite. Inget utrymme går till spillo och jag kommer aldrig, aldrig, kör diskmaskin om det inte är helt och hållet fullt. Det är bara inte cool.

Ja, jag är viss om hur (ordentligt) och när (direkt) de rätter få gjort, och jag kan se hur det kan vara skrämmande (irriterande) till dig. Mina krav är höga och tydliga. Om diskning var en Olympisk sport, skulle jag vara ett bombsäkert-guld vinnare. Jag är en svårt att följa, och ja, jag är jävligt stolt över min disk förmåga, men som inte får dig undan människor.

I själva verket, jag är villig att ha överseende med din nybörjare försök om du skulle bara effing göra rätter på en regelbunden basis och utan eye-rullande, gnäll, och halv-assed ursäkter jag brukar få när jag frågar dig att göra det.

Lyssna, Jag tänker inte göra dig en björntjänst genom att ständigt städa upp efter dig i synnerhet nu när alla tre är fullt kapabel att göra det själva. Jag menar, en av er har precis fyllt 15 och lär sig den typ av matematik som behövs för att förklara orbital varianter av exoplaneter. Jag är ganska säker på att du kan uppbåda den intellektuella kraft för att rensa tallrikar och räkna ut vad du ska handtvätt, vad som behöver extra blötläggning, och vad som ska in i diskmaskinen.

Och du, min älskling middle school dotter, jag vet att hålla reda på vem som frågade vem som till dansen och om inte så-och-så bjöd den och så till pool party är ansträngande, men säg inte att du är "för trött" för att hjälpa till med disken. Du vet inte trött tills du når klimakteriet och vakna upp sju gånger i mitten av natten svettning bara för att somna och drömma om att köra en tre år lång marathon i outhärdlig värme. Om någon behöver en vila, det är jag, mkay?

Även du, min lilla 5-åring kan bära din tallrik till diskbänken, skölj av och lägg den i tvättmaskinen. Vad är det du säger, du är inte lång nog att nå kranen? Se till att misshandlade Musse pigg steg pall över det? Det är för dig, min söta. Du vet hur du drar in den i skafferiet så att du kan nå mammas choklad stash? Nu drar det över till diskbänken och få skura, kära.

Jag vet att en del av problemet är att Jag är en snyggt freak . Jag kan inte stå ut med det när de rätter som står runt för länge. För att göra det värre, du verkar alla t0 har en annan definition än vad jag gör av ordet "nu". Till er, mina tre lovelies, när jag säger att "diska nu", "nu" betyder en kombination av "direkt efter jag ta itu med min Snapchat streck, för att fylla mitt Urban Outfitters vagn med löjligt kort gröda toppar, göra mer slem jag inte behöver, och titta på denna episod av Min Lilla Ponny för 29 th tid." För mig betyder det att, som vi lever och andas i detta ögonblick, för att göra den jävla rätter och inte i någon dimmig gång i framtiden, vilket vanligtvis leder till aldrig.

Du älskar att vänta ut mig, se mig sitta oroligt på mina händer så länge som möjligt innan de slutligen rasade in och samla herrelösa koppar, en smörig kniv slarvigt kastas på disken, och fet kastrullen från spisen och lägga dem till de otvättade hög i diskhon. Jag har nyheter för dig, kiddos: Det var den gamla mig. Denna nya mama är redo att offra sin neurotiska tendenser bara så ni alla kan få uppleva stolthet och tillfredsställelse av att göra din egen jävla mat.

Aldrig säga att jag inte gör något för dig. Åh, och här är mitt vin glas. Du kommer att behöva använda en extra liten tvål. Som läppglans kan vara en tik, att få av.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar