Jag Hade En Avslappnad Attityd Om Fritids Potten Rum, Tills Jag Såg Min 13-Åriga Hög

Jag fick min 13-åriga rökning potten på påskdagens kväll under vår bakgård däck.

Jag hade gått till sängs och berättade för honom att komma fram och kyssa mig godnatt. Jag trodde att han var i köket för att få ett mellanmål. Efter att ha hört några hosta under mitt sovrumsfönster, jag tittade ut medan du borstar tänderna och såg hans nakna ben och en tändare, inget annat. Och jag visste.

Han har alltid varit en försiktig liten. Han gillar att vara i kontroll av sin omgivning. För några år sedan samtidigt som man försöker att behärska ett hopp om ett skidspår, han tog ett hårt fall. Han gick upp och fortsatte skidåkning, men han har inte tagit ett hopp sedan. Han berättar för mig att han är rädd för att bryta ben, skära huvudet öppna, eller förlora några tänder. "Jag behöver inte göra allt som snygga grejer. Det är inte värt det för mig", säger han.

Och eftersom han är den han är, och också mycket ansvar, en ära student, och aldrig har kontanter på honom, jag trodde inte att jag skulle konfrontera denna fråga vid denna punkt i våra liv.

Jag hade fel.

Jag har gjort allt som vi är tillsagda att göra som föräldrar när det kommer till droger och våra barn. Jag har pratat med honom om riskerna med att använda narkotika, alkohol och cigaretter sedan han var ett litet barn. Jag berätta för honom att jag älskar honom varje dag, flera gånger om dagen. Jag försöker att komma in i hans hjärna och diskutera sina känslor och upplevelser om flickor, hans vänner och lärare. Jag är närvarande. Vi har en öppen kommunikation i vårt hem, och mina barn vet att jag är på en säker plats.

Jag är ingen rökare själv, men jag vet inte döma på något sätt. Om du vill röka potten, det är din förbannade rätt så vitt jag är orolig, och jag vill att du har förmågan att göra så. Om du behöver det av medicinska skäl eller att det hjälper dig att hantera din ångest, ännu bättre. Jag har en mycket liberal hållning om pot-rökfria och röstade för att legalisera det för rekreation i vår stat. Jag har fortfarande stöd för det, men jag kan inte bara ta en liberal hållning på det när det kommer till min 13-åriga son.

Och jag är inte ledsen för det.

Se min förstfödde är du, en ung tonåring, hög som ett jävla draken, inte få mig att känna mig som "du" förespråkar har jag alltid varit. Att se honom stå där och läxa upp mig med blodsprängda ögon om hur "Det är bara en växt, Mamma", och "Det är inte en big deal — det är som medicin", och hur han vet att det finns studier som visar hur säkert det är, att det är som legaliserade i USA eftersom det inte är skadligt, får mig att inse att denna frihet för att kunna lysa upp och har det juridiska kommer med ett bra ansvar.

Vi måste vara försiktiga med vår dialog när det kommer till detta ämne. Vi behöver påminna tonåringar att de är för jävla ung för att experimentera, och lagliga eller inte, detta måste upprepas ofta.

Jag inser att barn har experimenterat sedan tidernas begynnelse, och de kommer att fortsätta att göra så. Jag vet att min son är inte brottsligt, och detta inte har någon negativ betydelse för hans framtida utfall. Men det betyder inte att det är okej, eller normal, eller hälsosamt för honom att anta att toking upp är okej.

Jag förstår att det är mitt jobb som förälder till mina barn, och för att vaka över dem och styra berättelsen kring dessa saker. Men jag vet också att de tar bort de meddelanden som de vill ha att höra på ämnet: hur naturligt det är och hur det är så mycket bättre än någon annan drog de kunde välja. Att de inte kan överdos, och de kommer inte att få våldsamma eller utom kontroll. Det är inte det att jag inte håller med — jag vet inte — men jag tror att vi måste också vara medvetna om att legalisera marijuana kan leda till att barn försöker det vid en yngre ålder och att vara medveten om att när man diskuterar ämnet (politiskt och socialt).

Min son berättade för mig att detta var andra eller tredje gången han hade gjort det.

Jag kommer också att berätta att medan han tittade på mig med halvslutna ögon och jag försökte hålla min skit dras tillsammans och lyssnar till honom och inte ropar "Nej, nej, inte mitt barn," sade han, "jag känner att det hjälper mig. Jag gillar hur det får mig att känna mig, men jag känner också kanske jag förstör mitt liv." Han visade mig vart hans stash var, piptobak, tändare, den receptbelagda piller flaska full av ogräs (som han fått från en klasskompis). Det var som om han ville utforska denna väg, men ville också ett sätt ut på samma gång. Tonåringar är att inte kunna behandla hur de verkligen tycker om att beslut som detta. Deras sinnen är bokstavligen inte redo. Jag har aldrig sett min son så osäker på sig själv.

Jag tog tag i honom och kramade honom hårt, och tackade honom för hans ärlighet och att vara villig att lyssna på mig också. Som allt annat, jag sa till honom att vi skulle gå igenom det här tillsammans.

Medan han duschade, slängde jag alla hans stinkande kläder i tvättstugan och väntade på honom i hans rum. När han kom in, jag sa till honom att när jag var tacksam för hans ärlighet och att jag inte hålla en agg, hans handlingar var helt olämplig för en 13-åriga barn. Sedan jag lade ut hans månads lång vistelse på plats bestraffning av några vänner, telefon eller sociala medier av något slag. Han kom att tillbringa resten av vår semester som arbetar tillsammans med sin far.

Jag vet att han är arg på mig för detta men jag vet att han älskar mig för det också.

Från där jag sitter, jag ser en 13-årig experimentera med en drog som han inte vet något om. Han kanske skulle ha försökt det oberoende av samhällets avslappnad attityd om potten dessa dagar. Men faktum är, det är en drog. Det har skadliga effekter på växande barn. Och min son kände att valideras av de saker som han har hört om att det används som medicin och det faktum att det är naturligt och lätt att komma åt. Jag är inte att klandra någon (annan än mig själv), och jag har inte omvänd mina tankar om marijuana legalisering, men jag tror vi måste vara mycket mer försiktig när vi leverera "bra nyheter" om potten till våra barn. Eftersom "goda nyheter" är avsedd för vuxna, inte att utveckla tonåringar.

Jag har ingen aning om jag hantering av denna rätt, och jag vet att det finns många människor där ute som tycker att jag överreagerar. Det finns andra som tror att jag inte har gjort tillräckligt. Det är bra. Jag vill bara berätta för dig mamma till mamma, förälder till förälder, våra barn lyssnar till avslappnad attityd många av oss (inklusive mig själv) att bära omkring röka marijuana, och vi måste vara med i ett samtal om det, nu mer än någonsin .

ADVERT

Lägg till din kommentar