Vad Du än Gör, Missa inte Väcka Mina Sovande Barn!

Japp, jag är en sådan mamma som är totalt hard-ass när det kommer till hennes barn " att sova. Min dag är strukturerad kring sina handlingsplaner, och jag hatar komma hem för sent för läggdags. Om jag blir inbjuden till något som händer runt omkring naptime, jag ska börja att rök inuti, undrar varför världen inte kan helt enkelt kretsa kring mina barns sömn scheman.

Jag skojar, men bara lite. Sanningen är, att ha en konsekvent tupplur och bedtimes gör att alla i min familj är gladare. Mitt barn trivs på rutin av det, och de behöver en anständig mängd sömn varje dag eller att de vänder sig till mini-demoner. Vissa barn kan hoppa över att sova, och sedan bara få dåsig och slö. Men om mina hoppa över det, de får bara mer såret upp och galen.

Mina barn kommer inte somna i mitten av liv och rörelse i livet. Jag har sett de barn som kan göra att De kommer att sitta med sina föräldrar på middag, museum, eller park, och bara krypa upp någonstans och sova när behov uppstår. Mina barn var inte född med den gåvan. De skulle aldrig gå frivilligt att sova. Och när jag äntligen övertyga dem att sova, de behöver en mörk, distraktion-gratis plats att somna och sova.

Jag vet att det är en massa sömn råd där ute som betonar vikten av att få din baby som används till en bullrig miljö, så att sömnen kan hända var som helst. Kanske borde jag ha försökt att mer när mina barn var små. Men kanske mina barn är bara hyper små djur som inte kan stänga ute världen när de är trötta. Jag kanske rasen lätta sliprar. Hur som helst, det är bara hur de har alltid funnits, så har jag lärt mig att bara gå med det.

Och det handlar inte bara om dem — deras tid är för sömn mig . När de sover är när jag vilar eller arbete, och jag behöver den tiden lika mycket som någon annan. Jag förtjänar det. Att vara mamma är jävligt svårt, det finns några raster, och de som jag får är heliga för mig. Jag vet att livet inte kan sluta bara så att mina barn kommer att sova, och jag är lite flexibel om det hela, men om det var upp till mig, inget skulle komma i vägen för mina barns sömn. Ingenting.

Jag trodde att jag skulle koppla om dessa typer av saker som att jag blivit en mer erfaren mamma — och jag har blivit mer avslappnad om en hel del föräldraskap saker som åren har gått — men nio år, är jag fortfarande ganska stel om sömn rutiner. Mitt första barn var klar med handlingsplanerna av 2 ½ men mitt andra barn som är 3 ½ och fortfarande tar dagliga tupplur (är inte ingenting ska komma mellan honom och att nap).

Bara igår, den gas som kom företaget för att läsa av mätaren, som ligger i rummet som min son att sova i. Så fort jag hörde de knackar på dörren — vi har inget att arbeta på, tack gode gud — jag hoppade upp. När jag öppnade dörren såg jag att det var en annan representant än den jag brukar ha (den som känner för att komma tidigt på morgonen, innan min son tupplurar). Den här stackars killen stod där, svetten droppar ner i hans ansikte. Men jag var tvungen att vända bort honom eftersom naptime är en helig händelse i mitt hus och ingenting kommer att bråka med den.

När jag frågade killen om han skulle komma tillbaka någon gång senare eftersom mina barn var tupplur, han sa "javisst" och skrattade. "Händer mig hela tiden," sade han. "Barn behöver sina tupplurar!"

Jag drog en suck av lättnad eftersom jag är kanske inte den enda galen, och jag insåg att alla dessa år har jag hyste några dumma skuld över att vara en så strikt sömn-tid för verkställighet. Men vet du vad? Jag är klar att känna skuld. Mina barn behöver sin sömn, jag behöver dem för att vara utvilad, och jag behöver tid medan de sover, för att få skiten gjort.

Blir så här, världen: Min son tar en tupplur varje dag till 1 p.m. Vänligen inte klippa din jävla gräsmatta precis utanför hans fönster då. Inte högt bankar på min dörr. Och till mina stora barn: Håll din näsa i en bok, spela tv-spel (med den jävla hörlurar på), eller gå och spela utanför, men kom inte springande mot mig och skrek efter ett mellanmål. Viska, på tå, gör vad du behöver göra för att hålla det helt tyst.

Hysch! Hysch, barnet sover.

Väcka honom, och jag kommer att skära dig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar