Jag är Inte Hugger Så Varför I Helvete Ska Mitt Barn Vara?

Vi alla har som minne av att vara ett litet barn och att vara tvungen att krama lite knölig, illaluktande främling på en semester släktträff. Du kanske till och med tvungen att kyssa dem också, och de grossness av dessa slemmiga utländska läppar är inpräntad i ditt sinne för evigt. Jag vet att det är för mig, och det är därför jag inte göra mina barn och krama eller kyssa någon, någonsin.

Jag tror att barn har rätt att tacka nej till fysisk kärlek när den gör dem obekväma, och jag är definitivt inte ensam i denna tanke. Att lära barn kroppslig autonomi har blivit lite av en hyresgäst i det moderna föräldraskapet, och de flesta människor känner att deras barn ska ha åtminstone en del säger att etablera sina egna personliga gränser.

Skiffer nyligen tog itu med detta ämne i en essä av Elissa Strauss. I det, Strauss skriver om föräldraskap trend av att lära barn samtycke och självständighet genom att inte tvinga dem att visa fysisk kärlek när de inte vill. Hon säger att hon förstår tanken bakom praktiken, men skriver att hon oroar det gör barnen mer isolerade och säger, "jag växte upp med att tro att det är vår uppgift att andra är ibland uttrycks genom våra kroppar."

Konstigt nog, för det är den exakta tanken att föräldrar gillar mig är att försöka eliminera. Jag vill inte att mina barn ska känna att de har en kroppslig "ansvar" till någon — inte jag, inte mormor, inte en farbror, faster, kusin, vän, lärare, tränare, eller framtida romantisk partner. Deras kroppar tillhör dem, och det är upp till dem att bestämma hur och när de visar kärlek till andra.

Det kan tyckas som en liten sak, men när vi lär barnen att de inte har kram och puss på kommando, vi ger dem något ovärderligt: makten att säga nej. Vi lär dem att de inte behöver medgivande till att oönskade röra bara för att de är som stötte av en vuxen, och detta leder till mer allvarliga situationer som sexuella övergrepp. Enligt den Nationella Sexuellt Våld Resource Center, en av fyra flickor och en av sex pojkar blir utsatta för sexuella övergrepp före 18 års ålder. En strategi experter lär för att förhindra missbruk är helt enkelt undervisning gränser och att låta barnen vet att de har makten att säga " nej " när de känner sig obekväm eller rädd.

Tänk dig, som vuxen, att gå in i ett rum fullt av främlingar och är instruerade att ge någon en kram eller en puss. "Detta är min bästa vän", säger din chef på semester part. "Varför inte ge honom en smooch?" Du skulle vara helt krypt ut, och rättmätigt så. Vi skulle aldrig kräva att den typ av fysisk kärlek från någon annan vuxen, och vi bör inte förvänta sig det av små barn heller.

Jag är inte en hugger av naturen, och jag förväntar mig inte att mina barn ska vara huggers heller. Snarare, jag ger dem möjlighet att uttrycka sig hur de vill, oavsett om det är genom en kram, handslag, high five, eller bara en våg och en snabb "hej." Jag uppmuntra dem att interagera på deras villkor, med förtroende i deras gränser och respekt för både sig själva och andra. Barn är människor också, och de bör behandlas som det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar