Varför Barn Behöver Schema-Gratis Bryter Mer Än Någonsin

Jag ska erkänna det: att Höra andra familjer planer för sommaren ibland gör mig orolig för att jag är slö som en mamma. Andra människors barn är åker på semester är inskrivna i sommarläger, sport, musik lektioner, och i allmänhet verkar ha hela sommaren planerad ner till varje minut.

Jag ser bilder på sociala medier om människor som gör ALLA SAKER. Om jag skulle lägga upp bilder varje dag, hela sommaren, de skulle kunna vara mina barn att äta glass dyker i olika delar av huset. Och de skulle nog vara klädd i samma kläder för de flesta av dem.

Jag skulle vilja säga att vi har medvetet valt att ha en lågmäld, staycation sommaren, men sanningen är att vi inte har råd läger för både barn, än mindre en resa till Bahamas. Plus att det inte finns något att säga för att ge barnen break; de har förtjänat det och de förtjänar att koppla av lite.

Vårt samhälle älskar att förhärliga vara upptagen, och trycket är ännu mer intensiv för föräldrar. Vi vill att barnen ska göra samt akademiskt, men också att få vara delaktig i sitt samhälle. Vi vill att de ska vara väl rundade och spela på sport. Vi vill att de ska ta på fritidsaktiviteter, i hopp om att det kommer att hjälpa dem att få till bra skolor. Vi vill stödja deras intressen med lektioner, läger, och lista går på.

Att växa upp på 80-och 90-talet, det närmaste jag någonsin fått till sommarläger var när vi satte upp ett tält i vår trädgård. Vi tar inte resor till avlägsna destinationer. Jag fick inte blandas runt mellan de olika verksamheterna. Jag mest bara tittade på Nickelodeon och lekte med mina vänner. Men jag hade mina somrar eftersom de var min tid att vakna upp när jag ville och att vara bekymmersfri.

Genom schemaläggning somrar, vi berövar våra barn av den tiden för att koppla av och varva ner. En nonstop resväg är inte något att skryta om. Vi är överväldigande barn (och oss själva) med ständiga angrepp av saker att göra och platser att vara på. Vi är alla utmattade av trycket, förväntningarna, och naturligtvis den allmänna bristen på sömn.

Barnen förtjänar en schema-gratis paus där de kan fokusera på sina vänner och göra saker som gör dem lyckliga för ett par månader innan de går tillbaka till skolan. Och ja, föräldrar förtjänar en mental paus, där vi inte behöver bekymra dig om vart du ska vara och när, varje sekund av dagen.

Vi arbetar alla hårt och världen är i en container elden just nu. Egenvård och avkoppling är viktigt för hela familjen. Så vi kommer förmodligen att stanna i våra pyjamas några dagar. På andra, vi ska äta glass till frukost och flingor till middag.

Jag säger inte att vi måste låta barnen sitta på soffan hela dagen, samtidigt som de bläddrar igenom sina telefoner framför TV: n, men de har sina egna idéer om hur de vill spendera sina somrar, och de bör åtminstone få en att säga i hur de är förbrukade. Och vi bör åtminstone ta sig tid att lyssna.

ADVERT

Lägg till din kommentar