Våra Barn Behöver Mer Tid För Att Äta Lunch På Skolan

Sedan min dotter var på dagis, vi har kämpat med att få henne att varje lunch på skolan. Jag har försökt att låta henne köpa en varm lunch. Jag har försökt skära saker i roliga former. Jag har försökt tigga, inlaga, prata med lärare, och packa saker jag vet inte frisk bara så hon inte kommer hem svag från att inte äta hela dagen.

Hon är en femte-klassare nu, och (tyvärr) är vi fortfarande kämpar med detta problem.

För ett par år sedan, jag dök upp i skolan för att släppa något av, och jag insåg att det var lunchtid. Jag stack mitt huvud i cafeterian och såg min dotter inklämt mellan två pojkar, bokstavligen förpackade i en liten tabell som ett gäng sardiner. Jag tror att hela hennes klass på 30 eller så barnen var alla sitter på en liten lunchrummet bordet.

Jag såg för en sekund och jag lovar dig, hon försökte röra sina armar som en itty-bitty T-rex för att få mat i hennes mun för att hon var så krossade av barnen bredvid henne.

Det var högt (elementära lunchrum tenderar att vara), överfulla, och den tid de får att äta är skamligt — en jättestor 15 minuter.

På mina barns skola, de kombinerar fördjupning med lunch. Den totala tidsperiod på 30 minuter, och att de förmodligen får 15 minuter för att äta lunch, sedan 15 minuter för att äta lunch rast. Men jag är ofta höra av mina barn att de inte har tid att äta. Det finns alltid en anledning. Läraren höll dem i några minuter innan de gick ner till cafeterian på grund av barn som inte skulle sluta prata samtidigt som foder upp, eller står de i lunch linje i tio minuter och har fem minuter att äta.

Fem minuter att äta en måltid.

Och om ett barn inte är klar när det är dags för nästa klass att gå i, jag sa att de kan stanna och avslutar sin lunch. Men vad barn kommer att stanna för att vänta på betyget äldre än dem när alla deras kompisar kör utanför för att spela? Inte min.

De vill hellre chuck som smörgås som jag beredd kärleksfullt (eller begrudgingly) på morgonen i papperskorgen och gå springa runt med sina vänner — för att de är barn.

I min mening, de får inte tillräckligt med tid. De inte får tillräckligt med utrymme. De får inte tillräckligt av rätt mat. Och varje barn har rätt att äta en fullvärdig, hälsosam måltid i skolan, oberoende av deras ekonomiska situation. Tid.

Och kan vi snälla sluta pinsamt barn som köra ut sina pengar lunch framför sina kamrater? Vi har varit fokuserade på att få hälsosammare mat i våra skolor, vilket är viktigt, men vad sägs om att se till att barnen har en bra miljö att äta dessa livsmedel också?

Hur kan vi förvänta oss att barnen ska lära sig på tom mage eftersom de bara sprang ut i tid?

En studie publicerad i Journal of the Academy of Näringslära och Dietetik tittade på hur lunch gånger påverkar vad barnen äter. De fann att när barnen hade mindre tid att äta, att de faktiskt ätit mindre av allt.

I en förklaring till NGN Juliana Cohen, leda författare till studien säger, "Många barn, särskilt de som kommer från familjer med låg inkomst, förlita sig på skolan mat för upp till hälften av sitt dagliga energiintag, så det är viktigt att vi ger eleverna tillräckligt med tid på sig att äta sina luncher."

Jag är fullt medveten om att min dotter och hennes lunch äter frågor, kan vara ett extremt fall. Hon kan bara vara en super-distraherad barn. Hon berättade för mig att en kille vid hennes bord hällde sin chokladmjölk till sin mac och ost och rörs upp det framför henne. Hon förlorade sin aptit som dagen (eftersom det naturligtvis). Så jag inser att det finns faktorer som inte kan redovisas här.

Men sanningen är, det finns massor av problem med lunch i det offentliga skolväsendet . Och det handlar inte bara om att se till att det är ett veggie på sin tallrik. Barnen går hungriga. Barn är att vara generad. Barn är att inte äta på grund av strikta lunch gånger, och rigida regler, och trånga utrymmen. Ärligt talat, den prioritet för att se till att barnen äter i den offentliga skolan verkar lågt.

Min dotter lärare har bidragit till att brainstorma idéer med mig. Hon är inte att skylla. I själva verket har hon hjälpt en hel del med att komma med lösningar, eftersom som de flesta lärare, hon är en Gudagåva som verkligen bryr sig om sina elever.

Men jag skulle vilja se mer förändringar kommer till stånd i offentliga skolor när det kommer till skolan för lunch. Låt oss bara ge dem 30 minuter och se vad som händer? Låt oss försöka att se till att barnen inte känner sig generade när de inte har pengar att betala. Låt oss ge dem lite mer utrymme att sprida ut och ha lite mer personligt utrymme, och låt oss se till att de förstår att äta mat som är viktigt att lära sig. Låt dem äta och spela, för att inte välja det ena eller det andra.

Eftersom jag inte vet om dig, men när jag får hangry, saker och ting kan bli fula. Och barnen är bara små människor som får hangry också. Så låt oss fylla dessa magar och göra skola de bästa förutsättningar vi kan för att se till att de får den näring och den energi de behöver för att maximera sin potential.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar