När Barnen Älskar Popmusik, Pop Och Musik Är Galna Olämplig

Jag har hört tillräckligt sånger om twerking och att bli bortkastade. Så mycket av mainstream-musik på radion är tjock med misogyna och sexism, uppenbar sexualitet, och hög alkoholkonsumtion och drogmissbruk. Usch.

OK, kanske jag låter som Tipper Gore, men jag har också en 10-årig pojke som inte bara är besatt av popmusik, men också har en kuslig förmåga att förstå varje ord i varje sång (till skillnad från mig — jag är officiellt en gammal person, säger alltid, "Vad? Vad var det de sade?")

Vi har fått föräldrakontroll på datorn och användning är begränsad. De tittar väldigt lite på TV. Jag brukar leta upp filmer (och ibland även böcker) på Common Sense Media för att kontrollera om de är anpassat till deras ålder och om det är några frågor som jag vill diskutera med mina barn. Men radio? Det är Vilda Västern i media, i mitt hus, och jag har verkligen fått något i min arsenal, förutom att helt förbjuda radio, vilket låter både glädjelöst och omöjligt att genomföra.

Vad är min andra alternativ? Jag har inte satellit-radio med sina omsorgsfullt sammanställd stationer. Vi är inte till oldies eller den Kristna station, och mina barn är definitivt inte till NGN. Mina barn vill inte köra runt i tystnad, och i själva verket är min musik-galna son vill lyssna på radio hela tiden. Flera gånger har jag hittat tvättstugan radio i min sons rum, och flera gånger har jag i tysthet tagit tillbaka det, inte minst eftersom DJ: s kommentar är ofta lika rockig musik.

Det är frestande att tro att detta är ett nytt problem för föräldrarna, men naturligtvis är det inte det. När mina äldre syskon beordrade sina poster tillbaka i dag från Columbia Hus eller BMG, min mamma skulle sitta i köket med en skiva på skivtallriken medan hon läste texter på ärm. "Den här låten handlar om en prostituerad "hon skulle säga i en ogillande ton medan du lyssnar på Polisens "Roxanne." "Men, Morsan han säger till henne " du behöver inte sätta på den röda ljus." Han säger till henne inte för att göra det." Imponerande arbete, barn. Jag tror att min tonåriga syskon faktiskt vann den omgången.

Men föräldrarna är inte alltid det du vill förhandsgranska (och vem har tid eller, ärligt talat, önskan?). Att växa upp utanför New York City, jag hade min egen klocka radio i mitt rum inställd till min favorit musik station. En morgon när jag satte på den för att finna att Howard Stern ' s talk show, som jag inte hade tidigare hört, hade flyttats till morgontimmarna. Så när jag var ungefär 11 eller 12, och bakom min stängda dörr redo för middle school, fick jag höra Stern creepily ber kvinnliga gäster om de hade några trosor på. Du vet, typiska Stern. Jag var tillbaka, och påminde genast av samma aggressiva frågor några av högstadiet pojkar ibland skulle be flickorna.

Så jag tog min nörd-girl själv över till alla-nyheter radiostationer — som jag minns det verkligen inte fanns en massa morgon alternativ musik på den tiden. Istället för att Howard Stern, jag hörde nyheterna om Central Park Jogger (brutalt våldtagen och nästan mördad) och Preppy-Mordet (mordet på en ung kvinna under våldsamma, kvävande sex), som båda tog plats i New York Citys Central Park i slutet av 1980-talet. Um, mycket bättre? Jag är inte ens komma in i musiken, medan det var inte alla fluffiga Debbie Gibson och Whitney Houston, även Salt-N-Pepa och Madonna kunde blek i jämförelse med den prata på radio. Mina föräldrar hade ingen aning, naturligtvis, vad jag hörde på radion i mitt sovrum.

Poängen är, antar jag, att tweens kommer att höra saker — en hel del av brutto-eller olämpliga saker — oavsett vad vi gör och om vi gillar det eller inte. Naturligtvis som kommer att vara sant i skolan. Och hemma, det kommer att vara särskilt sant på radio, även om vi har varit vaksamma om tillsyn över andra medier. Att så är fallet, jag försöker att minimera ensam lyssna tid och maximera tillsammans lyssna tid. Varför inte använda det som en chans att prata om dessa ämnen?

När min sibs och jag var unga förare med helt nya tillfälliga tillstånd, min mamma som används för att uppmuntra oss att köra med henne varje chans som möjligt så att vi skulle ha så mycket mer tid på att lära från henne innan vi var licensierade förare ut på våra egna. Jag tror att det gör en mycket vettigt, och jag tror att det samma gäller för media och de komplexa frågor som det ibland ger upphov till. Ju mer vi lyssnar tillsammans, desto fler chanser jag får sätta min prägel på oanständig, sexistiska texter och även DJs kommentera om deras "bitchig" fruar. Jag säger inte att jag inte kommer att ändra stationen, men som jag gör, jag är förhoppningsvis blir rösten i sitt huvud, den som får dem att tänka kritiskt om saker som de annars kanske tar för givet.

Det finns hopp, kanske. Mina syskon övertygad om att min mamma att "Roxanne" var OK med att visa de tänkte noga över vad de hörde. På samma sätt, min 10-åring har försökt att övertyga mig om att en kvinna sjunger "du äger inte mig" är mycket bättre än en kvinna som sjöng "jag vill se bra ut för dig, bra för dig." Jo, han är rätt om det. Och förhoppningsvis kommer han också så småningom inse att ingen kvinna ska även ha att säga "du äger inte mig" till sin partner, till att börja med, och att det är ett problem på egen hand om hon gör.

Så jag ska fortsätta prata, och förhoppningsvis kommer han tänker. Eftersom det kanske är dags att sluta försöka att alltid friar honom från världen, och istället börja förbereda honom att ta det på.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar