Den Andra Mamman: Mina Barn vill inte Kalla Mig "Mamma" Men jag Vet att jag är Uppskattad

Du vet de saker som den rationella sidan av din hjärna helt inser man att det inte är en big deal, men din inre righteous babe kan inte låta bli att ljuga? Det visar sig, min inre righteous babe är svårt att ro.

Jag vet att jag är älskad, av min sambo och våra barn . Jag vet att jag är uppskattad av både och. Jag vet att jag bidrar till att göra vårt familjeägda och mitt syfte i vår familj verksamheter är stora och viktiga och att de behövs. Jag vet att alla dessa saker. Jag vet att jag bidrar till att göra luncher, få barnen redo för sängen, klippa naglar, hjälpa till med att borsta tänderna (utom efter att få ice cream), gör tvätt, hämtning och lämning från skolan och läger, hjälpa till med läxor, undervisa lärdomar för livet, göra minnen, och skapa särskilda obligationer med alla våra barn. Jag vet att dessa saker utanför min kärlek är vad som gör mig mamma. Jag vet att på de sätt som våra barn säger att de har tre mammor, frågar om de kan kalla mig Mamma, fråga efter "andra Mamma" när jag inte svara på deras böner, och även när de berättar för sina vänner, "jag kan inte göra det, min mamma säger nej", när de bara har ombetts att göra något som de vet att de inte borde.

Men när din mamma namn är "Nelle," ingen annan vet det.

Och samtidigt som jag kan sitta med min rättvis hjärta och vet att det jag vet att jag har är viktigare än vad andra ser och tror, den rättfärdige, min babe håller skriker ändå.

Den rättfärdige, min babe skakar hennes nävar när andra hör "Nelle, kan vi spelar för fem minuter?" och de tror Jag är barnvakt eller barnskötare. (Okej, kanske är tvungen att säga att jag var barnflicka i början gör att en särskilt stickande.)

Den rättfärdige, min babe blir lite röd i ansiktet när jag underteckna ett tillstånd slip eller ringa skolan och mitt namn inte stämmer med våra barn och min partner, och de måste kolla om jag är auktoriserad.

Den rättfärdige, min babe rullar sina ögon när det ifrågasätts varför jag skulle vilja vara närvarande på förälder-lärare konferenser eller läkare och tandläkare utnämningar.

Och, den rättfärdige, min babe även blir full på självgod när någon ger ett av våra barn ett klädesplagg som säger "Mamma Älskar Dig."

Gissa vad? Nelle älskar dig också. Men ingen gör skjortor att säga.

Och min rationella hjärna säger att det är helt absurt att någonsin komma in ett argument med den kvinna som du älskar för att du hittar en "mammas Lilla Djävulen" skjorta plockat ut inför skolan nästa dag. Och det är inte för att du inte vill att din partner, biologisk mor för din kollektiva barn, att bli rånad av möjlighet att lägga ut sagt kollektiva barn i löjliga kläder med dumt slagord.

Det beror på att du aldrig kan få den möjligheten.

Och visst, min rationella hjärna vet att det finns en miljon möjligheter som jag har som "Nelle" att jag är vansinnigt tacksamma för. Vansinnigt. Så jag försäkra er om att dessa rättfärdiga babe stunder är få och långt mellan, och — lyckligtvis — är flyktiga. Men jag skulle ljuga om jag sa att de inte hända.

Så, mina barn, år från och med nu, om du vill puffy-färg på din examen cap "Nelle Älskar Dig," jag kommer inte att invända mot. Den rättfärdige, min babe kommer heja och tuta och ropa högre än du har sett henne ännu. Och det kommer att genera dig precis som jag alltid har, och precis som du förväntar dig att vara generad av din mamma.

"En ros med något annat namn skulle dofta lika sött."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar