Mina Barn Har spermadonator Syskon, Och Detta Är Vad det är Som

När min äldsta dotter, som nu är 7, var i förskolan, hon kom hem med en teckning av snöflingor. Förutom att de inte ser ut som snöflingor så mycket. De såg ut som sperma i barnens böcker vi hade läst om hur barn blir till.

Min partner och jag började prata med vårt första barn om hennes spermadonator när hon var 2 år gammal. Jag var mer sugen på att starta konversationen än min sambo, men som den icke-biologisk förälder, jag ville att detta skulle bli en tidig del av hennes berättelse, och jag ville vara den att dela det med henne. Jag kan inte dela med sig av sina gener, men jag kan dela sin berättelse. Samtalet var ganska enkelt.

Med hjälp av boken Vad Gör En Baby Jag förklarade att du behöver en spermie och ett ägg för att göra en baby. Innan jag fortsätter, vill jag påpeka att detta är receptet för alla graviditeter. Spermier bankerna är inte bara för lesbiska eller två livmodern par. Enda—både queer och rak—kvinnor trans kvinnor och heterosexuella cisgender par också göra familjer att använda donerade spermier. Att göra barn är om fertilitet, inte sexualitet.

När jag talade med min dotter om detta, jag fastnat för att vetenskapen inte logistiken. Jag fick inte in alla olika sätt spermier och ägg kan tillgodose, men hon vet att hon hade gjort med henne mama ' s ägg och spermier från en givare. Hon vet att hon växte i mammas mage och i mitt hjärta. När hon blev äldre vi använde Zak ' s Safari för att hjälpa till att förklara som en spermadonator är och vilka egenskaper och genetik han bidrog till hennes skapande. Jag använde dessa böcker för att prata med mina tvillingar, 5 år, om hur de var gjorda för. Men innan de ens var officiellt introducerad till dessa uppgifter, de var medvetna om att deras berättelse. Deras stora syster säker på det.

De spermier som behövs för att skapa min familj, för att skapa mina barn, var mycket dyrt. Och får jag varför det måste vara så dyrt—bakgrund och hälsa visningar och lagring och försäkring och bla, bla, bla—men hur ofta den där skiten försvinner i vävnader och andra ställen som jag hatar att tänka, det gör ont att betala $6 000 för spermier. Och det var för 10 år sedan. Att saker inte blir något billigare, gott folk. Men leta efter erbjudanden. Om du köper tillräckligt många flaskor på en gång, oftast kan du dra fördel av gratis lagring i några år. Du måste spendera pengar för att spara pengar, även när du är att spendera det på sperma.

Men tryggheten av att få kvalitet spermier från en ansedd plats gjorde det värt det.

Mer förvånande är att den utvidgade familjen vi förvärvade genom denna process gjorde det värt varenda öre för. Förutom kändis look-a-like bilder, personlighet profiler, essä-frågor och svar, röst analys, och ca 20 andra funktioner för att få veta din givare cryobank har ett syskon registret. Detta är en plats där personer som använt samma givare kan anslutas via den givarens unika ID-nummer. Familjerna kan lämna kontaktuppgifter i hopp om att få känna den förälder som(s) för deras barns halv syskon, syskon har ett sätt att växa upp tillsammans, eller åtminstone lära känna varandra.

För att vara ärlig, jag var resistent mot allt detta. Plocka en spermadonator var svårt för mig. Att välja en kreativ man med blont hår och blå ögon påminde mig om att om mina barn hade dessa egenskaper, skulle de inte komma från mig. Jag kunde välja en givare som liknade mig i utseende och personlighet, men jag vill inte bidra till deras biologiska skapande. Och på många ställen, som en partner av samma kön i ett förhållande, det betyder att jag inte har någon föräldraledighet rättigheter heller. Behöver en tredje part för att skapa barnet ville jag kände invasiva. Och att bjuda in andra familjer och deras barn —främlingar som delar mer DNA med mitt barn än jag någonsin kommer kändes hotfullt.

Men det var aldrig spermadonator som invaderat mitt rum; det var tvivel om att jag kunde känna en koppling till mitt barn. Hennes första skrik fyllde mig med kärlek som jag aldrig känt. Hennes blå ögon spegel mig på ett sätt som säger mig att hon är min. Om jag stannar upp och tänker på hur jag blev förälder, den tacksamhet jag har för mannen som skapade mitt första barn och hennes syskon överväldigar mig.

Och hotet om svartsjuka eller otrygghet som jag hade innan mötet mina barn givare syskon och sina föräldrar som verkar riktigt dumt nu. När min äldsta dotter var några månader gammal, min partner tecknat upp oss för syskon registret. Det var redan ett par anges som delade samma givare som vår dotter. De hade tvillingar som var ett par månader yngre än vår dotter. Vi utbytte några e-postmeddelanden och foton. Tveka förvandlas till nyfikenhet till förkärlek till tillgivenhet och kärlek. De tre äldsta barnen träffades när de var runt 18 månader gamla. Deras syskon—tvillingar på vår sida och en singleton på deras avslutat sex-pack av givare syskon.

I motsats till mina tidigare känslor, dessa människor inte ta bort något från mig eller mina relationer med mina barn, de extra bitar för att vår familj är som ett pussel. Alla barnen kommer stolt att berätta om sina bröder och systrar som bor i en annan stat; de spricker av förväntan och spänning för familjens semester, video meddelanden och paket i brevlådan. Vi spendera en semester tillsammans. De sex barnen älskar varandra, men de slåss och tävla också. Det är inte alla regnbågar och enhörningar när vi är tillsammans. Det är svartsjuka och ilska också. Men det kommer med säkerhet och komfort som de har med varandra. De är syskon igenom och det betyder att knuffa matcher samt söta stunder av kärlek.

Medan de alla är nära, deras personlighetsdrag och gillar och ogillar har låtit några av syskonen att bilda tätare obligationer än andra. Min äldsta är närmare med syster som bor ute i staten än med den fullständiga syskon som bor med henne. Detta är delvis på grund av ålder—min dotter och hennes donator syster är bara några månaders mellanrum —men det är också en syster sak. De har en särskild anknytning som skapades till stor del av givaren. Varje relation mellan syskon är unik och det har varit kul att se dynamiken skift och stärka eftersom vi tillbringar mer tid tillsammans. Det blir lite svårare med varje besök men eftersom när de blir äldre, de kommer närmare och säga adjö gör ont.

Men det är sak om kärlek. Det skrämmer och skadar oss. Men det är också överraskningar och kompletterar oss. Ibland är kärlek ser skrämmande. Och ibland ser det ut som ett barns tolkning av snö.

ADVERT

Lägg till din kommentar