Mina Barn Har Mer Roligt Med Sin Pappa Efter Vår Skilsmässa Och jag är Okej Med Det

Mina barn har alltid älskat att pika mig om hur alla deras vänner har detta, att en annan sak, och hur de har "ingenting." De ofta plaska i spelet "låt oss se om vi kan övertala Mamma att göra detta, eller köpa oss att, genom att göra henne att känna sig värdelösa eftersom vi är det enda folket i världen som har att gå utan den."

Okej, det kanske är lite av en överdrift, men förmodligen inte. Jag legitimt tror att det är vad de tycker om saker ibland — speciellt efter min skilsmässa .

De är unga, barn, och jag har hört runt kvarteret för att mina är inte de enda som jämför och kontrast sina liv för andra. Så varför jag inte förväntat mig, och samtidigt gå igenom min skilsmässa, att de skulle jämföra sina liv med sin pappa till sitt liv med mig är för mig obegripligt. Jag borde ha vetat att skulle vara fallet.

De tillbringar ett par nätter i veckan på sin pappas hus. Han bor ca tio mil bort i en lägenhet som ligger inom gångavstånd till alla barn hot spots — McDonald ' s, det lokala köpcentret och biograf -, gas-stationer (de har den mest fantastiska snacks!), listan kan göras lång. Det finns trottoarer, gatlyktor, och många av deras vänner som bor i närheten. Du kan ha mat som levereras och att de aldrig har att göra gården arbeta på grund av lägenhet föreningen gör det för alla invånare som bor där. Så istället för att bli utanför och kratta löv, som de gör på mitt hus, de får sitta på sin fars snitt och spela tv-spel när någon annan gör det trädgårdsarbete.

Jag, å andra sidan, bor i en liten stad där trottoarerna är knappa och inga vänner bor inom gångavstånd. Vi har en blinkande street ljus och det har aldrig varit någon typ av leverans-service här, någonsin . De kan inte gå till pizza gemensamma och hänga med sina vänner, och verkligen, livet är ytterst tråkigt här för dem i dessa dagar.

Det är där de har levt hela deras liv, ja, men de har nu två hem. Jag vet att det har varit en hård övergång för dem. Jag menar, hur kan det inte vara?

Jag som verkligen trodde att det skulle vara bättre för våra barn att kunna stanna kvar i hemmet, att de visste, men att de nu vill ha mig för att sälja sitt barndomshem och köpa en lägenhet bredvid sin far på grund att är platsen att vara. Knulla barndomsminnen som pulka i trädgården, eldar, familj grillar och fin gård att leka på. Det är alla döda dem, och att de vill ge upp allt så att vi kan komma sent på kvällen och hänga med deras trupp varje ledig sekund.

Jag vet att de är barn och det är dessa saker som är viktiga för dem, men jag tänker inte ändra mitt föräldraskap filosofi eftersom de tycker att livet i sin pappas lägenhet mer "kul." De har alltid haft sysslor att göra, och skilsmässa övergångar utan hinder, som inte bara handlar om att ändra. Jag är inte på väg att konkurrera med den roliga tid som de har till sin faders hus. De kommer inte att bli befriad från sina sysslor runt här, bara för att de inte gör samma sak på sin pappas hus.

Jag förstår att eftersom deras pappa inte ser dem lika mycket som jag gör, han arbetar långa timmar, och han vill spendera kvalitetstid med dem, han vill inte vara en stickler för saker som "sysslor." Jag vill att mina barn ska njuta av sin tid med sin pappa — som jag verkligen behöver — och inte bara för det betyder att jag kan ligga i sjöstjärna position och återhämta sig från solo-föräldraskap eller gå ut med mina tjejkompisar och komma hem så sent som jag vill.

Men det kan inte ske på bekostnad av mina egna känslor. Jag tänker inte låta det lätt fläktande tid de har med sin pappa får mig att känna mig skyldig, eller som att jag gör något fel, eller de som deras pappa är bättre — eftersom det är bara inte sant. Jag ska erkänna att kände så i början, men sedan jag kom till mina sinnen. För det handlar inte om att överträffa sin pappa, och det är om deras far och mig föräldraskap på det bästa sätt vi kan. Som ser olika ut för oss båda, och det är alla rätt.

Efter alla, jag har alltid varit knuten som strikt förälder. Jag plockar upp dem varje dag efter skolan, jag ser deras luncher bli packad, läxorna blir gjort, tillstånd glider få signerad och deras möten sker. Det kan vara stressande, vilket är anledningen till att jag kör en stram fartyg. Jag vet att det här betyder för mig att vara "bad guy," fn-kul förälder, men det var så jag spelade innan min skilsmässa och jag fan tänker inte sluta nu, jag är för bra på det.

Deras fader inte gör något fel. Jag inte gör något fel, och dessa barn är inte chefen och en av oss. När jag insåg att jag var okej med mig. Men jag skulle ljuga om att ta ut och en man som kommer att göra gården ord inte låter ganska jävla fantastiskt. Glöm bara inte att berätta för mina barn och jag sa det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar