När Mina Barn Går på Scenen, jag är Mer Rädd för Än De Är

Läraren väljer pappersbitar från en grön plast skål för att bestämma i vilken ordning eleverna kommer att spela piano eller fiol i skäl.

Det är andra gången denna månad har jag satt i publiken, magen spottar, titta på en av mina söner att göra något som skrämmer mig.

Jag är full av känslor: stolthet, vördnad, fruktan, nerver. Stavning bee först, sedan piano skäl. Två olika barn, samma mamma. Samma för mig, som vill förhindra att mina pojkar från smärta och obehag. Samma för mig, bita mig i tungan och ett brett leende, i stöd.

När Owen vann klassen stavning bee och gick till skolan hela versionen, jag följde hans exempel. Vi skulle granska 450-lista över ord bara när han föreslog det. Jag såg till att vi pratade om hur man hanterar en felstavning ett ord, hur bara en person kan vinna.

Men i mitt hjärta av hjärtan, men jag skulle aldrig erkänna det, undrade jag om han skulle vinna hela grejen. Jag har aldrig sagt något, men den ungen är full av överraskningar.

Owen var cool och samlas dagen för hans skola hela bee. Alla barnen hade övat på scenen den dagen innan så det skulle inte vara en chock. När jag loggat in som en besökare, jag kände mig som att kasta upp. Hur kan alla andra vara så lugn? Min lilla pojke skulle bli stående framför hundratals människor!

Som bee gått, Owen gick från hans hopfällbar stol fram till mikrofonen och varje runda. Han var den kortaste barn som är inblandade och var tvungen att stå på hans tippytoes att tala tydligt. Det var bedårande.

Jag avslappnad — knappt — som saker och ting har fortsatt. Då pronouncer sade: "Moxie."

Du kan se Owen inför hösten. Han hade aldrig hört det ordet innan, hade inget att gå på. Min omedelbara reaktion var skuld — vi hade inte övat moxie. Vi hade fokus på den svåra slutet av listan. Han stavade det, att veta att han hade fel, och sedan gick till vingar av scenen.

Owen hanteras det som en mästare, inte att bryta ner tills han återvände till mig efteråt, snyftande i mitt knä.

På piano, big brother Cole hade två låtar att utföra. Han studsade hans knä och spelade anteckningar på hans ben, och väntar på sin tur. Han var redo, men nervös.

Jag kunde inte koppla av eller njuta av de andra musik. Mitt fokus var på Cole, vilket gör att han gjorde OK. Igen, min mage var i knop. Jag mindes skälen i min ungdom, med stor publik att jag skulle prova att ställa ut som att jag skulle fokusera enbart på 88 tangenter framför mig, inte en enda gång tittar upp, inte ens när folkmassan skulle klappa på slutet.

Äntligen var det Cole ' s tur. Han spelade "Deck the Halls" för det första, att slå ett ackord som är fel, men muscling igenom. Han ville inte paus innan du går in i låt nummer två. Detta är den han älskar, som han valt själv: "Für Elise." En riktig låt.

Han är perfekt. Oklanderlig. Bättre än han någonsin lät som hemma. Snabb, otroligt snabb, men fortfarande med klang och skönhet.

Jag är strålande. Min pojke gjorde det.

Jag trodde att vara på en scen själv var skrämmande. Det visar sig, att titta på mina barn, att det är värre.

Allt vi kan göra är att förbereda. Och sedan de slå mina strumpor. Dessa små växer och utvecklas ögonblick för ögonblick förvandlas till mer än jag någonsin kunde ha drömt om.

Jag försöker att innehålla mina rädslor, min egen osäkerhet. Jag vill få dem att lysa även när jag är livrädd att titta på dem klättra och hoppa och dröm.

Jag hoppas jag kan låta dem växa snabbare än mig om och om igen utan att smitta dem med mina rädslor och brister. För nu, jag har förberett med Tic Tac och Dentyne Is för att hålla mina nerver i schack.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Ravishly .

ADVERT

Lägg till din kommentar