Jag är Inte Religiös, Men jag Köpte Min Son i Bibeln hur som helst

Det var under en av de långa bilturer till farmor och farfars hus. Du vet, den fem timmar med att kissa stopp, en "jag tror att jag måste bajsa, Morsan," stoppa, en kaffe till mamma sluta, och en Happy Meal sluta. När jag säger att det kändes länge, jag menar att de kraftigt, mycket, mycket starkt .

Så, det är inte ovanligt för min 8-åring att få orealistiskt filosofiska med sin mor. Faktiskt, han älskar att ställa frågor till mig om saker han vet att jag är osäker på, bara för att se mig våndas. Så på denna speciella dag, visade det religiösa.

Religion är komplicerat för mig. Det har det alltid varit. Jag är andlig, och medan det kan betyda så många olika saker för mig, det är inte religiösa per se. Och när min son bestämde sig för att be om lov, igen, jag gick tom. Eller kanske jag var borta och rädd för att erkänna det.

"Mamma, var Gud en människa på denna jorden? Gillar, var han här?" han pekade på där han satt. "Eller över det?" frågade han, och pekar på ett fält. "Hur visste han att dö? Vart tog han vägen? Han var alltid osynlig, eller bara osynlig nu?"

Åh, perfekt Trodde jag. Detta är en av de centrala, avgörande ögonblicken i hans barndom där han kommer ihåg exakt vad jag har att säga. Han kommer att använda det mot mig i terapi år på vägen och beskriva intellekt av sin mor som "saknar framträdande områden som religion och politik."

"Jo", började jag. "Det är en tuff en. Du ser, jag tror att Jesus var människa. Vänta, är det rätt? Håller på. Jag kan dra över och Google här. Detta känns viktigt för dig. Är detta viktigt för dig? Du ser förvirrad. Jag förvirrar er? Oh Gud. Jag menar jisses . Förlåt, jag hoppas att jag inte sårar dig."

Det var en skit-storm—som, mitt barn bokstavligen berättade för oss i det ögonblicket han var tvungen att bajsa. Och när jag stod i Porta Potta som sitter bredvid en California gas station, mina barn fick mig att stå i hörnet av skit rutan så att han kunde koncentrera sig. Tja, jag var koncentrerat sig också.

Hur fan skulle jag få ut av detta, eller i detta och få det rätt? Jag var tvungen att grottan och bekänner sanningen: att Mamma inte växer upp i kyrkan, och när jag deltog, jag var fokuserad på vad jag skulle beställa på Denny ' s efteråt, därför att inte uppmärksamma det minsta. Ingen som var en konstant i mitt vardagliga liv tränat något inbegriper Gud, eller Jesus, eller något av det. Jag ville inte förnedra hans process eller håna hur allvarligt han kanske tar den här, så jag var typ av flippar ut. Av den tid som mina barn hade avslutat sitt företag, jag var redo att erkänna det hela.

Jag gick min yngsta tillbaka till bilen och öppnade dörren. Min 8-åriga ögon låst med mig, och när jag öppnade min mun för att tala, han släpper ut, "Mamma, kan du bara köpa en sak för mig att du berättade för mig om? Att Bibeln sak?"

Oh my jisses . Jag hade helt glömt bort att jag nämnde Bibeln under det sista samtalet jag skruvade upp om Gud. Jag är lysande! Och han är ännu mer lysande för att minnas.

" Ja! "Jag skrek. "Vilken fantastisk idé! Jag ska helt få dig en Bibel!"

"Okej, vill, idag. Jag vill ha det i dag," sade han.

"Tja, jag kan inte få dig en idag, men jag kan definitivt få dig snart, som i två dagar, snart."

"Åh, du kommer att beställa den av Amazon, är du inte?"

När jag säger att min son har mitt nummer, jag menar, han kan läsa mina tankar.

Så, när vi kom hem från vår weekend-resa till far-och morföräldrars hus, det första jag gjorde var för honom en barnens Bibel. Jag bokstavligen var så yr av upphetsning när han var när han satt bredvid mig och tittade igenom alternativen. Vi hittade en med bra betyg och bläddrat igenom bilder i boken och berättelser inuti. Han var så tagen av illustrationer och titlarna på de berättelser, som det fick mig att inse något.

Jag har alltid önskat min familj hade fått möjlighet att svara på alla mina frågor om Gud och livet och så vidare medan jag var ett barn. Jag önskar att någon skulle ha hittat ett sätt att förklara det för mig, om de kunde inte hitta ord. Jag önskar att någon skulle ha hoppat på möjligheten att fylla upp mig med kunskap när jag sökte det, och inte bortse från det eller förnedra det, eller lägga sina avtrubbad yttranden över det.

Så det var vettigt till varför jag var så ivrig att få den här boken under hans ögon. Detta var inte första gången han hade bett om Gud, och efter att ha insett att det inte var en lyckträff, jag började att fantisera om var det kunde ta honom. Kanske kommer han att vilja utbilda mig på historier. Han kanske vill börja gå i kyrkan, eller ge tillbaka i kyrkan, eller bli en pastor för en dag.

Bara för att jag är inte religiös på något sätt vill jag hindrar mina barn från att utforska sin andlighet och tro. Jag vill inget mer än för dem att bli som de verkligen är till fullo, och om det innebär att vårda varje processen för prospektering så låt oss göra detta! Jag bryr mig inte vad detta blir till, så länge det är hans val.

Jag älskar hur nyfiken på mina barn. Jag älskar deras längtan för information. Och jag kommer alltid att vara en i deras liv som lyssnar på dessa små önskemål, eftersom de är faktiskt de stora önskemål. Du vet, de som förändrar liv.

ADVERT

Lägg till din kommentar