Jag Var inte Redo För Denna Fas Av Föräldraskap: Fn-Behöver

Ibland känner jag mig som om jag har blivit fastnat i en tidsresa. Ännu en sommar är över. Natten luften vänder skarp. Fotboll spel har startat. Danslektioner börjar om två veckor. Thanksgiving kommer vara här innan vi vet det.

Sedan Jul, lacrosse, spår, skäl.

Och sedan förra sommaren kommer verkligen, verkligen att vara här — den sista sommaren av att båda mina barn kommer att bo hemma. Med varje luckan i kalendern, det är en oroande känsla av en nära förestående slut.

Hur kunde detta hända?

Det kändes som att det var en vecka sedan som jag var fast vid poolen med en 2 - och 4-åring. Det var 100 grader. Jag var orolig för min post-graviditet baddräkt figur och ständigt rädd för att en av mina barn var på väg att drunkna. Dagis, aldrig tänka high school eller college, verkade som om det var år bort. Jag kom ihåg att låsa ögon med ett annat barn-ladin mamma i baby poolen.

Skulle det inte vara trevligt att sitta under det stora skuggande träd att läsa en bok? hon tycktes säga med hennes ögon.

Ja Jag svarade telepatiskt. Jag kan inte vänta tills min dotter är gammal nog att simma på sin egen — tills hon inte behöver mig längre.

Den gled förbi utan att märka, men Jag har inte varit till poolen i tre år. Min dotter inte behöver mig för att hjälpa henne att simma — hon skulle bli förskräckt om jag visade upp det nu. Hon har sina vänner, hennes söta baddräkter och pojkar försöker fånga hennes uppmärksamhet.

Den andra på eftermiddagen, var jag städa under sängen och hittade en ensam grön Lego-bit. Vår familjs dagar för att bygga imaginära tegel världar är borta sedan länge. När mina barn var små, hade jag en lust att driva dem framåt, för att komma igenom och bli klar med denna fas. Och Lego fasen var inte annorlunda. Kanske var det min fullspäckade schema i kombination med intensiv uppmärksamhet små barn kräver som fick mig att vilja rusa saker. Eller kanske var det sättet som jag hatade hur de små Lego bitar hamnade i hela huset.

Rush. Rush. Rush.

Om jag kunde gå tillbaka, jag skulle sakta ner. Bygga några fler Lego-slott.

Jag stoppade den lilla gröna tegel in i mitt smyckeskrin så att jag inte glömmer.

Vem stal den Amerikanska Flickan dockor? Och 500 uppstoppade djur? Prinsessan kostymer? Jätte dockskåp? Kanske jag borde ringa polisen och göra en polisanmälan. Det är allt som saknas. Jag har ersatts med vänner, lärdomar och lag — deras egna intressen.

Och vart tog min söta son diskett hår gå? Det är en 6-fots tonåring med en crew cut i hans rum. Han grymtar till och säger "jag vet inte" en hel del.

Att en vacker ung tjej som bor i sovrummet där min tjuriga barn som används för att sova bad mig att plocka upp tamponger och mascara på mataffären. Åh min Gud!

Det är en medelålders kvinna med fina linjer runt ögonen och grå rötter stirrar tillbaka på mig i spegeln.

Det är tyst här fredag och lördag nätter.

Jag är inte en ung mamma längre. Mina barn behöver mig inte på samma sätt som de gjorde när de var små. Men den andra dagen, min son bad mig att kasta lacrosse boll så att han kunde öva skytte. Så det gjorde jag.

Och en morgon i förra veckan, han sa att han ville ha mig för att titta på Boyz n the Hood med honom. Mitt skrivbord var fullt av att-göra-listor, artiklar till bevis, och fastigheter kräver att återvända. För att vara sanningsenlig, jag ser fram emot att en sammanhängande block av tid att slutföra mitt arbete.

Men gröna Lego.

Vi såg filmen tillsammans och sedan talade om det. Det var en av de få lugna tider vi hade tillsammans i sommar.

Min dotter blir pratsam sent, sent på natten bara om den tid när jag inte tror att jag kanske kan hålla mig vaken ytterligare en minut. Men det gör jag. Och vi pratar. Så länge som hon behöver mig, jag kommer att vara där.

Och de behöver fortfarande rider, och råd, och gränser. Och som nyfödda, verkar de behöver matas hela tiden. Tillsammans med leksaker av barndom, maten är på att försvinna i snabb takt.

Men de gånger de är föränderliga.

Vi har gjort det igenom så många faser. Vi är på väg mot nya horisonter, intressanta äventyr, spännande början. Jag planerar att njuta av varje ögonblick — att inte stressa. Titta på en film. Prata lite. Även om det innebär att sätta mina grejer på håll.

Och det är okej.

Det är vad alla föräldrar vill, eller hur? Oberoende avkomma. Min mamma försäkrar mig att mina barn kommer alltid behöver mig precis som jag fortfarande behöver henne, och att varje ålder ger sin unika uppsättning av växtvärk.

Jag antar att jag inte var beredd på hur snabbt denna fn-behöver som skulle hända. Varp hastighet, jag säger till dig. Det är som om fysikens lagar bryter ner när du är en mamma.

Den varar kommer att flyga på dig som asteroider.

ADVERT

Lägg till din kommentar