Mina Barn Behöver inte Alltid Komma i Första hand

Mina barn behöver inte alltid komma i första hand.

Ibland är jag i mitten av laga middag och jag kan inte släppa det jag gör för att stöd min dotter i att ta bort hennes sko som hon satte på sig själv för ingen verklig anledning. Ibland är jag vika tvätt och jag gör min son vänta några minuter innan han kom honom att spela ett spel för Småbarn Tag. Kanske jag till och med på telefonen och väljer att spendera ett par minuter att avsluta mitt samtal innan man får mina barn ett mellanmål.

Mina barn är två av de viktigaste personerna i mitt liv. De är ljusa och roliga, dumma och kaxig precis som sin mamma. Även om de är unga, jag gör mitt bästa för att lära dem grunderna: Seder, förlåtelse, vänlighet, och, ja, tålamod.

Det finns en uppsjö av tillfällen i det vuxna livet där de måste vänta. Det kan vara väntar på bussen, väntar på frukost för att komma fram när du är på en middag, eller vänta på nästa Bob ' s Burgers avsnitt för att ladda på Netflix vid midnatt, när du slukar en hemlighet glass i mörkret medan alla andra är äntligen somna. Du kan inte komma runt det faktum att det i samhället du blir ombedd att vänta och jag väljer att börja undervisa om detta till mina barn nu.

Naturligtvis finns det tillfällen där min uppmärksamhet är faktiskt behövs omedelbart. När det finns en krasch följt av gråt. När någon kastar upp. När arga ord och skrik fläktade från mina barns sovrum. Och det finns också tillfällen där jag väljer att lägga undan kvasten och leka med mina barn vid den exakta tidpunkt som de önskar min närvaro. Eller jag tar bort min dotters sko innan de återvänder till det galler ost. Eller jag sätta en halv tom korg med tvätt i sovrummet för att avsluta senare så jag kan dansa med dem till nicke Nyfiken-låten.

Men jag gör det inte varje gång. Jag vill inte att mina barn tror att de är universums centrum. Det är de inte.

De är två mycket speciella och väldigt viktiga personer i mitt liv, men en del av min roll som mor är att lära dem att vara respekterad, kompetenta och framgångsrika individer i samhället. För att uppnå tha mål, måste de lära sig att vänta. De måste vara tålmodiga. De måste vara nöjd med att tänka på sina egna trodde fram till vad det är de väntar kan slutföras.

Mina barn behöver inte alltid komma i första hand och jag hoppas en dag att de tackar mig för det.

Om inte, hoppas jag att jag kan ha råd med sin terapi.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar