Detta Är Hur Jag Fick Mina Barn Att Faktiskt Göra Sysslor

När det gäller att göra mina barn göra sysslor runt huset, jag är en total tjata. Jaga dem är inte min idé om en bra tid, men jag vill hellre läsa än att fortsätta att göra varje liten sak till mig själv.

Det var inte alltid på detta sätt. Jag brukade stirra på högen av smutsiga rätter till middag kvar på bordet, ta ett djupt andetag och sött be mina barn för att klara dem, hoppas på det bästa. Jag skulle vara alla nonchalant om det för att göra rensa upp verkar som någon stor sak och för att dölja min irritation över att behöva fråga i första hand. Skulle jag i tysthet ber att de skulle säga, "Visst mamma, inga problem." Under tiden, 99 procent av tiden, att jag skulle sluta med sitt oundvikliga suckar och gjorde upp ursäkter (en kille alltid har att bajsa när jag ber henne att hjälpa till). Hela interaktion gjorde mig nästan lika eländigt som att diska mig själv.

Det beror på att jag tog deras vägran att göra sysslor personligen. När de klagade på att hjälpa till eller helt och hållet ignorerat mina önskemål, det kändes som att de klagar mig . Var jag så hemskt att jag inte förtjänar deras hjälp när jag bad om det? Tjat dem kändes ännu värre eftersom jag kom ut som arga och desperata inte precis en sympatisk version av morsan. Vad jag egentligen ville ha var för dem att vill ha för att hjälpa mig.

Ja, jag vet, det är lite irrationell: Vilken unge gillar att göra sysslor? Gjorde jag verkligen tror att mina barn inte älskar och bryr sig om mig eftersom de inte skulle gärna gå ut med hunden, göra sina sängar, eller torka av badrummet räknare med eller utan att vara ombedd?

För mig otacksam inhemska uppgifter som går längs med moderskap var laddade och uppskattad. Allt jag ville var lite hjälp och jag kunde inte hantera den känslomässiga ångest för att fråga bara för att avvisas. Efter en eller två omgångar av deras sassy muttra, skulle jag ilsket avfärda dem och tillbringa de närmaste trettio minuter rage rengöring av kök .

Nu, innan du anklagar mig för detta predikament, tro mig när jag säger dig att jag är inte den sortens att göra allt för mina barn. Kanske när de var små, för låt oss vara ärliga, frågar en tre-åring att mata hunden betyder oftast att städa upp ett spår av hundmat, sög upp pölar av vatten plaskade ner och flippar ut när du hittar dem småäta på hundens torrfoder.

Så snart de var någorlunda tillräckligt gammal för att få hjälp, mitt barn har införts för att ett par grundläggande sysslor, som de omedelbart klagade. Och ja, jag har provat alla knep jag kan för att få dem att göra sina sysslor utan att göra det tyckas som om jag ber dem att skära av ett finger. Knepig diagram och klistermärke diagram fyllt mitt kylskåp i flera år. Positiv disciplin, utlovade belöningar och hotade konsekvenser arbetat för en tid, men misslyckades med att motivera mina barn att göra enklare sysslor för mer än ett par veckor på en gång.

Snart nog, att påminna dem att hjälpa till runt huset blev mer påfrestande än att bara göra arbetet själv. Som mina barn, jag ville inte göra de sysslor utan en god dos av sorg och förbittring. Jag ska erkänna, Jag förlorade min skit ett par gånger som lämnade mig känslan skit, men faktiskt gjorde få dem att göra sitt jobb. Stampa runt i huset och skriker var dock inte den typ av mamma jag ville vara och trodde inte att lösa problemet med att leva med refusenik kids.

Sedan gick det upp för mig: jag kanske inte kan ändra på sin inställning, men jag kan definitivt skift min. Jag bestämde mig för att skilja de två frågorna – sysslor och min känslomässig ångest. Om jag slutar ta sin brist på entusiasm för sysslor som en personlig förolämpning, sedan påminna dem kommer inte vara så svårt. Om jag fortsätter att påminna (aka, tjat) dem utan att låta ångest om att få mina känslor ont överväldiga mig, jag kanske inte kommer tillbaka så snabbt – eller förutsägbart.

Jag har använt denna metod för ett par år nu och det mesta fungerar. Jag har fortfarande hatar tjat mina barn för att hjälpa till. Jag har fortfarande fantisera om att en dag kommer de magiskt gör sina sysslor utan att bli tillfrågad. Antingen sätt, verkligheten är skit behöver göra och jag vill ha hjälp att göra det. Skillnaden är, jag vet att deras ögon rullande och skugga handlar inte om mig. Det handlar om att diska eller gå ut med hunden istället för vad det är de vill göra (inklusive bajsa). Jag har lärt mig att hålla tjat, bida min tid och inte ta det personligt eller ge upp när de trycker tillbaka.

Och gissa vad? Jag har inte rage rengöras något i minst en månad.

ADVERT

Lägg till din kommentar