7 Sanningar För Att Ha 2 Barn I 2 År (Eller Mindre)

Hej.

*Gäspar.*

Åh, jag är ledsen. Jag är bara gnugga mina trötta ögon som försöker jag dricker ur min andra kopp kaffe innan istappar bildas på toppen av min "Världens Bästa Mamma" mugg. Jag försöker också att hindra ett barn från att ta en kniv från köksbänken medan skriker på den andra för att inte hoppa från soffan.

I motsats till vad som mugg säger, jag har känt mig mindre än någon "bästa mamma" i dessa dagar. Kanske är jag för hård mot mig själv, men på sistone och jag känner att mina barn får den korta änden av pinnen. De är båda går igenom några grova en "fas" just nu och det är ett helvete. Varför? Eftersom att höja småbarn är riktigt, riktigt ansträngande.

Nej, jag är inte bara riktigt trött, jag är slut. Jag är känslomässigt, mentalt och fysiskt utmattad.

Nu när jag kissade på att hålla sig och de två svaga linjer dök upp, jag visste hur svårt det skulle bli att ha barn bara 18 månaders mellanrum. Det var som att alla av de värsta saker blixtrade framför mina ögon: dubbel smutsiga blöjor, dubbel smälta-downs, dubbel barnsjukdomar, dubbel slagsmål, dubbel kaos.

I början var det svårt. Nu? Det är svårare. Du kanske tror att jag har händerna fulla och du har helt rätt.

Moderskapet var golden när min andra son bara var ett spädbarn. Han sov 95% av tiden och var inte mobil. Visst, jag hade faktor i flera utfodringar per dag och min första son att gå igenom hela "big brother övergången," men ser tillbaka, att var den enkla delen. Skönt. Jag var så naiv då.

Nu har jag en 2,5-åring och 1-åring, och jag drunknar. Jag överdriver inte, på något sätt, eftersom jag verkligen, verkligen är drunkning– låt oss bara säga att den ökända shit hit the fan när min yngsta fyllde ett. Spelet. Över.

Om du är nyfiken på varför, jag har listat några av de skäl som nedan. (Och om du har två barn riktigt nära i ålder, då känner du mig på detta.)

1. De börjar slåss med varandra.

Jag trodde att jag hade en några år till innan jag skulle döma mina pojkar–min äldsta kommer att sätta min andra son i en headlock och fästa honom. Jag är bryta upp slagsmål mer än att jag får sitta ner. Åh, och det är inte bara fysisk, de slåss om något ... som har bättre leksak, som har bättre sippy cup (de är både blå ), som har bättre mat (NI BÅDA HAR JORDGUBBAR). Jag känner att min dag är 98% att berätta för dem att lämna varandra ensamma.

2. En av dem är ALLTID grinig AF.

Den enda gången mina pojkar innehåll vid exakt samma tidpunkt är när de äter eller sover.

3. En av dem är ALLTID vaken.

ATT DE ALDRIG SOVA PÅ SAMMA GÅNG. Det skulle ALDRIG NÅGONSIN hända om båda av dem ruggade på exakt samma tid. Aldrig. Det skulle betyda, att få somna och vakna upp vid exakt samma tid. Och natten är en chansning eftersom vår äldsta sover i vår säng och ofta kastar och slår.

4. Det finns alltid en fas.

En av dem är att ALLTID gå genom någon form av "fas" som gör livet hårt AF, eftersom, som jag sade tidigare, en av dem är alltid grinig.

5. Gå ut ur huset känns som en jäkla marathon.

Om jag kunde bo i mitt hus 24/7 (utan risk för att mina pojkar eller mig själv kommer helt bonkers), skulle jag. Hela processen med att gå ut är sååå skrämmande att om jag planerar att vara ute med mina två pojkar, att det är bättre att vara värt det.

6. Matinköp är ett helvete.

Om jag hade en för att beskriva vad Fan skulle vara så, skulle det vara matinköp med två småbarn. Jag kan inte säga så mycket mer om det förutom... jag avskyr det med varje fiber i mig.

7. De livnär sig av varandra.

Usch. Ja. När en av dem har en uber smälta ner nu, det är en garanti för att den andra kommer! Min yngsta är ökänd för att vara en "sympati crier" så, om min äldsta är i time-out och gråter, min yngsta omedelbart reagerar. Värre är nog när vi är i bilen och de båda börja gå ut.

Så finns det några (av många) anledningar till varför att höja småbarn är ansträngande. Kan du relaterar? Glöm inte, Mama, vi är i den här vilda och hektiska mamma-livet tillsammans.

ADVERT

Lägg till din kommentar