Vi delar Ut Troféer Och Utmärkelser Som Käglor, Och Det är utom Kontroll

Jag älskar mina barn, och jag tycker verkligen att de är de mest fantastiska saker som någonsin vandrat på denna planet, men ...

Jag tror inte att de bör få en pokal för att bara visa upp till fotbollsträning på rätt dag.

Jag tror inte medaljer bör automatiskt ges till barn när de bara råkar göra något som är åldersanpassade, som här är ett band för att vara 5 år gammal. Och här är en eftersom du har spelat i orkester-du har faktiskt att spela i. Här är man för att inte misslyckas med det fjärde klass. Väg att gå.

Jag gick en gång till en prisutdelning där min grabb fick ett intyg som säger att läraren såg honom vara snäll mot en vän, som, vid ett tillfälle, hon såg mitt barn att vara fin. Är att den standard som vi håller våra barn nu? Att våra barn förväntar sig att deras föräldrar kommer att skickas, och de kommer att redovisas i framför en hela salongen för enkel mänsklig godhet? Inte undra på att min son ger mig side-eye när jag ber honom att städa sitt rum — han är mycket viktigare än allt det där. Han fick en utmärkelse för att vara trevlig mot en vän en gång.

Varför ställa dessa typer av förväntningar? Normalt vuxet liv är egentligen inte bidrar till att få så många utmärkelser. Jag skulle hellre få en hög med pengar än en award av mig. Fin plakett och allt, men kan du kanske glida i ett hundra spänn för? Eller en kupong till Målet? Och jag tycker absolut inte att få en utmärkelse som varje gång jag städa toaletten eller överleva livsmedelsbutik med två barn, även om jag ofta tycker att jag borde. Jag ska definitivt få något för hela middagen sak, men allt jag får är tårar av ånger. Inga troféer som finns.

Och jag är i minoritet här, men jag tror inte att mitt barn behöver för att ha en examensceremoni för varje liten milstolpe som de passerar. Jag minns inte examen från förskola, dagis, femte klass, högstadiet och sedan gymnasiet. Varför behöver vi göra det här mot oss själva? Vi behöver en ursäkt för att träffas och äta kakor och prata om hur bra vi tror att vårt barn är? Eftersom jag skulle mycket hellre bara göra det och hoppa över den tre timmar långa ceremonin, pompa och ståt, där jag bad min dotter att sluta plocka näsan framför ett hundratal personer. Vet hon inte att vi alla kan se henne?

Saker är bara förväntas nu. Mina barn förväntar sig klistermärken på varje butik de går till, de förväntar sig att priser vid varje händelse som de är en del av, och de förväntar sig att ha en eloge och beröm för varje lämpligt mänsklig interaktion — och varför? Jo, eftersom det är de prejudikat som har ställts in. Klistermärken slutändan bli slagen på min rumpa, eftersom de tror att de är roliga, och alla medaljer och band och troféer? Kasseras i leksaken bin — samlar damm och irriterande mig ännu mer. För efter ett tag, de utmärkelser som inte betyder någonting. Ingenting. Eller om de gör betyder något, det är fem minuter av ooh, titta på den här skinande ny sak och då är det skräpar skiten ur mitt hus, eftersom de inte vet varför de ens fått det till att börja med.

Ja, våra barn har unika talanger, och det finns tillfällen när de har verkligen arbetat hårt och när du tar emot en award är surt förvärvade och värdig fest. Ett erkännande av faktiska arbete, tid och ansträngning. Jag tror inte att det är alla oseriöst tycker jag bara det är alla för mycket . I ett försök att få alla att känna sig viktiga, värdet av tilldelningen slutar upp att vara förlorat.

Låt oss bara lära dem att vara slag som människor. Att inte förvänta sig att de är kommer att erkännas för bara visar upp att göra vad de ska göra. Det är att placera en yttre värde på något som bör vara verkligt motiverade. Du behöver inte göra vad du tänkt att göra för erkännande. Du gör det för att du vill göra det, eller det är kul, eller att det är precis vad du ska göra eftersom du är en anständig människa.

Och spara dessa utmärkelser för när de har faktiskt gjort något viktigt, som Nobelpriset eller något. Och att åtminstone en kommer med en miljon dollar.

ADVERT

Lägg till din kommentar