Mammor Med Bebisar Och Småbarn, Dina Barn Är Alltid Välkomna Till Mitt Hus

Direkt efter att min dotter föddes, en god vän bjöd in mig till hennes hus för kaffe och en vuxen konversation. Som jag tvekat, funderat Enorm ansträngning det skulle ta att få min 3-åriga och nyfödda ut ur huset, sade hon, "Bara packa upp dem och komma. Mina barn är äldre och det är lättare för mig att städa en enda röra, och du måste få ut ur huset." Jag snabbt slängde på min minst fläckig T-shirt och drog mina barn till hennes hus, där min son fortsatte att förstöra hennes familj rummet när vi pratade över en kopp kaffe.

När jag lämnade hennes hus, jag tackade henne för att ha oss, och hon log och sa: "att Ha barn är svårt! Jag minns. Du är alltid välkommen här."

Vi tillbringade många en morgon vid hennes köksbord, och jag har aldrig glömt henne vänlighet under de första månaderna av mothering två barn. Det var under de morgnar som min vän gav mig förmodligen den bästa råd, råd som ofta räddat mig från den panik jag kände när jag var ensam med två barn under 3 år.

Hon berättade för mig att försöka städa upp i huset på morgonen, packa barnen upp, och spendera den på morgonen, helst på ett hus av en kompis som har äldre barn. Hon skrattade torrt och sade: "Små barn kan inte förstöra ett hus som de inte har." Och hon hade rätt. Vi har slagit sig in i en rutin att spendera vår morgon ut och återvänder hem för tupplur tid. Jag behövde frisk luft och social interaktion, och barnen som alltid ruggade bättre när de var utslitna från en verksamhet.

Hennes enkla vänligheten att erbjuda mig en plats att komma där jag kunde verkligen slappna av och inte oroa dig för varje liten sak som hjälpt mig att navigera dessa turbulenta månader av amning, sömnbrist, och ren utmattning.

Min vän är en mamma som insåg hur jävla svårt det var för att hålla huvudet ovanför vattenytan när du är trött och deprimerad efter en baby. Hon är en mamma som brydde sig mer om sin väns välbefinnande än ett litet barn som sannolikt skulle lämna en tornado av leksaker och kracker smulor i hans kölvatten.

Och hon är en mamma som, eftersom hon har barn som är äldre än mig, var villiga att förlänga sitt hem och vänlighet till mig, en mamma djupt i skyttegravarna. Jag kommer aldrig att glömma det.

På grund av hennes vänlighet, nu när mina barn är officiellt stora barn, jag har en open door policy " för mina vänner med små.

Jag minns hur det var att känna sig så trött att det kändes som ett försök att lyfta mina armar, mycket mindre infant carrier.

Jag minns hur det var att gå till ett hus som var perfekt inredda och be för att mina barn inte skulle sätta sina fötter på de tjusiga soffan.

Jag minns hur det var att ha mammor döma mig som mina barn smält ner på ett café medan jag väntade en varm kaffe — och vill smälta ner på golvet precis bredvid honom.

De mammor som är i skyttegravarna, jag vill att du vet det finns alltid en plats vid mitt köksbord för dig.

Och varmt kaffe. Eller vin. Oavsett vad du föredrar.

Jag ger inte ett skit om du visar upp med din T-shirt på insidan utåt och bakåt.

Och du kan piska dina bröst och amma precis vid mitt köksbord . Du kommer inte vara den första vän att göra så, och du kommer säkerligen inte att bli den sista. Gratis bröstvårtan, mama.

Du kan ta med ditt barn här och ta en tupplur om de trodde att samtala är alltför ansträngande. På allvar. För nu när mina barn är vuxna, det finns inget mer jag skulle älska att göra än att sitta med ett spädbarn och andas in den ljuva doften av deras lilla bebis huvud. Jag ska gärna sitta i en gungstol medan du tupplur.

Det är så lätt att glömma hur hårt de första åren var, hur mycket du överlevde i det långa dagar av blöjor, potträning, och vredesutbrott. Det är lätt att döma när man är så nära ljuset i slutet av tunneln att du är förblindad av ditt nya liv med mestadels oberoende tonåringar.

Och det är lätt för människor som Amanda Blum att skriva artiklar titeln, "Ledsen, Men Dina Barn Är inte Välkommen i Mitt Hus," och deklarerar att barn inte är välkomna i hennes hem bara för att hon inte gillar det kaos som barn få. Naturligtvis, hennes hus, hennes regler, och hennes åsikt, men har vi verkligen fått till en plats där vi måste förklara att våra vänner och deras val att skaffa barn är så svåra att vi inte vill att bjuda in dem att besöka, så att vår rostfritt stål kylskåp få täckt av fingeravtryck?

Ärligt talat, Amanda, jag skulle inte ha velat att komma till din plats när jag hade små eftersom du låter stressigt och fientliga. Och jag är glad att jag hade vänner som välkomnade mina barn, och njutit av deras sällskap, och inte gräma sig över placeringen av deras kuddar medan de stöttat mig genom de mörkaste månaderna av mitt mothering karriär.

Så, Amanda, kan du gå vidare och sitta i din perfekta huset med din perfekta möbler och fortsätta med ditt perfekt oavbruten vuxna samtal. Jag är säker på att dina gäster kommer att känna sig hemma i den lugna, steril, perfekt slott som du har skapat.

Resten av oss kommer att vara i mitt kök, dricker kaffe och dela en Costco ark kaka medan vi lyssnar till ljudet av våra glada barn med ett kuddkrig med min avslutande kasta kuddar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar